Dakwerken: prijzen, premies en mogelijkheden

Is je dak aan renovatie toe? Dien je je enkele pannen van je dak te vervangen, een nieuwe dakbedekking te plaatsen of simpelweg herstellingen te doen aan de dakgoot.

Op renovatie-gids krijg je alle info over algemene dakwerken, mogelijkheden en prijzen zodat je dak weer een optimale bescherming biedt voor je woning.

Als je graag je dak wilt laten vernieuwen, dan is het handig om eerst meer te weten te komen over de mogelijkheden en de prijzen. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want wij geven je alle informatie die je nodig hebt!

Wat is de prijs van een nieuw dak?

Prijs dakwerken

De prijs van een vernieuwd dak is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van je dak, welk type dakbedekking, het uurloon van de arbeider, enzovoort. Voor een exacte prijs, kan je beter een offerte laten opstellen. Hieronder geven we je alvast een handig overzicht.

Soort dakwerken Richtprijs
Volledig dak vernieuwen +- €175 per m²
Nieuwe dakbedekking +- €50 per m²
Dakbedekking + dak isoleren +- €75 per m²
Dakbedekking+dak isoleren+onderdak +- €100 per m²

Kostprijs volledig dak vernieuwen

Als niet alleen je dakbedekking vernieuwd moet worden, maar ook je dakconstructie aangetast is, dan zal je moeten kiezen voor een totaalrenovatie.

Tip: bekijk de nieuwe premies voor de dakrenovatie!

De kosten van een volledig nieuw dak kunnen sterk oplopen, afhankelijk van de schade. Soms moeten er slechts enkele planken of balken aangebracht worden.

Als de schade echter te groot is, dan zal het vernieuwen van je dak je gemiddeld €175 per vierkante meter kosten.

Prijs nieuwe dakbedekking

Nieuwe dakbedekking is aangeraden als je de uitstraling van je woning wilt veranderen of als je dakbedekking versleten is. Hoeveel het plaatsen van je dakbedekking zal kosten, is afhankelijk van de dakbedekking die je kiest.

Zo zal je voor leien dakpannen tussen de €35 en €65 per vierkante meter betalen, voor kunstleien tussen de €65 en €75 per vierkante meter en voor een rieten dak tussen de €70 en €95 per vierkante meter.

Dit is enkel de prijs voor het plaatsen van dakbedekking. Voor het verwijderen van je oude dakbedekking en het plaatsen van nieuwe bedekking zal je gemiddeld €50 per vierkante meter betalen, deze prijs is zonder onderdak en isolatie.

Kostprijs dakisolatie + dakbedekking

Wil jij je dak laten isoleren en je dakbedekking laten veranderen? Dan zal dit je gemiddeld €75 per vierkante meter kosten, afhankelijk van de soort dakbedekking.

Wil je ook een onderdak voorzien, dan mag je rekenen op €100 per vierkante meter. Dakisolatie wordt altijd aangeraden, omdat je zo geld uitspaart op je energierekening. Bovendien voorkom je vochtproblemen en heb je het altijd lekker warm in huis.

Hoe bespaar je op de kosten van een nieuw dak?

Dakwerken Prijs Berekenen

Je dak laten vernieuwen is niet goedkoop, maar gelukkig zijn er een aantal manieren om op de kosten te besparen op deze dakwerken. Zo kan je offertes van verschillende professionals met elkaar vergelijken om de goedkoopste vakman uit je buurt te vinden.

Het duurt slechts enkele minuten en het kan je al snel enkele honderden euro’s besparen. Let er wel op dat je enkel offertes vergelijkt die dezelfde diensten aanbieden.

Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei premies voor dakwerken. Je kan ook met een buurman praten, als hij ook werken aan zijn dak wilt laten uitvoeren, dan kan je genieten van een kwantumkorting.

Wanneer een dakrenovatie uitvoeren?

Wanneer is het nodig om algemene dakwerken te laten uitvoeren? Dit is moeilijk om zelf in te schatten. Als je dak al erg oud is, dan is de kans groot dat een dakrenovatie uitvoeren de beste optie is.

