3 redenen om vocht in huis te bestrijden

Heb je last van vocht in huis? Het is helaas een probleem waarmee één op vijf woningen in Vlaanderen kampt. Vochtproblemen bestrijden en een aangepaste vochtbehandeling kiezen is dan ook een noodzaak. Maar waarom is vochtbestrijding nu zo belangrijk?

Een vochtprobleem in huis is niet uit te sluiten. In een woning is namelijk steeds vocht aanwezig. Om echter te genieten van een gezonde en comfortabele binnenruimte dient de luchtvochtigheid zich tussen 45% en 65% te bevinden.

Bevindt de luchtvochtigheid zich boven de 65%, dan krijg je te maken met vochtproblemen en word je o.a. geconfronteerd met condens op de vensters, schimmel en vochtplekken op de muren,…

Waarom vocht in huis bestrijden? Daarom dus:

  1. Vocht in huis tast de woningstructuur aan;
  2. Vocht in huis heeft gevolgen op je gezondheid;
  3. Vochtbestrijding levert je interessante premies op.

1. Vocht in huis tast de woningstructuur aan

vocht in huis tast de woningstructuur aan
Voorkom schimmel-en zwamvorming

Vochtproblemen hebben niet alleen gevolgen voor je woonkwaliteit. De constructie van je woning zal er eveneens een klap van krijgen. Dit kan gevaarlijke gevolgen hebben als het vocht √©√©n van de draagmuren van je huis aantast. Een aangepaste vochtbehandeling beschermt dus niet alleen de structuur van je woning, maar garandeert ook jouw veiligheid.

Gewoonlijk komt de isolatielaag als eerste in aanranking met opstijgend of optrekkend vocht. Beschadigde isolatie kan leiden tot een warmteverlies van zo’n 40% waardoor je energierekening aanzienlijk zal verhogen.

Ook heeft optrekkend vocht op lange termijn gevolgen op de uitstraling van je huis. Zwarte schimmelsporen, verfafbladering, houtschimmel, …. kunnen de vastgoedwaarde van je woning drastisch verminderen.

2. Vocht heeft gevolgen op je gezondheid

Optrekkend vocht in huis kan, op lange termijn, ook problemen veroorzaken in en rond je huis. Schimmelvorming en zwamvorming zijn slechts één van de meest voorkomende gevolgen.

Het vormen van schimmels leidt onvermijdelijk tot het aantrekken van ongedierte. Deze vari√ęren van huisstofmijten, ringwormen, kakkerlakken tot ratten en muizen. Het is dus niet verwonderlijk dat deze factoren een directe invloed hebben op je gezondheid. Ongeveer 25%  van de mensen die in een vochtige woning verblijven hebben zodoende meer gezondheidsklachten.

Het is echter meestal niet het vocht zelf die de boosdoener is, maar wel de organismen die dol zijn op vochtige omgevingen en de klachten verergeren. Indien je last hebt van astma, reuma of een neusverkoudheid, dan zou je maar eens best naar de luchtvochtigheid in je woning kijken.

3. Vochtbestrijding levert je interessante premies op

Ontvang premies met vochtbestrijding
Met vochtpremies beperk je je kosten

Vochtproblemen komen in tal van vormen voor en het bestrijden hiervan kan een dure onderneming zijn. Afhankelijk van de werken die je dient uit te voeren, kan je genieten van vochtbestrijding premies die de financi√ęle schade wat zullen beperken.

De Vlaamse renovatiepremie is √©√©n van de mogelijke opties. Deze premie wordt toegekend voor het behandelen van o.a. de muren tegen optrekkend vocht of het aanbrengen van kalkbepleistering. Met deze renovatiepremie kan je ¬†tot ‚ā¨ 3.333 recupereren.

Wil je je woning verbeteren of uitbreiden. Dan kom je  in aanmerking voor de verbeteringspremie. Deze premie levert je ‚ā¨ 750 op en kan gebruikt worden in combinatie met de Vlaamse renovatiepremie.

Zie de gemeentelijke en stedelijke premies ook niet over het oog. Meestal biedt elke stad of gemeente namelijk vochtbestrijding premies aan.

Laat het vocht in je huis behandelen door een professionele vakman

Verschillende materialen zijn al beschikbaar om vochtproblemen aan te pakken. Het is echter aan te raden om hiervoor de hulp in te roepen van een professionele vochtbestrijder. Zelf vochtproblemen in huis bestrijden zonder de oorzaak ervan te kennen kan in bepaalde gevallen het probleem alleen maar verergeren. Met een professionele vakman ben je inderdaad verzekerd van een gerichte diagnose en een aangepaste vochtbehandeling.

Twijfel je nog? Heb je nog vragen? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar heb je een vochtprobleem?
2*. Welke vochtproblemen kan je herkennen?
3*. Bent je eigenaar of huurder van het gebouw?
4*. Wanneer wil je dat een specialist in vochtbestrijding ingrijpt?
5. Omschrijving van jouw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.