Vochtbestrijding offerte | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Vochtproblemen? Vraag raad aan een specialist uit de buurt

Vochtplekken op je muur? Schimmel of een muffe geur? Dan is het hoog tijd vochtbestrijding offertes aan te vragen bij vochtexperts. De vochtexperts komen gratis ter plaatse en analyseren jouw vochtproblemen. Zo vindt je snel de beste oplossing voor je vochtbestrijding.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar heb je een vochtprobleem?
2*. Welke vochtproblemen kan je herkennen?
3*. Bent je eigenaar of huurder van het gebouw?
4*. Wanneer wil je dat een specialist in vochtbestrijding ingrijpt?
5. Omschrijving van jouw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Waarom vochtbestrijding in huis?

  • Een vochtige woning is ongezond: vochtproblemen zijn slecht voor de luchtkwaliteit in de woning. Schimmels en schadelijke stoffen blijven langer hangen. Daardoor hebben bewoners met opstijgend vocht in huis vaker gezondheidsproblemen. Vergelijk offertes vochtbestrijding en ontdek hoe je jouw vochtprobleem kunt oplossen.
  • Elk vochtprobleem is uniek: Opstijgend vocht, lek in het dak of toch insijpelend regenwater? Er zijn veel oorzaken mogelijk. Om een sluitend resultaat te hebben vraag je best advies van een specialist.
  • Vochtproblemen worden alleen maar erger: Hoe langer u een vochtprobleem laat aanslepen, hoe erger. Het vocht blijft zich maar een weg banen door je muur en woning en tast tegelijkertijd ook jouw gezondheid aan.

ZEER HANDIG!

Zeer handig platform. Aan te raden aan vrienden en kennissen!

VERRASSEND SNEL!

Renovatie-gids is top! Ik ben gecontacteerd door 4 firma’s die allemaal uit de buurt zijn.

UITSTEKENDE HULP!

Renovatie-gids zorgt voor een snelle oplossing op maat. Zeer tevreden!

Kosten van vochtbestrijding

Vochtbestrijding kan een ernstig probleem zijn en het is moeilijk te zeggen of je vochtproblemen hebt zonder een inspectie. Het is belangrijk dat het soort vocht, de ernst van de vochtproblemen en het te behandelen oppervlak in aanmerking worden genomen voordat de kosten worden geraamd.

De kosten voor de vochtbestrijding van doorslaand vocht zijn afhankelijk van de staat en de grootte van jouw muur: Reken op €15-€45 per vierkante meter voor een vochtige ruimte met enige waterschade. Reken op €80-€110 per strekkende meter voor een ruimte met opstijgend vocht. Voor het afdichten van kelders is er geen vast tarief, omdat de kosten per vochtbestrijding zo uiteenlopen.

Je zult verschillende berekeningen moeten maken, afhankelijk van hoe groot jouw pand is en hoe de huidige staat van het pand globaal is (heeft het andere problemen dan alleen vocht?).

Vergelijk gratis tot 5 offertes

Prijsopbouw kosten van vochtbestrijding

Vochtproblemen in woningen zijn niet plezant. Het kan leiden tot scheuren, schimmelgroei, en andere ernstige vochtproblemen die kostbaar zijn om te repareren of te vervangen. De kosten bestaan voornamelijk uit arbeidskosten die afhankelijk zijn van de vochtbestrijding dat moet worden uitgevoerd, maar omvatten ook materialen zoals afdichtmiddelen.

Materiaalkosten voor vochtbestrijding

De meeste kosten zitten in de gebruikte materialen. Dit zijn gespecialiseerde materialen en gereedschappen, zoals hoogwaardige vochtwerende impregneermiddelen en compressoren, zoals het onder hoge druk injecteren van materialen in muren. Deze bestrijdingsmiddelen zijn duur in aanschaf, maar van hoge kwaliteit. Dit zal minder dan driekwart van de kosten uitmaken.

De arbeidskosten vochtbestrijding

Het resterende kwart van de kosten wordt gebruikt voor arbeidskosten. Deze middelen moeten worden ingezet op basis van professionele kennis en ervaring. Daarnaast zal bij de vochtbestrijding alle oorzaken bestreden worden en daarmee de vochtproblemen oplossen. Deze kosten omvatten meestal ook de transportkosten van de vakman.

