Optimaliseer je ruimte met deze 7 tips

Heb je het gevoel dat je in huis nergens genoeg ruimte hebt? We verzekeren je dat dit enkel maar een indruk is. Inderdaad, zelfs als je de kleinste woning ter wereld hebt, er is altijd een manier om je ruimte te optimaliseren en luchtiger te maken. In onderstaand artikel geven we je enkele tips mee om je hierbij te helpen

1) Licht is je beste vriend

Licht is je beste vriend

Foto via Pinterest

Om in je ruimte meer lichtinval te creëren, moet je absoluut aandacht besteden aan de helderheid ervan. Een ruimte dat meer licht opvangt, lijkt inderdaad groter. Meer lichtinval is bovendien ook goed voor het moraal.

Maar hoe breng je op een efficiënte manier licht naar binnen? Er bestaan verschillende alternatieven, zoals bredere ramen of zelfs glazen schuifdeuren. Met schuifdeuren vergroot je je leefruimte door het schenken van natuurlijke licht.

Je kunt ook kiezen voor een zeer moderne en avant-gardistische stijl door erkers in de woning te laten installeren.

2) Zeg je muren vaarwel!

zeg-muren-vaarwel.jpeg

Foto via Pinterest

De afwezigheid van muren zal de openheid van de ruimte accentueren. Kies dus bijvoorbeeld voor een badkamer in de slaapkamer of twee kamers in één. Dit zal de illusie geven van een grotere ruimte. Favoriseer tenslotte voor een keuken in Amerikaanse stijl. Je zult snel een duidelijk verschil zien!

3) Spiegels, meer dan enkel een schoonheidsaccessoire

Grote spiegels

Foto via Pinterest

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,  zeg me wie de mooiste van het land is?  Spiegels geven de illusie van een grotere en luchtigere ruimte door deze lichter te maken.

4) Zorg voor evenwicht in je meubilair

evenwicht-meubels.jpeg

Foto via Pinterest

Overlaad je ruimte niet! Teveel meubels in één ruimte kan een benauwd gevoel geven. Probeer niet elke hoek van het huis te vullen. Om de ruimte optimaal te benutten, kan je gebruik maken van modulaire meubels zoals opklapbedden, slaapbanken en zelfs opklapstoelen. Deze zullen jou helpen de ruimte in huis te maximaliseren.

5) Kies voor lichtere kleuren

lichte-kleuren.jpeg

Foto via Pinterest

Pastelkleuren zijn trendy! Ga voor lichtere kleuren. Het gebruik van lichtere kleuren voor de muren zal het gevoel van openheid in je kamers verhogen.

Daarnaast kun je ook behang met verticale of horizontale patronen gebruiken om je ruimte visueel te verluchten. Enerzijds maken verticale patronen je kamer langer en smaller, anderzijds geven horizontale patronen een gevoel van breedte aan de kamer.

6) Besteed aandacht aan opslag

opbergplaatsen.jpeg

Foto via Pinterest

De sleutel tot maximale optimalisatie is opslag! Aarzel zeker niet om planken aan de muren te bevestigen, zo vermijd je dat de ruimte vol komt te staan met grote opbergkasten. Gebruik de hoeken van de kamers om andere kasten of planken te bevestigen, dit zal een luchtigere sfeer in de kamer creëren.

7) Mezzanine, een wonderoplossing

mezzanine.jpeg

Foto via Pinterest

Als de hoogte van je plafonds het toelaat, kies dan voor eene Mezzanine! Dit platform, dat steeds meer in woningen wordt toegepast, stelt jou in staat twee kamers in één te hebben en zo de ruimte te optimaliseren. Het geeft niet enkel de mogelijkheid om thuis meer ruimte te hebben, maar het geeft ook een zeer moderne toets aan jouw interieur.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project
2. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.