Badkamer in de kamer, top of flop?

Badkamer in de slaapkamer

Wat dacht je ervan om uit bed te komen en meteen in een warm bad of douche te duiken? En wat een genot is het om een handdoek te pakken en je kleren bij de hand te hebben, nietwaar? De installatie van een master suite-badkamer open naar de slaapkamer- is een rage bij veel eigenaars!

En we kunnen hen begrijpen: het genot is verleidelijk en gevarieerd. Het is echter noodzakelijk de voor- en nadelen af te wegen voordat een dergelijk project kan worden uitgevoerd. Laten we dus kijken naar de voor- en nadelen waarmee we rekening moeten houden.

TOP

Ontspanning in een chique en moderne sfeer

Badkamer in de slaapkamer

Foto van Home Adore, via Pinterest

Een badkamer dat verbonden is met de slaapkamer en de kleedkamer, zorgt voor een sfeer dat grand hotel waardig is. Je zult het hele jaar door het gevoel hebben dat je op vakantie bent! Inderdaad, de master suite is ontworpen om een modern en origineel effect te creëren.

Het geeft je ook een vleugje luxe dankzij zijn ontwerp en het gevoel van comfort dat het genereert. Of je alleen woont of met z’n tweeën, je kunt het bouwen en aanpassen volgens je smaak, wensen en behoeften.

Je beleeft een echt moment van ontsnapping en sereniteit. Het is de perfecte gelegenheid om in het licht van de dag een goed warm bad te nemen en te genieten van een moment van rust terwijl je een goed boek leest of televisie kijkt. Het is jouw ruimte, dus laat jouw verbeelding en sensaties spreken om een echte authentieke cocon te creëren die bij je past!

Goedkoop je badkamer laten renoveren? Bekijk de tips en richtprijzen!

Meer licht en ruimte

Badkamer in de slaapkamer

Photo van Leroy Merlin

Hetzelfde principe als voor een open keuken, het idee om de badkamer te openen op het slaapgedeelte geeft de kamer een echte winst aan ruimte en lichtheid. In feit, je wint aan oppervlakte als je de muren en tussenwanden weghaalt. Op dezelfde manier zal jouw kamer harmonieuzer zijn en een aangename visuele of meer ruimte voor meubels bieden.

Bovendien zal je master suite op natuurlijke manier lichter worden, aangezien er geen hindernissen meer zijn, er is maximale lichtinval.

Om nog meer licht te krijgen, is het mogelijk de muren te behangen met een lichte of warme kleur, spiegels te plaatsen om het licht te weerspiegelen of lichtarmaturen te laten installeren.

Ontvang offertes van badkamerspecialisten

Flop

Privacy

We zonderen ons graag af in de badkamer om in alle rust lichaamsverzorging of schoonheidsrituelen te doen. Maar dit kan snel ongemakkelijk of onhandig worden als er beweging in de buurt is, vooral als je gereserveerd bent.

Je moment van welzijn met jezelf verliest dan snel zijn speciale moment en intimiteit.

Bovendien, als de bewoners gespreide werktijden hebben, dreigt de rust van degene die slaapt te worden beïnvloed door het licht of het geluid van de kranen. Om nog maar te zwijgen over de waterdampen die door de kamer stromen en verstikkende temperaturen kunnen veroorzaken.

Tenslotte, zoals de naam het aangeeft, is de master suite over het algemeen uitsluitend gereserveerd voor ouders, of in ieder geval voor mensen die dezelfde kamer delen. Het zou daarom verstandiger en handiger zijn om een andere badkamer te voorzien voor kinderen of gasten. Op deze manier beperk je de aanwezigheid in de kamers tot een minimum, en verzeker je een privéruimte en een meer geordende ruimte.

Vochtigheid

Badkamer in de slaapkamerDe badkamer is één van de vochtigste kamers in je huis. Er is niets onaangenamer dan muf ruiken of in vochtige lakens liggen, nietwaar? Als het probleem voortduurt, kan het leiden tot schimmel of zwam.

Om deze vochtigheid te verhelpen en de verspreiding ervan in de kamer te voorkomen, is het aanbevolen voor doeltreffende ventilatie te zorgen. Dit kan via een apparaat dat je installeert of via een raam, dat het beste instrument blijft voor natuurlijke ventilatie.

Als je op zoek bent naar een moderne sfeer en een praktische kant aan jouw ochtendroutine, als je beschikbare ruimte en decoratieve ideeën heeft, en als de paar nadelen genoemd hierboven je niet afschrikken, waar wacht je dan nog op om contact op te nemen met een specialist😊

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wil je in de badkamer laten doen?
2*. Welke werken wil je laten uitvoeren?
3*. Wanneer wil je het project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.