Deze 4 trends in ramen zijn blijvers

Ramen zorgen voor een groot deel uit hoe onze huis eruit ziet. Volgens Jurgen Oben, afgevaardigd bestuurder van ramen- en deurenbedrijf Oben, willen mensen vooral grote, strakke en zwarte ramen. We zullen hier zien welke deze trends zijn.

1. Zwarte ramen

afb1-zwarte-ramen.jpg

Bestuurder Jurgen Oben vertelt dat bewoners van klassieke woningen steeds meer en meer voor zwart kiezen als kleur voor hun ramen, terwijl vroeger vooral grijs en beige populair was bij deze soort woningen. Deze kleur is tijdloos en past bij alles soorten woningen. Het enige nadeel hiervan is dat het veel poetswerk vereist.

2. Glaspartijen: groot en esthetisch

afb-grote-glaspartijen.jpg

Ramen worden groter en breder met de jaren heen. Ze zijn natuurlijk heel mooi, zien er heel esthetisch uit, en geven ook veel lichtinval. Maar er is wel een nadeel, want zoals zwarte ramen vergen grote glaspartijen veel kuiswerk. Oben vertelt ook dat door de vraag naar grote glaspartijen, ze steeds meer vaste ramen installeren die niet geopend kunnen worden. Dit betekent dat je niet meer beperkt bent en dat zo je ramen veel groter kan maken.

3. Kies driedubbel glas

afb-driedubbel-glas.jpg

Jurgen Oben verduidelijkt dat er bij nieuwbouw telkens voor driedubbel glas wordt gekozen. Dit komt door de strengere energieregels. Bij veel glas betekent er ook veel zon, en bij grote glaspartijen betekent dit ook veel warmte. Een manier om oververhitting te voorkomen, is door driedubbel glas te combineren met een zonwerend ruit aan de buitenkant. Deze combinatie had vroeger een spiegelachtig uitzicht, maar tegenwoordig zie je dat niet meer, maar het houdt nog steeds de warmte buiten.

4. Combinatie raamstijlen

afb-combinatie-ramen.jpg

Het combineren van raamstijlen is tegenwoordig heel populair geworden. Met deze raamstijl kun je veel doen. Je kunt bijvoorbeeld aan de voorkant van je huis voor kleine, klassieke ramen kiezen, en tegelijk kan je aan de achterkant van je huis gaan voor grote, moderne venster. Vaak wordt er ook met kleuren gespeeld. Oben vind dat witte interieurs in combinatie met zwarte ramen een mooi contrast geven.

5. Hoe strakker, hoe beter

afb5-strakke-ramen.jpg

Jurgen Oben vertelt dat bij moderne woningen alles zo strak mogelijk moet zijn, dus ook de ramen. Hierdoor hebben ze scharnieren aan de buitenkant van het raambeslag weggewerkt. Ze hebben ook de raamkrukken strakker gemaakt en geven het dezelfde kleur als het venster, wat ervoor zorgt dat het niet opvalt. Hij zegt ook dat vroeger twee grote ramen met elkaar werden verbonden via een profiel, maar dat ze nu aan elkaar kunnen worden vastgelijmd.” Een profiel is dus niet meer nodig, en dat maakt het nog strakker”, besluit Jurgen Oben.

Bekijk ook het artikel over pvc ramen: prijs, voordelen en soorten!

Je kunt verschillende raamstijlen voor je woning kiezen die er heel aantrekkelijk uitzien. Ben jij geïnteresseerd in één van deze trends en wil jij ze in je huis hebben, aarzel dan zeker niet onze site te bekijken en laat je ook informeren over de mogelijke premies voor nieuwe ramen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.