Carport prijzen: Welk budget moet je voorzien?

Wil je graag overgaan tot de plaatsing van een carport, maar heb je werkelijk geen idee wat het kostenplaatje voor een gemiddelde carport bedraagt? De algemene carport prijzen zijn sterk afhankelijk van het gekozen materiaal, afmetingen, bijkomende extra’s en jouw gekozen leverancier. We geven jou alvast de belangrijkste vuistregels om rekening mee te houden.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Wat zijn de carport prijzen per soort carport? En welke voor- en nadelen hebben ze?

De carport prijzen per soort carport hangen voornamelijk af van het materiaal waaruit ze gemaakt zijn.

Een houten carport start al aan een bedrag van 100 euro, voor de andere soorten – pvc, aluminium en staal – moet je rekenen op een bedrag tussen 1.000 en 4.000 euro.

Hieronder vind je prijzen per soort, inclusief bijhorende voor- en nadelen.

Een houten carport

carport vrijstaand

Zoals bij elke constructie voor buiten is een houten carport een veel gemaakte keuze. Het oogt zeer natuurlijk, waardoor de houten carports niet uit de toon vallen in je voor- of achtertuin.

Een nadeel van een houten carport is echter wel dat je carport regelmatig onderhoud vraagt om problemen te voorkomen. Gelukkig is dit onderhoud redelijk simpel en kan je als je dat wil het hout ook gewoon verven. Je kan kiezen uit een breed gamma van houtsoorten.

De prijzen variëren van 100 tot 2.000 euro, afhankelijk van jouw wensen.

Een pvc carport

Ga je liever voor een carport die minder tot geen onderhoud vergt, dan is pvc iets voor jou. De carport prijzen liggen vaak ook lager en zijn volledig aan te passen naar keuze.

De prijzen van een pvc carport schommelen rond de 3.000 euro.

Een aluminium carport

carport aluminium

Een aluminium carport is zeer licht en duurzaam. Het plaatsen ervan duurt niet lang en de installatie vraagt op lange termijn ook weinig onderhoud.

De installatie van een aluminium carport blijft er goed uitzien, ongeacht welke weersomstandigheden. Verder geeft het een moderne uitstraling aan je woning.

De prijzen van een aluminium carport kunnen gaan van 2.000 tot 4.000 euro, afhankelijk van jouw wensen.

Bekijk ook handige informatie over aluminium terrasoverkapping!

Een stalen carport

carport metaal

Zoals je verwacht van een stalen carport is dit zeer duurzaam. Het vraagt echter wel wat meer onderhoud om roest te vermijden.

Is de dakbedekking die je verkiest iets zwaarder, dan is metaal eveneens de beste optie.

De prijzen van een stalen carport kunnen gaan van 1.000 tot 2.500 euro, afhankelijk van jouw wensen.

[table id=12 /]

Vraag hier je gratis offerte

Wat zijn de verschillen tussen een carport en een garage?

carport prijzen

Zowel een carport als een garage hebben verschillende voordelen. Carports hebben bijvoorbeeld minder plaats nodig, zijn makkelijker uit te breiden en zijn goedkoper.

Garages beschermen dan weer beter tegen diefstal, kunnen ook als opslag gebruikt worden en bieden bescherming tegen alle weersomstandigheden. Ga dus na wat jij belangrijk vindt voor jouw auto en maak op basis daarvan een keuze tussen beiden.

Wat bepaalt de prijs van je carport?

In dit artikel bespreken we verder de eigenschappen die de carport prijzen bepalen.

Vraag advies en ontvang vrijblijvend offertes

1. Het soort dakbedekking voor je carport

carport dak

Je kan natuurlijk kiezen tussen een schuin of een plat dak, maar vooral het gekozen materiaal van het dak is sterk bepalend voor de totaalprijs. PVC is het meest eenvoudige en goedkoopste materiaal voor een dak.

Een stalen dak biedt al meer bescherming en is steviger, maar kost iets meer. Het meest isolerende en duurste dak wordt gemaakt van dakleer.

Soms kiezen mensen voor een glazen dak (sterk materiaal dat bovendien zorgt voor een optimale lichtinval) of krijgen leveranciers bijzondere verzoekjes, zoals het plaatsen van zonnepanelen of een dubbel dak.

Lees hier meer over dubbel glas: prijs & voordelen

Uiteraard gaan deze opties gepaard met een hoger prijskaartje voor zowel een schuin als een plat dak.

2. Constructie kit, maatwerk en bijkomende kosten

  • Je hebt twee carport opties. Je kan een standaard carport kit kopen. Hiervan zijn de afmetingen 5 tot 6 meter lang, 3 meter breed en 2m20 hoog. Je kan eveneens een carport op maat maken. Het kostenplaatje is uiteraard hoger en is afhankelijk van jouw project.
  • Hou er bovendien rekening mee dat wanneer je voor extra isolatie kiest, de prijs kan oplopen tot zo’n 3.500 euro.
  • We onderscheiden een vrijstaande carport en een aangebouwde carport. Kies je voor een vrijstaande carport, weet dan dat deze altijd duurder is dan een aangebouwde carport. Reken voor een vrijstaande carport een 200 tot 500 euro extra.

3. Carport zelf plaatsen of laten doen door een installateur?

carport hout

Een carport zelf plaatsen vergt, net zoals bij het plaatsen van een veranda, de nodige kennis en is best tijdrovend. Indien je geen ervaring hebt met de plaatsing van een carport, laat je het beter over aan een specialist.

90% van de mensen kiest ervoor om de carport door hun gekozen vakman te laten plaatsen. De totaalprijs ligt iets hoger, maar je carport staat gegarandeerd perfect. De plaatsingskosten oriënteren zich tussen de 600 en 800 euro.

Optie: zonnepanelen als dakbedekking

Het prijskaartje van je carport kan nog wat hoger uitkomen als je ervoor kiest om ze te bedekken met zonnepanelen of geïsoleerde panelen. Je kan er zo ver in gaan als je maar wil.

Grootte en kwaliteit

Het spreekt enigszins voor zich dat hoe groter je carport is en hoe kwalitatiever de gebruikte materialen zijn, hoe dieper je in de geldbuidel zal moeten tasten.

Denk hierbij aan een dubbele carport voor twee wagens in plaats van een of een carport met een speciaal type glas.

Een offerte op maat voor jouw carport

Een carport kiezen en laten plaatsen is geen eenvoudige klus. Er is ontzettend veel keuze in kleuren, materiaal, afmetingen en noem maar op. Laat je goed adviseren. Neem hier contact op met ervaren vakmannen.

Vraag offertes op maat voor jouw woning en vergelijk hun prijzen op jouw tempo. Zo bespaar je gegarandeerd een mooi bedrag uit en kom je finaal terecht bij de deal van je dromen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor carport wens je?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
3*. Welk type carport wens je?
4*. Wanneer wens je de carport?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.