De nieuwe decoratietrends voor 2024

Het jaar 2024 opent een nieuw tijdperk en natuurlijk opent dit ook deuren voor nieuwe decoratietrends voor uw interieur. Dus welke kleuren, materialen en uitrusting zijn in mode dit jaar? Ontdek met ons de 7 nieuwe décoraties voor 2024.

1) Het huiskantoor

De must-have van dit jaar blijft het ‘huiskantoor’ of met ander woorden het kantoor aan huis. Sinds bijna een jaar, hebben we te maken met een radicale verandering in de manier waarop we werken, aangezien we het vanuit huis moeten doen. Telewerken heeft mensen aangezet hun ruimtes te renoveren om plaats te maken voor hun thuiskantoor. Dus, als je het nog niet gedaan hebt, richt een functioneel en comfortabel thuiskantoor in!

decoratietrends

2) Cocooning

Tijdens deze periode wensen we allemaal een comfortabele en gezellige omgeving te creëren. Eén van de meest populaire nieuwe decoratietrends voor dit nieuwe jaar is dus ongetwijfeld de cocooning-sfeer. Je kan met deze sfeer namelijk een echte luchtbel van comfort creëren in je huis. Ook al is het niet vanzelfsprekend om opgesloten te zitten, het is altijd beter om in absoluut comfort te zijn!

Cocooning Photo van Oh! My Mag via Pinterest

3) Pastelkleuren

Of het nu gaat om roze, blauw of zelfs pastelgroen, deze kleuren zijn dit jaar erg in de mode! ‘Bleu sky’ of blauwe lucht is de pastelkleur die je voor je muren moet kiezen. ’Dusty pink’ of duffe(stoffig) roze is het trendy roze van het jaar. Inderdaad, het zal een meer bohemien tintje aan je huis geven. Dus, wed op deze kleuren voor je interieur, je zult zien dat het hieraan weer frisheid zal geven.

pastelkleuren.jpeg Photo van Essential Home via Pinterest

4) Neon

Het jaar 2024 heeft zijn deuren geopend voor een onvermijdelijke trend, neonlichten. Inderdaad of je ze nu gebruikt in de slaapkamer, badkamer of zelfs in je woonkamer, ze brengen een mysterieuze en ontspannen sfeer in de kamer. Breng de wereld van de nacht naar je toe!

Decoratietrends Photo van Vamos Mamaes via Pinterest

5) Nudes

Aangezien de cocooning-sfeer centraal staat in binnenhuisdecoratie voor dit nieuwe jaar, lijkt het logisch deze te associëren met zogenaamde “nudes”-of neutrale tinten. Deze tinten zullen je ruimte een schoon, luchtige en geruststellend gevoel geven. Kies dus voor bruin, beige of roze om helemaal mee te zijn met de trend!

decoratietrends Photo van Unc’s Projects via Pinterest

6) Ecologie

Ecologie is vandaag de dag een onvermijdelijk thema geworden. Deze komt ook ter sprake in discussies over decoratie. Inderdaad, steeds meer en meer mensen zijn op zoek naar duurzame meubels. Dus, zelfs in je decoratie, denk aan het hebben van een groene hand!

decoratietrends Photo van Editions de l’Arkhan via Pinterest

7) Japandi

Deze nieuwe stijl van decoreren vindt zijn oorsprong terug in Scandinavië. Inderdaad dit type decoratie is niet nieuw, maar het kreeg een nieuwe adem na vermenging met de Japanse stijl, vandaar de naam. Deze decoratie legt de nadruk op neutrale kleuren een pure decoratiestijl voor een rustgevende ruimte. H&M legt veel nadruk op deze stijl van binnenhuisdecoratie. 

decoratietrends Photo van Barbulianno Design via Pinterest

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project
2. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.