Gevelwerken: prijzen, soorten en voordelen

Een gerenoveerde gevel valt het best te vergelijken met een gloednieuwe outfit op de eerste schooldag. Alleen gaat de gevel veel langer mee! Je gevel renoveren biedt bovendien meer voordelen dan je op het eerste zicht zou denken. Stel gevelwerken daarom best niet te lang uit.

In dit artikel vind je een algemeen overzicht van de verschillende soorten gevelwerken en hun prijzen.

Bijkomend advies nodig? Ben je op zoek naar een gevelwerker of gevelrenoveerder in jouw buurt? Vind de juiste vakman voor jouw klus via onze offertepagina en ontvang direct een eerste prijsvoorstel.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Waarom kiezen voor gevelwerken?

Gevelwerken: verhoog de waarden van uw woning

Mensen kopen met hun ogen en worden het meest aangetrokken door een mooi uitzicht. De eerste indruk is bijgevolg allesbepalend. Als de foto in bijvoorbeeld een zoekertje te wensen overlaat, zullen potentiële kopers niet doorklikken voor meer info of een huisbezoek. Een verzorgde, proper afgewerkte gevel verricht wonderen! Een gevelrenovatie doet je gevel er soms volledig anders uitzien, waardoor je als een ware een nieuw huis hebt.

Daarnaast kan jouw gevelrenovatie als katalysator dienen voor je buren in de straat. Voor je het weet, ziet je buurt er helemaal anders uit en schieten de vastgoedprijzen de hoogte in.

Tot slot speelt je eigen genot natuurlijk ook een grote rol. Alsof je in een nieuw huis gaat wonen! De auto voor de deur parkeren was nog nooit zo leuk.

Gevelwerken prijzen

De kostprijs van gevelwerken is afhankelijk van het type werk. Een richtprijs over alle soorten gevelwerken heen is €5 tot €150 per m2. Er zijn echter 2 types van werken die enorm schommelen in prijs. Zo is de prijs van gevelreiniging afhankelijk van het soort reiniging. Gevels moeten je soms reinigen. Maar aangezien een gevel kan verschillen in materiaal, zal de juiste gevelreiniging hier van afhangen. Ook zijn er verschillende soorten isolatietechnieken die zorgen voor een brede prijzenschommeling. De prijzen van gevelwerken die redelijk stabiel zijn, zijn die van voegwerken en impregneren van de gevel. Tot slot zijn er ook verscheidene materialen waarin je jouw gevel kan bekleden. Bijvoorbeeld hout, steenstrips of crepi. Gemiddeld kost een gevelbekleding je €112 per m2.

Type gevelwerken Gemiddelde prijs per m2
Gevel reinigen €5 tot €20 per m2
Voegen herstellen €14 per m2
Gevel impregneren €12 per m2
Gevel isoleren €15 tot €150 per m2
Gevelbekleding +/- €112 per m2
Hout €105 per m2
Steenstrips €155 per m2
Crepi €80 per m2

 

Gevelwerken: verbeter het uitzicht van je woning

Vergelijk gratis offertes

Hoe besparen op kosten gevelwerken?

Gevelwerken zijn helaas niet goedkoop. Dat kom je snel genoeg te weten als je de eerste offertes zal ontvangen. Gelukkig kunnen renovatiewerken in privé-woningen die 10 jaar of ouder zijn vandaag rekenen op een verlaagd btw-tarief van 6 %. Op voorwaarde dat je samenwerkt met een erkend aannemer. Doe-het-zelvers betalen nog steeds 21 % btw. Daarnaast maken je werken misschien aanspraak op een renovatie- of verbeteringspremie. Ook zo kan je de kosten drukken. Tot slot ben je met een vakman verzekerd van een perfecte uitvoering van je voegwerken, gevelreiniging of gevelrenovatie. En win-win voor jou en je gevel.

Soorten gevelwerken

Gevelbekleding: crepi, spuitkurk, steenstrips,...

Gevel bekleden: geef je huis (een nieuwe) uitstraling

Voor de bekleding van je gevel is er keuze uit verschillende soorten materiaal. Tegenwoordig is crepi helemaal in, maar ook hout en steenstrips behoren tot de mogelijkheden. Wie kiest voor een bekleding in een van deze opties, heeft een nieuwe gevel in een mum van tijd. Een nieuwe bakstenen muur zetten daarentegen duurt veel langer. Het is bovendien ook niet een van de goedkoopste gevelwerken. Gelukkig bestaan er steenstrips als goed(koop) alternatief! Je kan jouw gevel al renoveren vanaf 100 euro per vierkante meter (inclusief isolatie).

Gevel reinigen of gevel herstellen?

Het is belangrijk om goed zorg te dragen voor je woning en problemen op tijd te herstellen na de gevelrenovatie, zodat nat weer geen invloed kan hebben op de isolatie of toestand ervan. Dit kan op verschillende manieren: gevelreiniging, gevelrenovatie of net isoleren van al jouw gevels.

Gevel reinigen

Een gevelreiniging is een goed idee wanneer je gevel sterk verontreinigd is. Afhankelijk van de vervuilingsgraad van de te renoveren gevel worden er andere technieken en prijzen gehanteerd. Je raadt het goed, hoe vuiler de gevel, hoe duurder de gevelreiniging.

Een gevelreiniging is een goed idee wanneer je gevel sterk verontreinigd is.

Voegen herstellen

Verder is het ook belangrijk om indien nodig de voegen van de gevel te herstellen. Herstelde voegen zorgen niet alleen voor een strak uitzicht, maar helpen ook om barsten en scheuren in de gevels te voorkomen. Dat is belangrijk om vochtproblemen tegen te gaan. Na deze gevelrenovatie herken je je eigen gevel bijna niet meer terug. De gevel voegen heeft dus wel zeker een nut!

Gevel impregneren

Soms moet je jouw gevel renoveren omwille van problemen zoals vocht of verontreiniging. Een van de manieren om dat te doen is door de gevel te impregneren. Dat is een moeilijk woord voor een simpel idee: impregneren wil zeggen dat de gevel waterafstotend wordt gemaakt. Op die manier kan er geen vocht in de muur trekken en worden scheuren door vriesweer vermeden. Wie het impregneren van de gevels in zijn woning overweegt, gaat best eens langs bij een specialist uit de buurt. Onze offertedienst helpt je daarbij.

Gevelwerken en gevel isoleren

Tot slot is ook isolatie een goede reden om met gevelwerken te beginnen. Buitenmuurisolatie zorgt er namelijk voor dat winterse koude en zomerse hitte je woning niet binnendringen. Bijgevolg bespaar je meer geld op jouw energiefactuur. Niet slecht!

Gevelwerken en gevelisolatie vakman

Gevelwerken: vergelijk vakmannen en offertes

Via onderstaand kan je snel en eenvoudig de tarieven en diensten van professionele gevelwerkers vergelijken. Da’s handig! Zo kan jij vlotter keuzes maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project
2. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.