Elektriciteitswerken: offerte elektricien

Om de elektriciteitswerken aan je woning te laten uitvoeren, schakel je best een betrouwbare elektricien in. Meerdere offertes aanvragen om de beste elektricien uit je buurt te kiezen is daarom aangeraden. Lees hier meer over het uurloon van een elektricien en de prijzen die je kan verwachten. Check vervolgens de zaken waarop je moet letten bij het aanvragen van offertes.

Ontvang gratis offertes elektricien

Waarom een elektricien inschakelen?

Elektriciteitswerken aan je huis uitvoeren kan je niet altijd zelf doen. Er bestaan doe-het-zelfpakketten, maar daar je begin best niet aan als je geen kennis van elektriciteit hebt. Een elektricien heeft een gepaste opleiding achter de rug en zal je altijd verzekeren van een uitstekend resultaat.

Vooral voor grotere werken is het slim om een elektricien in te schakelen. De elektrische installatie van je woning moet namelijk om de 25 jaar een keuring ondergaan. Door een elektricien aan te nemen ben je er zeker van dat jouw woning niet afgekeurd zal worden.

offerte elektricien

Elektricien prijs

De prijzen die je kan verwachten voor de elektriciteitswerken aan je woning kunnen erg veel verschillen afhankelijk van de elektricien. Vergelijk daarom meerdere offertes van verschillende elektriciens.

Elke elektricien berekent zijn uurloon volgens zijn ervaring en opleiding. Het uurloon van een elektricien met veel ervaring zal veel hoger liggen dan dat van een beginnend elektricien.

ErvaringUurloon elektricien
Beginnend elektricien€ 25 per uur
Ervaren elektricien€ 30 – € 35 per uur
Zeer ervaren elektricien€ 40 – € 50 per uur

Voor grote werken berekent een elektricien een prijs afhankelijk van de grootte ervan, en niet volgens zijn uurloon. Dat komt omdat in de meeste gevallen elektriciens een korting aanbieden als je een grotere werkzaamheid laat uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het volledig vervangen van je bestaande installatie.

Voor kleine werkzaamheden berekent een elektricien meestal wel een prijs per uur. Kleine werkzaamheden omvatten bijvoorbeeld het vervangen van stopcontacten, het installeren van nieuwe verlichting of het aansluiten van een nieuw alarmsysteem.

uurloon elektricien

Offerte elektricien aanvragen

Prijs algemene elektriciteitswerken

Algemene elektriciteitswerken zijn werken waarvoor een elektricien een prijs berekent afhankelijk van de grootte van het werk. Voor grote werken zal een elektricien open staan voor onderhandelingen over de prijs. Bovendien kan je dan een korting krijgen. Hij zal dan meestal een lagere prijs per uur rekenen.

De gemiddelde prijzen voor algemene elektriciteitswerken kunnen ook sterk afhangen van de ervaring en uurloon van de elektricien. In het tabel hieronder vind je de meest voorkomende algemene elektriciteitswerken en de gemiddelde prijzen ervan.

Soort werkPrijs
Elektriciteit nieuwbouw€ 7.000 – € 10.000
Elektriciteit renovatie€ 8.000 – € 10.000
Domoticasysteem€ 6.500
>Thuisbatterij voor zonnepanelen€ 900 – € 2.500

Prijs kleine elektriciteitswerken

Voor kleine elektriciteitswerken zal een elektricien meestal een prijs per uur berekenen. Maar ook in dat geval kunnen de prijzen variëren afhankelijk van het soort werk. Voor het vervangen van stopcontacten betaal je gemiddeld minder dan voor het aansluiten van nieuwe verlichting.

Ook kunnen de gebruikte materialen een verschil maken op het totale kostenplaatje. Voor kleine elektriciteitswerken kan je kiezen tussen goedkopere of duurdere materialen.

Premies elektriciteitswerken

Om te besparen op de elektriciteitswerken aan jouw woning, doe je er best aan om de premies te checken waarvoor je in aanmerking zou kunnen komen. Indien je huis minstens 30 jaar oud is, kom je in aanmerking voor de renovatiepremie. Meer info hierover vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Offerte elektricien aanvragen

Ben je van plan om de herstellingen van je elektrische installatie uit te besteden aan een betrouwbare elektricien? Vergelijk zeker meerdere offertes om een breed beeld te krijgen van de prijzen. Enkel op die manier kan je een goede elektricien kiezen. Lees hieronder meer tips voor het vergelijken van offertes.

Elektricien offerte vergelijken: aandachtspunten

Na het aanvragen van verschillende offertes moet je rekening houden met bepaalde zaken als je zeker wil zijn van je keuze. Leg de offertes naast elkaar en let op de volgende zaken:

  • Prijs: het eerste waar je op let bij het vergelijken van offertes is de prijs. Die zou altijd op één lijn moeten liggen met de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Indien de prijs erg laag lijkt, bekijk dan ook zeker of de voorrijkosten en materiaalkosten inbegrepen zijn.
  • Voorrijkosten: een elektricien zal meestal ook de voorrijkosten toevoegen aan de totale prijs. Om niet te veel te betalen voor de voorrijkosten, kiest je best een elektricien uit je buurt. In sommige gevallen rekenen elektriciens geen kosten aan tot een bepaald aantal kilometers.
  • Ervaring elektricien: hou ook zeker rekening met de ervaring van de elektricien. Je kan een algemeen beeld krijgen over het uurloon van een elektricien afhankelijk van zijn ervaring in het tabel hierboven.
  • Keurmerken en certificaten: Tijdens het vergelijken van offertes is het een goed idee om te checken of de elektricien zijn attesten vermeldt. Met deze attesten kan hij bewijzen dat hij bepaalde opleidingen heeft gevolgd.
  • Complete offerte: Hou ook altijd rekening met de volledigheid van de offerte. Daarmee wordt er bedoeld dat een elektricien alle kosten vermeldt op de offerte. Je wil natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.
offerte elektricien aanvragen

Keurmerken en certificaten elektricien

Een erkende elektricien zal altijd over de nodige certificaten en keurmerken beschikken. Daarmee bewijst een elektricien dat hij met succes een opleiding heeft afgerond. De attesten waarover elektriciens in België kunnen beschikken zijn:

  • BA-5: dit attest bewijst dat een elektricien vakbekwaam is en dat hij zelf aan elektrische installaties mag werken.
  • VCA: hiermee kunnen elektriciens (of een bedrijven) bewijzen dat ze de werkzaamheden veilig en met het oog op gezondheid en milieu uitvoeren.
  • Industriële elektriciteit: elektriciens die aan industriële elektrische installaties willen werken, moeten een specifieke opleiding volgen.
  • Zonnepanelen: ook voor het plaatsen van zonnepanelen hebben elektriciens een specifiek attest nodig.
  • AREI: AREI staat voor “Algemeen Reglement op de elektrische installaties”. Het AREI is een opsomming van de richtlijnen voor elektrische installaties. Daarmee bewijzen elektriciens dat ze een opleiding hebben gevolgd met betrekking tot deze richtlijnen.

Vind elektriciens in de buurt en ontvang gratis offertes

Om je elektriciteitswerken veilig te laten uitvoeren, kies je best een erkende elektricien. Vraag hier vrijblijvend maximaal 5 offertes aan en kies een elektricien naar jouw wens. Ontvang vervolgens de prijsoffertes binnen een paar dagen in je mailbox!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Welke diensten verwacht je van de elektricien?
2*. In welke ruimtes wens je elektriciteitswerken?
3*. Wanneer wil je van start gaan met de elektriciteitswerken?
4. Projectomschrijving
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.