Muren injecteren: prijs en stappenplan

Opstijgend vocht zorgt voor heel wat onaangename problemen. Zo trekt het in de muren, waar het schimmel, een muffe geur en vuile plekken veroorzaakt. De beste manier om dit tegen te gaan is door de muren te injecteren. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk, en hoeveel kost muren injecteren? Vind het antwoord op deze en andere vragen in dit artikel.

Wil je zelf aan de slag met het injecteren van muren? Check dan zeker het stappenplan. Besteed je deze klus liever uit? Vraag advies en ontvang gratis offertes om te vergelijken via onze offertepagina.

Vraag gratis advies en offertes

Muren injecteren: prijs?

Muren injecteren tegen opstijgend vocht: vrijblijvend prijsvoorstellen en advies

De prijs voor het injecteren van muren varieert sterk. Hoeveel muren moeten er geïnjecteerd worden? Is er een hoogteverschil tussen de muren? Doe je het zelf, of laat je een professional komen? Het zijn allemaal factoren die een invloed hebben op de totale kostprijs van je project.

Je muren laten injecteren door een professional

Muren injecteren tegen vocht: vergelijk bespaar gespecialiseerde vochtbestrijders

In het beste scenario doe je een beroep op gespecialiseerde vochtbestrijders voor het injecteren van de muren tegen opstijgend vocht. Ze zijn experts in hun vak en geven je daar bovenop vaak een garantie indien het probleem niet meteen opgelost is. Muren laten injecteren door een professional kost je minstens 100 euro per meter.

Wat zit er in dat bedrag allemaal inbegrepen?

 • Een gratis vochtanalyse en diagnose van het soort vochtprobleem dat moet behandeld worden en de muren waar het probleem zich voordoet.
 • Het boren van gaten op de juiste plaatsen met de juiste tussenruimte.
 • Het injecteren van de muur tegen opstijgend vocht met het meest gepaste product en met de perfecte dosis
 • Een garantie van gemiddeld twintig jaar op de uitgevoerde werken

Toch kunnen ook hier nog prijsverschillen optreden. Zo speelt onder andere de hardnekkigheid van het opstijgend vocht een rol. Daarnaast kan je ook uitbreidingen aanvragen, zoals een meerlagensysteem. Dan wordt er een wapeningsnet ingebracht. Dat net is bestand tegen scheuren, hoge waterdruk, zouten en barsten.

Waarom kies je best voor professionele vochtbestrijders voor de uitvoering van de werken in plaats van zelf aan de slag te gaan?

 • Garantie: je krijgt de garantie dat het probleem opgelost is en de garantie dat ze terugkomen indien het probleem zich opnieuw voordoet.
 • Beste behandeling: professionals hebben jarenlange ervaring en beschikken over een doorgedreven productkennis. Ze zullen jouw muren de best mogelijke behandeling geven.
 • Professionele service: professionals leveren geen half werk. Je zal steeds goed geïnformeerd worden en alles zal volgens de regels van de kunst gebeuren.

Verschillende offertes van vakmannen vergelijken

Wanneer je beslist om met een vakman samen te werken, kan je ook besparen op de kosten door meerdere offertes te vergelijken. Je kijkt dan wat elk prijsvoorstel inhoudt en je legt degenen die hetzelfde aanbieden naast elkaar.

Door offertes goed na te lezen, vermijd je later ook eventuele onverwachte kosten.

Muren zelf injecteren of laten doen?

Muren injecteren tegen opstijgend vocht met vochtwerend middel: correcte uitvoering project en eventuele opmerkingen

Je kan de kosten uiteraard ook drukken door zelf je handen uit de mouwen te steken. Dat is gemiddeld zo’n 20 procent goedkoper dan wanneer je een professional inschakelt. Er zijn ook speciale gels die ontwikkeld zijn voor doe-het-zelvers.

Je hoort wel te weten dat deze aanpak bepaalde risico’s inhoudt. Aangezien je pogingen om het probleem van opstijgend vocht op te lossen ook kunnen mislukken.

Zelf muren injecteren kan vanaf 60 euro per lopende meter.

Welke materialen heb ik nodig om mijn muren te injecteren tegen vocht?

 • Een boormachine
 • Een vochtwerende vloeistof
 • Een trechter
 • Een boorgatenvuller
 • Een folie om je vloer te beschermen

Muren injecteren: stappenplan

1. Voorbereidende werken en boren

Begin met af te tekenen waar je precies gaat boren. De verpakking van het injectiemiddel kan je daarbij helpen. Eens dat gebeurd is, kan je beginnen met het boren van gaten met een diameter tussen 14 en 20 mm. Deze gaten horen 3 à 5 centimeter boven de vloerpas met een tussenafstand van ongeveer 10 cm. Indien anders aangegeven op de verpakking van het product dat je gebruikt doe je dit volgens de gebruiksaanwijzing.

2. Injecteren van muren met vochtwerend middel

Het is van cruciaal belang om het juiste vochtwerende middel te gebruiken. Enkele betrouwbare merken zijn Humabloc en Dryzone. In een doe-het-zelf winkel kan je ook voor Aquaplan en Rubson kiezen. Het grootste verschil tussen deze merken is de prijs, het materiaal van het doeloppervlak, het toepassingsgebied en de droogtijd.

Door een foute keuze dreig je alles helemaal opnieuw te moeten doen. Om dit te vermijden kies je best meteen voor een professional.

Zorg ervoor dat de boorgaten vrij zijn van stof en bescherm je vloeren tijdens het injecteren van het vochtwerend middel met een folie. Gebruik een trechter of professioneel materiaal om het vochtwerende middel in de muur te gieten.

3. De gaten dichten met boorgatenvuller

Als alle gaten opgevuld zijn, kan je de gaten dichten met een boorgatenvuller of waterdichte mortel.

4. Laten drogen voor 6 maanden

Laat de geïnjecteerde stof minstens 6 maanden drogen alvorens opnieuw te schilderen of te behangen.

Waar moet ik op letten wanneer ik zelf mijn muren injecteer?

De volgende punten zijn dingen waar je zeker op moet letten als je zelf je muren wil injecteren.

 • Indien je een spouwmuur hebt, moet je zowel de binnen- als buitenmuur injecteren met een vochtwerend middel. Anders kan het zijn dat het probleem van opstijgend vocht zich blijft voordoen.
 • Als er schade is aan je muren zoals barsten of scheuren, dien je deze eerst te herstellen. Doe je dat niet, loopt de vloeistof gewoon weer uit de muur.
 • Gebruik het product zoals beschreven staat in de handleiding voor een correcte uitvoering en een optimale oplossing voor je probleem.
 • Ben je niet handig of weet je niet goed waar je aan toe bent? Kies dan om je muren te laten injecteren door een vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte oplossing voor het probleem.

Heb je wel vaker last van opstijgend vocht en andere vochtproblemen in je woning? Zoek steeds de oorzaak en ga op zoek naar tips om zo snel mogelijk komaf te maken met vocht in je huis.

Schakel bij de minste twijfel professionele vochtbestrijders in. Via onderstaand formulier kom je direct in contact met vochtexperts in jouw regio voor gratis advies en offertes. Zo kan je makkelijk prijzen en diensten vergelijken, en offertes voor vochtbestrijding ontvangen. Handig, toch?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar heb je een vochtprobleem?
2*. Welke vochtproblemen kan je herkennen?
3*. Bent je eigenaar of huurder van het gebouw?
4*. Wanneer wil je dat een specialist in vochtbestrijding ingrijpt?
5. Omschrijving van jouw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.