Trend: zo gebruik je zwarte accenten in je badkamer!

Het hebben van een zwarte badkamer is het voorbije jaar als maar populairder geworden. Niet enkel in kleine accenten maar ook de volledige kleur. Zwart heeft een luxueuze stijl en geeft een industriële sfeer weer. Hoe je deze correct combineert zonder je badkamer te donker te maken, dat lees je hier. 

Badkamer_zwart_2.jpg

Zwarte badkamers

Wanneer je kiest om over te stappen naar een donkere kleur is het altijd best om te starten met kleine accessoires zoals een zwarte toiletrolhouder of donkere handdoek haakjes. Wens je al een stap verder te gaan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een zwarte kraan te laten installeren. 

Het is belangrijk om te experimenteren met de zwarte kleur omdat het toepassen ervan afhankelijk is van je persoonlijk inzicht. 

Elegante badkamermeubels 

Ben je klaar om over te stappen naar zwarte badkamermeubels? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om naast je zwarte kraan een inbouwwastafel te laten installeren. Hierbij zal je moeten kiezen voor de vorm, de grootte en of het een dubbele of enkelvoudige wastafel zal zijn. Het is dus van belang om hier goed over na te denken. 

Hiernaast kan je er ook voor kiezen om voor een zwarte badkuip te gaan. Zoals een normaal bad, zal je hierrond ook een aantal beslissingen moeten nemen. Kortom er bestaan verschillende zwarte badkamermeubels waarvoor je kan kiezen. 

Badkamer_zwart.jpg

Voordelen 

Het hebben van een zwarte badkamer neemt een aantal voordelen met zich mee. Zo zal een badkamer met zwarte tinten zorgen voor houdbaarheid. Dit wil zeggen dat zwart een tijdloze kleur is wat het duurzaam en houdbaar maakt op lange termijn. Ook wordt vuil minder goed zichtbaar op donkere kleuren. 

Hiernaast is het hebben van een zwarte badkamer trendvol. Het hebben van zwarte tinten in een badkamer is een trend dat steeds meer populariteit wint. Ook zorgt het voor rustigheid, donkere tinten kunnen opvallend voor het oog zijn maar zorgen ook voor rustigheid. 

Als laatste is het een donkere kleur dat oneindig gecombineerd kan worden. Je kan verschillende materialen combineren met deze kleur. Zo kan je kiezen voor hout, steen of marmer waarnaast je kan kiezen voor warmere tinten zoals koper of goud. 

Bekijk ook: tips om je badkamer goedkoop te renoveren + enkele richtprijzen!

Onderhoud en schoonmaak

Heb je er uiteindelijk voor gekozen om een zwarte badkamer te installeren? Dan zal je deze goed moeten onderhouden en schoonmaken. Bij het hebben van zwarte badkamermeubilair zijn er een aantal tips en tricks voor de onderhoud en het schoonmaken. 

Na het douchen is het altijd best om de kraan of de douchekop af te drogen met een handdoek. Dit zal ervoor zorgen dat je kraan of douchekop langer beschermd is tegen kalk. Let hierbij wel op om dit met een zachte handdoek te doen. Gebruik je een harde handdoek kan je voor krassen zorgen. Het vermijden van schuursponsen is dus aangeraden. Kom je toch krasjes tegen? Dan is het aangeraden om deze weg te werken met een permanente zwarte marker. Deze zijn waterbestendig en duurzaam. 

Als het tijd wordt om je badkamer schoon te maken werk je best met een mild schoonmaakproduct. Dit kan bijvoorbeeld groene zeep zijn. Hiernaast is het aangeraden om minstens één keer per jaar je badkamer schoon te maken met een speciaal sanitair reinigingsmiddel. De behandeling zorgt ervoor dat je meubilair langer zal meegaan. 

Kom je kalk tegen? Dan is het afgeraden om bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld producten als azijnzuur, chloor of zoutzuur. Het best reinig je je meubilair met een middel op basis van citroen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wil je in de badkamer laten doen?

2*. Welke werken wil je laten uitvoeren?

3*. Wanneer wil je het project opstarten?

4. Beschrijving van uw project

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.