Ook als je je dakbedekking wilt laten vernieuwen of als je last hebt van daklekkage, zijn dakwerken als een dakrenovatie noodzakelijk. Wil je zeker weten of dakwerken nodig zijn? Contacteer een dakwerker met veel jaar ervaring die echt vakmanschap kan garanderen!

Asbestdak verwijderen

Asbest verwijderen is erg belangrijk omdat het een schadelijke stof is die tussen 1950 en 1990 vaak gebruikt werd in de bouw. Denk maar aan asbestleien die je vandaag nog op verschillende daken ziet liggen. Heb je een asbestdak? Dan is een dakrenovatie aangewezen.

Overzetdak

Bij een overzetdak plaatst de dakwerker het nieuwe dak bovenop de oude dakbedekking. Dit is vaak goedkoper dan het bestaande dak te verwijderen en een nieuw dak te plaatsen.

Dakgoot herstellen

Waarom dakgoot herstellen? Denk bij het herstellen van je dak ook aan je dakgoot. Deze mag je niet zomaar verwaarlozen, want een verwaarloozde dakgoot kan leiden tot lekkages.

Het water loopt dan tegen je gevel, waardoor vocht je woning kan binnendringen. Een goede dakwerker zal tijdens de dakwerken voorstellen om ook je dakgoten na te kijken en zal je dakgoot herstellen als dat nodig is.

Plat dak renoveren

Een plat dak in slechte staat leidt snel tot lekkages. Afhankelijk van de staat van het platte dak volstaat het om enkel de dakbedekking te vernieuwen of moet het dak volledig gerenoveerd worden.

Soorten dakbedekking

Wil je je dak laten isoleren of je dakconstructie laten vernieuwen? Overweeg dan zeker ook om je dakbedekking te laten vernieuwen. Het ideaal moment om dit te laten doen is tijdens dakwerken!

Voor de meeste dakwerken moet je dakbedekking toch verwijderd worden, dus waarom niet meteen kiezen voor een stijlvolle dakbedekking? Er zijn heel wat materialen waaruit je kan kiezen. We sommen de beste materialen even voor je op in alfabetische volgorde:

Betonnen dakpannen

dakwerken: betonnen dakpannen

Dakpannen uit beton zijn een populaire keuze als dakbedekking, omdat ze een lange levensduur hebben en relatief goedkoop zijn. Voor dakpannen uit beton betaal je slechts €30 tot €40 per vierkante meter. Daarom zijn ze een goed alternatief voor kleidakpannen. Kleidakpannen hebben wel een authentiekere uitstraling.

Dakplaten

Dakplaten zijn tegenwoordig een populaire vorm van dakbedekking. Een dakplaat is een plaat die in verschillende groottes en afwerkingen gemaakt wordt. Het beschermt tegen regen en wind én isoleert zelfs in sommige gevallen

PVC dakbedekking

dakwerken: pvc dakbedekking

Dakbedekking uit PVC wordt voornamelijk gekozen voor licht hellende daken of platte daken. Het materiaal gaat zo’n 15 tot 40 jaar mee en geeft je woning een strakke uitstraling. Bovendien is het waterdicht en erg licht.

De prijs van dakbedekking uit PVC zal sterk afhangen van het dakoppervlakte, de kleur die je kiest en de moeilijkheidsgraad. Over het algemeen kan je rekenen op een prijs tussen de €50 en €70 per vierkante meter, inclusief plaatsing en btw.

Roofing of EPDM

dakwerken: epdm

Deze materialen zijn bedoeld voor platte daken. Ze hebben ook beide hun voor en nadelen. Meer informatie vind je in deze artikels over roofing (bitumen) of EPDM.

Vraag nu een offerte voor dakwerken aan door onderstaand formulier in te vullen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet de dakdekker doen?
2*. Wat voor dak heb je?
3*. Welke dakbedekking heb je (of wens je)?
4*. Hoe groot is de opdracht (schatting: lengte x breedte)?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.