Betonboringen: prijs, soorten en info

Bij bouwwerken komt naast gaten boren in zachtere substanties zoals metselwerk ook wel eens betonboringen kijken. Zo is het nodig voor het leggen van elektriciteitsdraden of leidingen. Vragen over deze complexe klussen van boren worden in dit artikel beantwoord.

Ontvang GRATIS offertes en advies

betonboringen

Wanneer zijn betonboringen nodig?

Bij werken die iets te maken hebben met het leggen van zowel leidingen als kabels, is boren noodzakelijk. Denk maar aan het plaatsen van sanitair in je badkamer, het leggen van elektriciteit en mogelijk maken van ventilatie.

Soorten betonboringen

Er zijn verschillende soorten betonboringen die van toepassing kunnen zijn op jouw renovatie of nieuwbouw project. We overlopen ze hieronder even.

Kernboring

Deze betonboringen gebeuren met een diamantboor en worden meestal ingezet om de diepte van de betonlaag te bepalen of labostalen af te nemen.

Spotboring

Zoals de naam al doet vemoeden, gaat het hier over betonboringen op plaatsen waar spots moeten komen.

Zagen 

Zagen gebeurt meestal om een opening vrij te maken voor bijvoorbeeld deuren of trappen.

Sleuven frezen 

Dit is de techniek die toegepast wordt om leidingen en kabels te leggen. boren materiaal

Prijs betonboringen

De prijzen van betonboringen variëren tussen 15 en 170 euro. Ze zijn afhankelijk van het aantal , de grootte en de diepte van de boringen. Wanneer het gaat om renovatiewerken in een woning die ouder is dan 10 jaar, is het aan te raden eens na te gaan of je in aanmerking komt voor het verlaagde BTW-tarief van 6%. Om een exacte prijsopgave te krijgen voor jouw werken kan je steeds vrijblijvend offertes aanvragen bij specialisten.

Ontvang gratis offertes betonboring

beton zagen

Diamantboringen prijzen per lopende centimeter

Zoals hierboven reeds aangehaald speelt bij het boren ook de grootte van de betonboringen een belangrijke rol. In de volgende tabel overlopen we even de verschillende diameters en hun overeenkomstige prijzen per lopende centimeter. Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen verschillen per project. Er zijn bij dit soort werken heel veel zaken die kunnen aangepast worden aan jouw wensen of aan de omstandigheden van de opdracht.
  • Diepte: de boringen kunnen tot ongeveer 15m diep gaan
  • Diameter: je kan tot 1200mm in diameter boren
  • Richting: er kan in elke richting geboord worden
  • Boortype: er is een verschil in het type boor dat gebruikt moet worden naargelang het soort beton (bij gewapend beton is bijvoorbeeld een diamantboor vereist)
Kan ik zelf een betonboring uitvoeren of schakel ik best een specialist in?Voor deze boringen schakel je toch best een specialist in. Specialisten hebben vaak al zoveel jaar ervaring dat ze de goede kwaliteit van de uitwerking van de opdracht kunnen garanderen. Soms is het zo dat je elektricien of loodgieter de kleinere betonboringen zelf kan uitvoeren, maar het grootste werk laat je toch best over aan een betonboorder. Onderstaande betonboringen prijslijst geeft je een zicht op de gemiddelde prijs voor betonboringen.
Diameters Prijzen (excl. btw)
Maximum 50 mm 0,75 euro
100 mm 1,15 euro
150 mm 1,5 euro
200 mm 2 euro
250 mm 2,80 euro
300 mm 3,2 euro

Offertes van betonboring vergelijken om de prijs te drukken

Het is altijd handig om verschillende installateurs te vergelijken. Ontvang via onderstaand formulier gratis offertes en advies. Op die manier kan je de beste prijs vinden voor betonboringen.
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project
2. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.