3x financiële steun voor inbraakbeveiliging die je nog niet kende

De afgelopen jaren lagen de inbraakcijfers relatief hoog. Zo werden er in 2019 ongeveer 48.000 inbraken vastgesteld. Je kan een woninginbraak al voorkomen door kleine aanpassingen in je dagelijkse gewoontes. Toch is dat niet altijd even voldoende.

Andere oplossingen zijn bijvoorbeeld het installeren van een alarm of het plaatsen van een inbraakveilige deur. Je kan voor een aantal van deze beschermende maatregelen alvast rekenen op financiële steun. Hoe dan? Dat lees je hier. 

Alarmsysteem

1. Korting op je diefstalverzekering

Sommige banken geven kortingen op hun diefstalverzekering voor onder meer het installeren van een alarm of een inbraakveilige deur. Het nemen van een diefstalverzekering verzekert trouwens meer dan alleen de spullen die gestolen zijn. Het verzekert ook de schade die inbrekers kunnen aanrichten in je woning. 

Wat dekt dit type verzekering niet? Het dekt niet de gewone verdwijning van spullen, dat willen zeggen: zaken die plots verdwijnen zonder dat er sprake is van inbraak of vandalisme. Ook spullen die zich buiten de woning bevinden, dekt de diefstalverzekering niet in alle gevallen. Afhankelijk van de polis worden tuinmeubelen bijvoorbeeld wel of niet meegerekend.

De installatie van een alarmsysteem geeft recht op een korting op je diefstalverzekering. Je moet dan wel ervoor zorgen dat het alarmsysteem altijd is ingeschakeld bij het verlaten van de woning. 

🚨 Alarmsysteem of camerabewaking aan de beste prijs-kwaliteit 🚨

Een betaalbaar basispakket of een topsysteem met alle toeters en bellen? Er is een beveiligingssysteem voor elk budget. Vergelijk hier vrijblijvend tot 5 prijsoffertes op maat van specialisten in beveiligingssystemen en bespaar zo tot 30%.

👉 Gratis offertes ontvangen

Hoeveel krijg je vergoed bij diefstal?

Een diefstalverzekering legt vergoedingsgrenzen vast. Dat zijn maximumbedragen voor de verzekerde inhoud en staan vermeld in de algemene voorwaarden van de polis. Onder ‘inhoud’ valt:

  • Alle juwelen samen
  • Cash, kaarten, mandaten …
  • Alle goederen samen
  • De inhoud van garage of kelder
  • De inhoud van bijgebouwen 
  • Bepaalde goederen die zich buiten de woning bevinden, bijvoorbeeld tuinmeubelen 

Het is uiteraard belangrijk om het contract steeds goed door te lezen over wat de diefstalverzekering precies wel en net niet dekt. En hoeveel je daarvoor dan krijgt vergoed.

2. Een groene renovatielening

Je maakt aanspraak op een groene renovatielening bij je bank wanneer je investeert in renovatiewerken die voor 50 % of meer energiebesparende maatregelen omvatten. Maar die ook de veiligheid van je woning aanzienlijk verhogen.

Investeren in duurzame en ecologische maatregelen biedt je alvast een aantal voordelen. Zo zal je energie- en waterfactuur ongetwijfeld dalen. Bij investeringen in beveiliging zorg je ervoor dat jij en je familie zich veiliger voelen tegen inbraken. Daarnaast verhoog je de waarde van je huis. 

Voor de volgende beveiligingsmaatregelen kom je in aanmerking voor een groene renovatielening: de beveiliging van ramen, deuren en dakkoepels, de installatie van een alarmsysteem en het plaatsen van een camerasysteem.

ramen beveiligen

3. Verlaagd btw-tarief

Bij je keuze van inbraakbeveiliging is het belangrijk om te weten welk btw-tarief er zal worden aangerekend. Bij het installeren van alarmbellen, vaste brandalarmtoestellen en vaste alarmtoestellen tegen diefstal betaal je slechts 6 % btw i.p.v. 21% wanneer het binnen de woning wordt geïnstalleerd. 

Daarnaast moet je om aanspraak te kunnen maken op het 6 % btw-tarief voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder:

  • De woning is ouder dan 10 jaar
  • De woning wordt als privéwoning gebruikt 
  • De uitgevoerde werken worden aan de eindgebruiker gefactureerd 

Voor het aankopen en/of installeren van inbraakbeveiliging is het sowieso aangeraden om te checken of je voldoet aan de voorwaarden. Ga voor meer informatie, en advies en prijzen op maat sowieso te rade bij een specialist in inbraakbeveiliging in je regio.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Welk type alarmsysteem wens je?
2*. Welk type gebouw wens je te beveiligen?
3*. Welke oppervlakte dient beveiligd te worden?
4*. Wanneer wens je het alarmsysteem te laten installeren?
5. Wanneer ben je bereikbaar voor de specialisten?
6. Projectomschrijving
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.