Hoe bereid je je voor op de zomer?

De mooie dagen beginnen langzaam hun intrede te maken en je wilt ze graag verwelkomen zoals het moet? Dan is het hoog tijd renovaties te overwegen als voorbereiding op het zomerseizoen. Ontdek hier welke renovaties aan te gaan voor een onvergetelijke zomer.

Dak en isolatiewerkzaamheden

Waarom dakisolatie aanbrengen

Isolatie

Voordat de zomer begint, is het belangrijk dat je de staat van jouw isolatie laat controleren. Als jouw woning lijdt aan enorme energieverliezen, is het beter de isolatie te laten vernieuwen.

De verandering van isolatie kan zowel binnen als buiten worden uitgevoerd, maar het is wel gemakkelijker om van buitenaf te werken om zoveel mogelijk woonruimte te bewaren.

Het isoleren van de muren van buitenaf voorkomt bovendien het binnenkomen van overmatige warmte tijdens de zomer. Dankzij deze renovatie, zul je in staat zijn zachte temperaturen te behouden binnenshuis. Op deze manier kun je  volop blijven genieten van de zon!

Dakbedekking

Om jezelf voor te bereiden op de zomer, is het interessant ook te zorgen voor een goede dakbedekking.

Inderdaad, ter benadering van de zomer is het handig dakwerkzaamheden uit te voeren, indien dit nodig is, om infiltraties en energieverliezen te vermijden.

Laat zeker ook de waterdichtheid van je dakconstructie controleren omdat deze aangetast kan zijn door insecten of door een hoge aanwezigheid vocht.

Tenslotte is een dakisolatie net zo belangrijk als een muurisolatie, omdat deze een te grote hoeveelheid warmte in huis voorkomt.

Dakgoten

Vergeet na het onderhoud van jedak zeker niet ook je dakgoten te onderhouden. Het is essentieel om uw dakgoten eerst handmatig schoon te maken en hierna gebruik te maken van een hogedrukreiniger.

Controleer ook dat de goten sterk genoeg zijn om eventuele stortbuien te weerstaan. Profiteer van de komende lente om eens wandeling op je dak te maken!

Tuin-en terras

terras-aanleggen.jpg

Tuinaanleg

De beste manier om zich voor te bereiden op de komst van de zon is natuurlijk door je tuin te onderhouden. Je kunt het natuurlijk zelf doen of hiervoor een tuinarchitect inschakelen.

Dankzij de totale ontruiming van je tuin, kunt je jouw buitenwerkzaamheden gemakkelijker uitvoeren. Zet maar zonder langer te wachten je grasmaaier op de tweede versnelling!

Terras

Als je nog geen terras hebt laten aanleggen, dan is het hoog tijd dit te overwegen. Inderdaad, een terras is het onmisbare verlengstuk van het huis om volop te kunnen genieten van de zomer.

Als je er al één hebt, denk er dan zeker over dezeeen frisse look te geven, want hij zal al een tijdje niet meer gebeurd zijn. Bovendien kun je ook een pergola laten plaatsen of zelfs jouw terras laten overdekken om ook buiten koel te blijven. Twijfel dus niet om jouw favoriete ontspanningsplek een nieuw design te geven!

Zwembad

Om helemaal klaar te zijn voor de mooie zomerdagen die in aantocht zijn, is er niets beter dan een zwembad te laten aanleggen. Zo kun je je ontspannen met je vrienden en familie, zonder het huis te moeten verlaten. Bereid je alvast voor op het barbecueseizoen!