Loodgieter: prijzen en tarieven [2021]

Een loodgieter is jouw redder in nood bij een loodgietersprobleem. Als er water lekt op het dak ,  staat een loodgieter klaar om je helpen. Hij houdt zich ook bezig met rioolbuizen, je centrale verwarming, sanitair of een ontstoppingsdienst dat zich in of rond jouw huis kan voordoen. In dit artikel lees je alles over hoe je de ideale loodgieter in de buurt kunt vinden.

Wanneer heb je een loodgieter nodig?

Voor kleine klusjes hoef je geen speciale vaardigheden of nieuwe apparatuur te hebben en kan je de kleine klusjes zelf doen. Voor grote en complexe klussen heb je een loodgieter nodig. Op die manier hoef je geen nieuwe gereedschap aan te schaffen. Zo is er geen kans dat er iets over het hoofd wordt gezien tijdens de installatie, wat later tot grotere problemen kan leiden.

De loodgieter is opgeleid om jouw loodgieterswerkzaamheden uit te voeren. Zij zijn uitgerust met nieuwe gereedschappen en ervaring die je in een mum van tijd weer op weg kunnen helpen zonder dat je zich ergens anders zorgen over hoeft te maken. Waardoor iedereen kostbare tijd bespaart.

Loodgieterij: wat doet een loodgieter?

Loodgieter

Loodgieterswerk is een gevarieerd vakgebied, ze beschikken over de benodigde vaardigheden. Van het repareren van lekkende toiletten tot het installeren van nieuwe sanitair in jouw badkamer. Zij hebben het allemaal voor jou geregeld. Wat zijn hun taken?

  • Lekken opsporen en repareren
  • Ontstoppingsdienst: Rioolbuizen ontstoppen zodat ze weer vrij stromen
  • Installeren of onderhouden van de centrale verwarming
  • Leidingen leggen

Loodgieterij: prijzen en tarieven

Wanneer je een loodgietersservice nodig hebt, is de prijs per klus niet altijd hetzelfde. Prijzen voor een boiler of voor sanitair is bijvoorbeeld niet hetzelfde. Een servicebeurt voor een boiler begint gemiddeld tussen €70-€80. Terwijl de ontstoppingsdienst van waterafvoeren verschillen van ongeveer €85-€95.

Onderstaande tabel geeft een paar prijsvoorbeelden. Als je wilt weten welke tarieven in de buurt beschikbaar zijn voor jouw specifieke verzoek, gebruik dan onze gratis offerteservice.

Gratis offertes aanvragen

Prijzen loodgieterij

Loodgieterswerk Gemiddelde tijdsbesteding Gemiddelde prijs incl. arbeidskosten, materiaal en btw*
CV-ketel onderhouden Circa 30 minuten €70,- tot €80,-
Lekkage opsporen Circa 30 minuten €70,- tot €80,-
Afvoer ontstoppen Circa 1 uur €85,- tot €95,-
Dakgoot repareren Circa 2 uur €130,- tot €150,-
Riolering ontstoppen Circa 2 uur €130,- tot €150,-

Loodgieterij: Tarieven

Het gemiddelde uurtarief van een loodgieter varieert aanzienlijk, afhankelijk van de ervaring en de urgentie. Het gemiddelde uurtarief verschilt tussen €75 en €160 per uur.

Als het werk meteen gedaan moet worden, zal de rekening hoger uitvallen. Iemand inhuren die meer tijd heeft, betekent dat hij lagere prijzen zal bieden. Omdat er minder haast is bij het afronden van taken buiten de normale kantooruren of onmiddellijk.

Ontvang een prijs op maat

Hoe vind ik de goedkoopste loodgieter?

  • Help met het opruimen van de werkplek van de loodgieter nadat ze klaar zijn of maak van tevoren ruimte vrij. Zo bespaar je op arbeidskosten
  • Kies een lokale loodgieter om voorrijkosten te vermijden
  • Sluit een onderhoudscontract af
  • Je bespaart geld en tijd door een loodgieter ter plaatse twee problemen tegelijk te laten oplossen. Laat hem bijvoorbeeld ook eens die lekkende kraan bekijken.

Hoe een goede loodgieter herkennen?

Loodgieter in de buurt

Wanneer je op zoek bent naar de juiste loodgieter om in te huren, komt er veel kijken. Vergelijk prijzen en materialen voordat je een beslissing neemt. Let ook op andere kosten zoals BTW en of ze alles in hun prijslijst hebben opgenomen.

Lees indien mogelijk recensies van eerdere klanten, zodat je ook van tevoren weet wat voor service ze bieden.

Om zeker te zijn van kwaliteit loodgieterswerk, moet je kijken voor een zegel van goedkeuring op de loodgieter. Als er geen dergelijke goedkeuring is betekent het niet dat de loodgieter geen goed werk verricht.  Je kan deze loodgieters vertrouwen, omdat ze niet zullen rusten totdat elke klus voldoet aan je verwachtingen.

Als je een dringend loodgietersprobleem hebt, dan kies je best de loodgieter die zo snel mogelijk kan komen om jouw probleem op te lossen. Controleer de garantievoorwaarden voordat je loodgieters inhuurt. Zodat je weet wat er onder hun contract valt en je later niet voor verrassingen komt te staan.

Loodgieterij: snel en gratis offertes ontvangen

Hulp nodig van onze loodgieters voor je sanitair, verwarming, boiler of iets anders? Je kunt het beste online een vrijblijvende offerte aanvragen bij loodgieters uit de buurt met ons offerteformulier. Met jouw input, staat een loodgieter uit de buurt klaar die past bij wat je nodig hebt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project
2. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.