Offertes asbest verwijderen

Ben je van plan om asbest te verwijderen uit je woning, van je dak of gevel? Dat is goed, want asbest kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid als je het inademt. Een asbestverwijderaar weet hoe hij te werk moet gaan zodat jouw gezondheid niet langer in gevaar is. Vergelijk hier verschillende offertes en laat asbest zo snel mogelijk verwijderen voor de laagste prijs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Over welk type gebouw gaat het?
3*. Wat is het bouwjaar van de woning of het gebouw?
4*. Wanneer wens je deze dienst?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Hoe herken je asbest?

asbest verwijderen

Er bestaan verschillende manieren om na te gaan of er asbest verwerkt zit in de materialen van je woning. Zo kan je bijvoorbeeld het jaar van productie en plaatsing van het materiaal raadplegen. Er werd namelijk asbest gebruikt voor materialen die tussen 1945 en 2001 werden geproduceerd of geplaatst.

Daarnaast kan je ook de textuur bekijken. Zie je witte vlekken of vezels in het materiaal? Dan heb je waarschijnlijk met asbest te maken. Ook kan je met een vlam over een stuk materiaal gaan. Indien de vezels gloeien, is er sprake van asbest.

In huis kan asbest aanwezig zijn in de dichting van kacheldeuren en stookketels, in oude vinylvloeren of vensterbanken. Asbest werd ook gebruikt in rioolbuizen, schoorsteenpijpen en isolatie.

Kosten asbest verwijderen

De gemiddelde prijs die je voor het verwijderen van asbest betaalt hangt af van de oppervlakte van de ruimte(s) waarin de werkzaamheden moeten gebeuren.

OppervlaktePrijs
<35€ 750 – € 950
40 m²€ 850 – € 1050
50 m²€ 1000 – € 1400
70 m²€ 1450 – € 1950

Vergelijk hier verschillende asbestverwijderaars

Naast de oppervlakte, is de prijs ook afhankelijk van de plaats waar het asbest zich bevindt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het verwijderen van asbest in je huis en asbest dat in golfplaten verwerkt is.

Ook hangt de prijs af van het soort asbest waarmee je te maken hebt. Los asbest is erg gevaarlijk en mag je in geen enkel geval zelf verwijderen. De tarieven die erkende asbestverwijderaars hanteren, zullen dan ook hoger zijn dan de prijs die je betaalt als je asbest zelf verwijdert.

Vast asbest mag je zelf verwijderen, waardoor de prijs ook lager zal liggen. Maar, ook in dat geval moet je erg voorzichtig zijn en rekening houden met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Golfplaten met asbest laten verwijderen

Asbest werd vroeger erg veel gebruikt voor het produceren van golfplaten. Sommige schuren of tuinhuisjes hebben nog altijd dezelfde golfplaten. Je doet er in dat geval goed aan om te checken of er asbest in verwerkt is.

De prijs voor het verwijderen van golfplaten met asbest wordt ook per vierkante meter berekend. De prijzen kunnen wel variëren afhankelijk van het bedrijf. Hou ook rekening met de stortkosten die een bedrijf berekent. In het tabel hieronder vind je een beknopt overzicht van algemene prijzen.

Oppervlakte golfplatenPrijs
10 m²€ 500 – € 600
10 – 20 m²€ 600 – € 700
20 – 30 m²€ 700 – € 750
30 – 50 m²€ 750 – € 800
50 m²€ 13 – € 14 per m²

offertes asbest verwijderen

Premies voor asbest verwijderen

Aangezien de kosten voor asbest verwijderen snel kunnen oplopen, biedt de Vlaamse overheid premies aan personen of bedrijven die het laten verwijderen. Meer bepaald, worden er asbestafbouwprojecten georganiseerd door de lokale besturen. Dat houdt in dat ze:

  • het ophalen van asbestcementen organiseren,
  • verpakkingsmateriaal voor asbest aanbieden,
  • samenaankopen organiseren om daken en gevelbekledingen met asbest te vervangen,
  • samenaankopen organiseren om leidingisolatie en vloerbedekking met asbest te laten verwijderen.

Informeer je dus zeker bij je lokale bestuur voor je aan de slag gaat met het verwijderen van asbest!

Sinds 2021 is er bovendien een verhoogde premie voor het verwijderen van asbest van je dak of gevel in combinatie met de isolatie van je dak, zoldervloer of buitenmuur. De premie bedraagt in dat geval € 8 per m².

Vraag hier je offerte aan

Wat beïnvloedt de prijs van asbest verwijderen?

Het totale kostenplaatje van asbest verwijderen wordt vooral beïnvloed door de oppervlakte van de ruimte. Om te besparen, kan je bijvoorbeeld ook zelf asbest verwijderen. Daarnaast kan je een beroep doen op je lokale bestuur om in aanmerking te komen voor subsidies die door de overheid worden aangeboden.

Asbest zelf verwijderen of laten verwijderen?

Om te besparen op de totale kosten, kan je ervoor kiezen om asbest zelf te verwijderen. Dat mag je echter alleen doen als het om hechtgebonden of vast asbest gaat én als het asbestmateriaal in goede staat is. Hou ook rekening met de voorzorgsmaatregelen als je beslist om zelf aan de slag te gaan.

In alle andere gevallen zal je een asbestverwijderaar moeten inschakelen. Dat geldt zowel voor vast asbest dat in slechte staat is, als los asbest (niet-hechtgebonden asbest). Voor een erkende asbestverwijderaar betaal je natuurlijk meer, maar hij weet hoe hij asbest veilig moet verwijderen.

Oppervlakte van de ruimte

Het oppervlak dat verwijderd moet worden bepaalt het grootste deel van de kosten. De prijs voor het verwijderen van asbest wordt in de meeste gevallen per vierkante meter berekend. Voor grotere ruimtes of oppervlakten zal een asbestverwijderaar ook meer tijd nodig hebben om asbest te verwijderen. Daardoor zal de prijs natuurlijk ook stijgen.

asbest verwijderen prijs

Stortkosten asbest

Na het verwijderen van het materiaal, moet asbest ook juist afgevoerd en gestort worden. Meestal kan asbest in het containerpark van je gemeente gestort worden, maar er bestaan ook vergunde inrichtingen waar je dat kan doen.

Of je zelf asbest mag vervoeren en storten hangt ook in dit geval af van het soort asbest. Daarvoor gelden dezelfde regels als voor het zelf verwijderen van asbest. Je mag het dus enkel zelf vervoeren en storten als het om hechtgebonden asbest gaat én als het asbestmateriaal in goede staat is.

De prijzen zijn afhankelijk per gemeente. In sommige gemeenten heb je de optie om het asbestmateriaal gratis te storten, terwijl in andere gemeenten er een prijs per kilogram wordt berekend (€ 20 – € 25 / 100 kg).

Vergelijk offertes voor het verwijderen van asbest

Weet je niet zeker of je met asbest te maken hebt? Schakel de hulp in van een professional en laat je huis controleren op asbest.
Ben je van plan om asbest te laten verwijderen? Vergelijk hier tot 5 gratis offertes en laat asbest verwijderen door een professional uit jouw buurt. Ontvang binnen enkele dagen verschillende prijsoffertes in je mailbox!

Vergelijk gratis offertes