Airconditioning | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Wil je afkoelen in zomer dan is een airco zeer handig. Laat deze door een airco installateur plaatsen om constante frisheid binnen te brengen. Vraag je offertes op de juiste manier aan en maak de juiste keuzes voor een goede airco die past bij jouw woning.

Vraag hier je offerte aan

Waarom een airco installateurs vergelijken?

Airco

Het is belangrijk om je airco te laten installeren door een vakman. Je bent dan zeker van een professionele plaatsing door een airco installateur. Een airco plaatsen is geen impulsieve beslissing die je kan nemen. Er gaat wat tijd over om de juiste keuzes te maken. Daarom moet je verschillende offertes aanvragen en de offerte kiezen die het beste past bij jouw situatie.

Hoe airco offertes aanvragen?

Je kan bij ons gratis offertes aanvragen en wij gaan opzoek naar de beste offerte en specialist die past bij jouw situatie. Wij contacteren alleen de beste specialisten bij jou in de buurt en binnen de 2 werkdagen gaat de uitgekozen specialist jou contacteren. Als je offertes krijgt weeg de kwaliteiten met de nadelen af. Kies de offerte die het beste past bij jouw smaken en wensen.

Airco offertes vergelijken: vaak gestelde vragen

We bespreken hieronder de meest gestelde vragen die gesteld worden door klanten.

Is mijn aanvraag gratis?

Je offertes vergelijken via renovatie-gids.be is volledig gratis. Jouw persoonlijke aanvraag voor jouw offerte is bij ons ook volledig gratis. Je laat weten wat je situatie is en wij zoeken voor jou de beste offertes die het beste aanleunen aan jouw aanvraag.

Ben ik verplicht om een airco offerte te tekenen?

Wij geven je de beste offertes voor jouw situatie, maar het is nog steeds vrijblijvend of je een van deze offertes kiest. Als je toch niet akkoord bent met een van de offertes moet je ook niets tekenen.

Vraag hier je offerte aan

Wat is de beste offerte: vaste prijs, uurprijs of richtprijs?

Als je de offertes binnen hebt gekregen dan kom je in aanmerking met verschillende prijs berekeningen: vaste prijs, richtprijs en prijs per uur. Voor een installatie van een airco maken installateurs meestal gebruik van uurprijzen. Bent u graag zeker van wat er gebeurd dan is de vaste prijs het beste voor jouw situatie. Want hier mag de installateur zijn prijs niet zelf verhogen of verlagen bij de andere twee heeft hij hier wel vrij spel in.

Hoe lang heb ik garantie op mijn airco installatie?

Als je jouw airco laat installeren door een erkend bedrijf of een erkende installateur dan heb je hier garantie op. Je hebt op je airco ook fabricage garantie die lopen op tot 2 jaar. Gaat u airco binnen de garantietijd kapot krijgt u gewoon een gloednieuwe. De installatiekosten zijn dan ook volledig vergoed.

5 tips bij het vergelijken van offertes

De 2 belangrijkste punten waar je op moet letten en zeker vergelijken is kwaliteit en prijs. Vergelijk die 2 samen met elkaar en apart. Bekijk de volgende checklist om zo het beste te vinden met kwaliteit-prijsverhouding. Bekijk de opbouw van de totale prijs. Is het een vaste prijs of uurprijs, bekijk of de btw en de voorrijkosten zijn inbegrepen in de prijs.

1. Bekijk welke werkzaamheden zijn inbegrepen. Is het opruimen van het materiaal inbegrepen, het meenemen van afval… .

2. Bespreek samen met de installateur wanneer ze de airco komen installeren. Kies een datum die voor jou het beste uitkomt.

3. Bekijk grondig de garantie: hoelang, op wat heb je allemaal recht…

4. Vraag na of de installateur een voorkeur heeft voor een bepaald airco merk. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus weeg de verschillende modellen goed af.

5. Als laatste tip bekijk de keurmerken van het bedrijf en/of installateur (bedrijven kunnen die keurmerken enkel krijgen als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen).

Vraag hier je offerte aan

Lokale airco installateurs

Airco Installeren

Er zijn verschillende airco installateurs bij jou in de buurt. Waarom een airco installateur kiezen ver weg om zo nog eens extra te betalen voor de voorrijkosten

Energielabel

Let op bij het aankopen van een airco naar de energielabel. Airco’s met labels A tot A++ gaan zorgen dat je een goede besparing doet op je energiefacturen. Vraag advies aan je airco installateur over het verbruik van je airco die je zou willen aankopen.

Erkende airco installateurs

Het is belangrijk dat je met erkende airco installateurs werkt dan ben je zeker van: onderhoud, garantie, verzekeringen en aansprakelijkheid… . Een goed installateur zal je ook het nodige advies geven over je airco en hoe deze het beste gebruiken. Renovatie-gids.be werkt enkel en alleen met erkende installateurs die je kan vertrouwen. Vraag daarom snel je offerte aan.

Nooit meer wakker liggen van de warmte of zweten als je in je zetel zit. Vraag je offerte aan voor jouw persoonlijke airco. En begin dan te vergelijken van de kwaliteit-prijsverhouding.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. In hoeveel ruimtes wil je een airco laten installeren?
2*. Welk airco model verkies je?
3*. Welke type airco wens je?
4*. Wanneer wil je de airco laten plaatsen?
5*. Omschrijf jouw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.