Prijsfactor van de kostprijs

De uiteindelijke kosten van dempingsregeling zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de omvang van het vochtprobleem een ​​grote factor. Is het bijvoorbeeld een klein deel van de muur of heb je vochtige plekken op verschillende muren? Dit heeft te maken met de omvang van de natte schade.

Daarnaast kan je na de voorinspectie bepalen wat er gerepareerd of opgeknapt moet worden om het vochtprobleem op te lossen. Zo kan het zijn dat de gevel beschadigd is en gerepareerd moet worden. Als je deze kosten tijdens de voorcontrole ontdekt, ben je ze altijd kwijt.

Als je vocht wilt bestrijden zonder de vochtige buitenmuren te repareren, zal de controle niet goed worden uitgevoerd of zal er achteraf problemen ontstaan ​​doordat er bijvoorbeeld materialen kunnen lekken.

Vergelijk offertes vochtbestrijding, het is een manier om geld te besparen. Door de beste prijzen en informatie te krijgen, kan je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw behoeften.

kosten vochtbestrijding

Methodes vochtbestrijding vochtproblemen

Methode 1 vochtbestrijding: Muur onderkappen

Bij het onderkappen van een wand breekt een vochtwerende expert een deel van de wand af en brengt een lood- of kunststof waterdichte laag aan. Na het metselen van het muurdeel gaat hij de overige muurdelen behandelen.

Methode 2 vochtbestrijding: Installatie ventilatie

Veel vochtproblemen in huizen worden veroorzaakt door slechte ventilatie, waardoor opstijgend vocht kan condenseren op plafonds, muren en ramen. Het resultaat zijn natte plekken of schimmel of sporen op bepaalde delen.

Een goede ventilatie in je woning is daarom erg belangrijk voor je persoonlijke gezondheid en de gezondheid van je huis of appartement.

Dit zijn 2 simpele methodes voor vochtbestrijding, er bestaan nog andere methodes. Weet je niet hoe je je vochtproblemen aanpakt? Laat je adviseren door een expert om de methode te gebruiken die het meest geschikt is voor jou situatie.

Welk vochtprobleem moet je behandelen?

Verschillende soorten vochtproblemen kunnen diverse oorzaken hebben. Voor behandeling van een vochtprobleem moet je wel de oorzaak achterhalen. Je loopt anders het risico dat er een andere oorzaak wordt behandeld en daar schiet je niets mee op. Maar wat de oorzaak ook is van een vochtprobleem, het is noodzakelijk dat je ieder vochtprobleem laat behandelen. Vochtproblemen verdwijnen namelijk nooit vanzelf. Sterker nog, wanneer een vochtprobleem niet wordt behandeld, zullen de klachten alleen maar toenemen. Hierbij krijg je niet alleen last van vochtige wanden, een vochtige vloer en plafonds, zelfs de constructie van je woning kan aangetast worden. Zoek dus eerst uit wat de oorzaak is van je vochtprobleem en vraag een offerte vochtbestrijding aan.

Vochtbestrijding offerte - opstijgend vocht bestrijden

Vochtbestrijding: Opstijgend vocht

Een veelvoorkomend vochtprobleem is opstijgend vocht. Grondvocht komt in aanraking met het vaak poreuze metselwerk van de gevel en stijgt door de gevel omhoog. Opstijgend vocht is vooral te zien bij oudere woningen die nog niet van een waterkering zijn voorzien. Bij nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig standaard een waterkering aangebracht.

Opstijgend vocht kan verholpen worden door de muren te onderkappen. Op de onderste laag gevelstenen wordt dan alsnog een waterkering aangebracht. Aangezien dit een grote renovatie is, kiezen de meeste mensen voor een andere oplossing: het injecteren van de muren. Aan de buitenzijde van de gevel worden in de voegen gaten geboord.

Hierin wordt een vochtwerende gel gespoten. De gel dringt door in de poriën van het metselwerk en zal uitharden. Ook dan heb je een vorm van waterkering aangebracht. Ga de vochtbestrijding aan en laat je adviseren door een vakman.

