Zonwering veranda: welke opties zijn er?

Wanneer het in Belgiƫ eens zonnig is, wil je daarvan kunnen genieten. Met een veranda lukt dat zonder zoemende bijen en kruipende mieren om je heen. Een bestaande veranda kan echter al gauw in een hete serre veranderen als er geen zonwering aanwezig is. Bestel daarom een zonwering op maat van jouw veranda en geniet comfortabel van het uitzicht, van een aangename temperatuur en van extra schaduw, en hou de felle zon buiten.

Vergelijk vrijblijvend tot 5 gratis offertes

Soorten zonwering veranda: buiten of binnen?

veranda zonwering

Wie zich een zonwering wil aanschaffen, moet beslissen of hij die binnen of buiten wil.

Zonwering veranda buiten

Met zonwering buiten verlies je geen plek binnen in de veranda zelf. Het gevolg is wel dat de screen, want zo wordt zonwering buiten ook wel genoemd, sneller vuil kan worden omdat die zich buiten bevindt.

Zonwering veranda binnen

Er zijn veel mogelijkheden voor zonwering binnen. Jij kiest wat je het makkelijkst vindt: gordijnen, lamellen, ā€¦ Het ene product is al wat kindvriendelijker dan het andere. Het voordeel is dat binnenzonwering relatief eenvoudig schoon te maken is. Het nadeel is dat de zon wel nog kan binnendringen, omdat de zonwering achter het glas zit in plaats van ervoor.

Wat is de functie van een veranda zonwering?

Met zonwering hou je niet alleen de warmte buiten. Als de luiken van de veranda naar beneden zijn, zorgt zonwering er ook voor dat de meubels in je veranda niet verkleuren. Daarnaast kan het ook als verduistering dienen wanneer dat overdag nodig zou zijn. Tot slot kan je met zonwering voor je veranda ook de privacy regelen. Zo hebben je buren minder inkijk in wat er bij jouw thuis gebeurt in jouw veranda.

veranda gordijnen

Welk materiaal voor zonwering veranda?

Kies je voor zonwering buiten, dan heb je een screen nodig. Die bestaan er in diverse materialen. Aan jou om de keuze te maken welke stof je het meest geschikt vindt voor je veranda.

Vergelijk vrijblijvend tot 5 gratis offertes

Glasvezeldoek

Glasvezeldoeken bestaan uit geweven glasvezeldraden met pvc-coating. Ze vertonen plooien als ze lange tijd niet uitgerold zijn. Geen nood, die verdwijnen vanzelf. Je gebruikt dit soort doek best alleen voor verticale constructies.

Ze hebben als grote voordelen dat ze vormvast, rotvrij en gevoelloos voor warmte zijn. Daartegenover staat wel dat ze het meeste licht doorlaten.

Polyesterdoek

Een geperforeerd polyesterdoek is een fijnmazig weefsel met brandwerende pvc-coating. Het kan zowel horizontaal gebruikt worden, als voor verticale screens. Zoā€™n doek is gemaakt van licht materiaal waardoor het lang opgespannen blijft en niet gaat doorhangen.

Het pluspunt van dit doek is zijn heel stabiele karakter, waardoor het nauwelijks zal vervormen.

Hou er rekening mee dat de kleur en het materiaal van je strak gespannen doek de mate van inkijk en verduistering bepalen. Ga langs bij een specialist in de buurt voor meer informatie of contacteer een van hen via onze offertedienst.

Wat bedraagt de prijs voor veranda zonwering?

De prijs voor een veranda zonwering kan schommelen tussen de 100 en 200 euro per vierkante meter afhankelijk van welk materiaal je kiest, de oppervlakte die bedekt moet worden en de al dan niet elektrische zonwering. Buitenzonwering is het duurst omwille van zijn efficiƫntie.

Gratis offertes vergelijken

Om volledig zeker te zijn dat je de beste deal te pakken krijgt voor je veranda zonwering, doe je er goed aan om zoveel mogelijk offertes met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de prijzen bij de verschillende verdelers en kan je de afweging maken waar je de beste slag kan slaan.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Welk type zonwering wens je?
2*. Hoeveel stuks wens je?
3*. Welk soort bediening wens je?
4*. Wanneer wens je de zonwering te laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploadingā€¦
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.