Offerte dakreiniging | Vergelijk tot 5 gratis offertes

Vind de beste dakontmosser in je buurt

Merk je veel mos op het dak van je woning? Je dak reinigen is in dat geval noodzakelijk. Je dak ziet er achteraf opnieuw piekfijn uit en je vermijdt het risico op kapotte dakpannen en lekkages.

Vraag daarom gratis een offerte voor dakreiniging bij ervaren dakontmossers in jouw buurt. Ze komen ter plaatse om de situatie in te schatten en maken daarna – geheel vrijblijvend – een prijs op. Zo blijft jouw dak in topvorm.
goudenpijl02.pngGratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welk type dakbedekking heb je?
3*. Welke dakoppervlakte dient behandeld te worden? (schatting: lengte x hoogte)
4*. Heb je asbestproblemen op je dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
5*. Wanneer dient het dak behandeld te worden?
6. Beschrijving van uw project
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.


Waarom offerte dakreiniging aanvragen?

 • Esthetische waarde: Jouw dak is de kroon op je woning. Door je dak te ontmossen blinkt ze terug als nooit tevoren en dat straalt af op de rest van je woning. Want zeg nu zelf: je wil toch trots zijn op jouw nederig stulpje?
 • Vermijd schade en lekken: Mossen en algen maken de dakpannen en leien poreus. Daardoor kan regen zich een weg banen in het dak. Eén ijskoude nacht en je krijgt met kapotte dakpannen, scheuren en lekken te maken.
 • Waardevoller huis: Door het dak te laten reinigen en ontmossen stijgt de (verkoop)waarde van je huis. De woning ziet er piekfijn uit en dat is een grote troef bij een eventuele verkoop


SNEL EN HANDIG!

Zeer tevreden van Renovatie-gids. Een heel snelle en efficiënte manier van werken.

LOKALE DAKREINIGERS!

Renovatie-gids is een uitstekende manier om snel de nodige firma’s uit de buurt te kennen.

RUIME KEUZE!

De aanbevolen firma’s gaven mij een zeer positieve indruk. De reiniging van mijn dak werd zeer correct uitgevoerd!


Welk type dak wil je ontmossen?

Hellend dak ontmossen

Als je een hellend dak wil laten ontmossen, dan zal daar heel wat bij komen kijken. De dakwerkers moeten een stellage gebruiken om je dak te kunnen reinigen. Aan deze stellage zitten sproeikoppen, waarmee de dakwerkers je dak onder hoge druk reinigen. Deze manier van werken heeft als voordeel dat er geen lekkages kunnen optreden, omdat het water en het mos op een natuurlijke manier naar beneden glijden.

Nadat je hellend dak is gereinigd, kan je het laten nabehandelen met een coating of het laten impregneren. Daardoor zal mos en ander vuil zich in de toekomst minder snel aan je dak hechten. Uiteraard betaal je dan wel een meerprijs, maar na verloop van tijd zal je geld uitsparen!

Plat dak reinigen

Als je een plat dak hebt, heb je geluk, want het ontmossen van je dak is in dat geval veel eenvoudiger dan dat van een hellend dak. Dat is logisch, want een plat dak is nu eenmaal eenvoudiger te bereiken. Als je mos op je plat dak wil laten verwijderen, wordt dit gedaan met behulp van een hogedrukreiniger. Het mos wordt letterlijk van je dak gespoten.

Ook bij dit soort dak kan je ervoor kiezen om na het dak reinigen een coating te laten aanbrengen.

Prijsfactoren dakreiniging

Aan het dak reinigen hangt uiteraard een prijskaartje. Hoeveel je precies zal betalen, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: het uurtarief van je dakwerker, je daktype, de bereikbaarheid van het dak, de ernst van vervuiling, enzovoort. Als je graag een meer gedetailleerd idee van de prijs wil krijgen, dan kan je het best een prijsvoorstel laten opstellen door een dakspecialist.

Prijs dakontmossing per m2

Hoewel de prijs van een dakreiniging erg afhankelijk is van de situatie, kunnen we je wel al een idee geven van hoeveel je ongeveer zal betalen. Gemiddeld genomen betaal je voor het reinigen van je dak tussen de € 10 en 15 per vierkante meter.

Als je graag je dak laat impregneren of coaten, dan zal het je tussen de € 15 en 30 per vierkante meter kosten. Om een beter zicht te krijgen op de prijs kan je het best een offerte dakreiniging laten opstellen!

Nabehandeling dak

Is een nabehandeling van je dak eigenlijk noodzakelijk? Na een dakreiniging kan je ervoor kiezen om je dak te laten coaten of impregneren. Dat hoef je niet te laten doen, maar het is zeker wel aangeraden. Als je je dak laat coaten, dan zal je dak op lange termijn beschermd zijn tegen mos en algen.

Daardoor zal je het dak niet zo snel opnieuw moeten laten reinigen en spaar je geld uit. Er is bovendien nog een voordeel: met een coating kan je het dak van een nieuw kleurtje voorzien. Zo krijgt je huis een frisse, nieuwe uitstraling.

Een ander optie is impregneren. Dit is vergelijkbaar met coaten. Ook als je het dak laat impregneren, laat je het best van een beschermlaag voorzien, waardoor vuil niet langer aan het dak hecht. Het verschil is dat de beschermlaag onzichtbaar is en dus het uitzicht van je woning niet zal veranderen.

Stappenplan dak laten reinigen

Bij het ontmossen van je dak zal je rekening moeten houden met de verschillende stappen die moeten gebeuren:

 1. Voorbereidingswerken
 2. Afsluiting waterafvoer
 3. Mosverwijdering dak

Het laten ontmossen van je dak kost in het algemeen € 10 – € 15 per vierkante meter.

Als je je dak ook laat coaten, komen daar nog twee stappen bij:

 1. Voorbereidingswerken
 2. Afsluiting waterafvoer
 3. Mosverwijdering dak
 4. Primer aanbrengen
 5. Coating aanbrengen

Voor het laten ontmossen en coaten van je dak mag je een prijs van € 15 tot € 30 per vierkante meter verwachten.

Benieuwd naar hoeveel het kost om jouw dak te laten reinigen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.