Doorslaand vocht bestrijden

Vochtbestrijding: Doorslaand vocht

Zijn de buitengevels erg poreus en beschadigd? Dan kun je te maken krijgen met doorslaand vocht. Doorslaand vocht houdt in dat hemelwater tegen de gevel slaat en in de beschadigde gevel trekt. Hierdoor zal het vocht ook in de binnenmuren terechtkomen, met vochtige muren als gevolg. Doorslaand vocht kan goed behandeld worden, door de muren te impregneren.

Hierbij wordt een impregneermiddel op de buitengevel gespoten dat een soort van laagje over de gevel vormt. Vocht zal niet meer in de muren trekken, maar langs de gevel naar beneden stromen. Tevens zijn de muren beter beschermd tegen vuil en mossen. Let er wel op dat je beschadigde muren eerst laat repareren, voordat je ze laat impregneren.

Zijn muren dusdanig beschadigd dat reparatie een kostbare zaak wordt? Een alternatief is nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen.

Condensatievocht bestrijden

Vochtbestrijding: Condensatievocht

Condensatievocht is niet altijd te voorkomen. Het betreft hier vocht wat vrijkomt door douchen en koken. Ook bewoners verliezen normaliter vocht. Op zich hoeven dit geen vochtproblemen te zijn als het vocht condens ook goed de woning kan verlaten.

Denk aan het openzetten van een raam na het douchen. Kan vochtige lucht maar moeilijk de woning verlaten, dan zal het vochtgehalte in de woning te hoog worden. Uiteindelijk zal de hoge luchtvochtigheid omgezet worden in vocht condens en hierdoor kun je vochtproblemen krijgen.

De vochtbestrijding en oplossing is het plaatsen van een goed ventilatiesysteem. Vocht kan de woning dan weer goed verlaten en er wordt verse lucht de woning ingevoerd.

Schimmelplekken - vochtbestrijding offerte

Vochtbestrijding: Schimmelplekken

Wanneer je  vochtproblemen niet laat behandelen, dan blijven muren en plafonds vochtig. Dit zijn uitstekende omstandigheden voor schimmels om te groeien. Vaak zijn schimmelplekken te herkennen aan zwarte plekken op de muur.

Schimmelplekken zijn schadelijk voor de woning, maar ook voor de gezondheid. Schimmelplekken verwijderen is een tijdelijke oplossing. Wanneer je de oorzaak niet aanpakt, zullen schimmelplekken altijd weer terugkomen. Vochtbestrijding is de oplossing.

Vocht in de kelder

Vochtbestrijding: Vocht in de kelder

Vocht in kelders zijn vochtproblemen die veel voor komen. Dit is logisch, want de kelder ligt beneden het grondniveau. Als de keldermuren poreus of beschadigd zijn, zal al snel kelder doorslaand vocht instromen. Voor de vochtbestrijding en om de vochtige kelder droog te krijgen en te houden, zijn er twee oplossingen: kelderdichting of kelderdrainage.

Bij kelderdichting worden de keldervloer en keldermuren voorzien van een waterdichte cementlaag. Kelder doorslaand vocht kan de kelder niet meer inkomen en je kelder krijgt een nieuw verfrissend uiterlijk. Met kelderdrainage bewerk je niet de wanden, maar worden in de keldervloer drainagematten gelegd. Hierin zitten kleine kanaaltjes die het vocht uiteindelijk afvoeren naar het riool. Je zorgt dus voor een gecontroleerde afvoer van vocht in de kelder.

Vochtbestrijding: Daklekkage

Veel platte daken in België zijn bedekt met roofing. Dit is een duurzame dakbedekking dat het dak waterdicht houdt en lang mee kan. Toch kan na verloop van tijd schade aan roofing ontstaan, met daklekkage tot gevolg. Het voordeel van roofing is dat het niet nodig is om het gehele dak opnieuw van dakbedekking te voorzien. Het is mogelijk om enkel het beschadigde deel te repareren of te vervangen. Wanneer de levensduur van 25 jaar inmiddels is verstreken, dan is volledig nieuwe dakbedekking wel te overwegen.

Vraag voor welk vochtprobleem dan ook diverse offertes vochtbestrijding op. Naast schade aan de dakbedekking, kan een lek in het dak ook ontstaan door een verstopte dakgoot of een goot dat niet goed is gemonteerd. Ook dit kan een dakdekker herstellen.

Vergelijk vrijblijvend tot 5 gratis offertes