Terrasoverkapping glas: wat zijn de voor-en nadelen?

Met een terrasoverkapping uit glas kan je genieten van jouw terras of veranda zonder rekening te houden met het weer. Je kan op elk moment van de dag van je terras genieten. Wist je dat een glazen terrasoverkapping heel wat voordelen biedt? In dit artikel geven wij jou 5 goede redenen om voor een glazen overkapping te kiezen.

Vraag advies en ontvang gratis offertes

Voordelen van een glazen terrasoverkapping

Terrasoverkapping glas: Waarom het een goede keuze is!

Terrasoverkappingen uit glas brengen veel voordelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rij:

Voordeel 1: Een glazen overkapping garandeert een stevige en elegante constructie

Een terrasoverkapping uit glas is in de eerste plaats een stevige constructie. Het dragende deel – dus wat geen glas is – bestaat uit hout of aluminium. Vooral dat laatste is erg stevig en licht. Het voegt een elegante toets toe aan je terras.

Bovendien bouw je de glazen terrasoverkapping zonder problemen naast de keukenramen of glazen schuifwanden. Dankzij het glas verlies je binnen amper licht. En jij gaat gemakkelijk van de keuken naar het terras met je schotels voor het avondeten.

Terrasoverkapping glas: Wat zijn de voordelen?
Terrasoverkapping uit glas met stevige dragende constructie

Voordeel 2: Terrasoverkapping met glas: materiaal voor elk budget

Denk eraan dat bij terrasoverkappingen uit glas niet altijd puur glas is. Er zijn verschillende opties:

  • Hoogrendementsglas: als je een 100% glazen terrasoverkapping wil, is dit je beste keuze. Het gaat om gelaagd glas, van 10 mm dik. De voordelen? Het is geluiddempend, heeft ongehinderde lichtinval en is erg sterk.
  • Helder polycarbonaat: dit materiaal is nog sterker dan glas. Het is tot 300 keer slagvaster. Daardoor is het het sterkste doorzichtige materiaal op de markt. Het is bovendien iets goedkoper dan gewoon glas.
  • Pvc: een ander interessant weetje voor een terrasoverkapping: glas is wat duurder dan pvc. Dat laatste is echter wel gevoeliger voor hagelschade.
  • Melkglas: Niet doorzichtig, maar het glazen dak gaat wel een overdaad aan zonlicht tegen. Hiermee heb je geen extra zonnewering nodig.

Voordeel 3: Controleer de temperatuur en lichtinval met een glazen overkapping

Ook op de warmste dagen wil je van je terras genieten. Daarom zorg je best voor extra bescherming. Onder glas kan het immers erg warm worden.

Extra opties zijn geïntegreerde zonnewering installeren. Die houdt de zonnestralen buiten en creëert een isolatielaag tussen het stof en het glas. Op die manier kan jij heerlijk koel op je terras zitten.

’s Nachts, als de temperaturen lager zijn, open je gewoon de zonnewering. Zo eet je met je vrienden onder een prachtige sterrenhemel. Zonder hinder van onverwachte regenbuien.

Terrasoverkapping glas: Vraag uw gratis offerte aan
Terrasoverkapping met melkglas

Voordeel 4: Een terrasoverkapping met glas is eenvoudig in onderhoud

Een vierde voordeel van een terrasoverkapping met glas? Het onderhoudsgemak! Het glas is bestand tegen regen, hagel en schimmel. Krassen zijn volledig verleden tijd.

Het onderhoudsgemak wordt vergroot omdat een glazen terrasoverkapping gemakkelijk te reinigen is. Je kunt zowat alle schoonmaakproducten gebruiken.

Voordeel 5: Boordevol sfeer en ruimte

Je dacht er misschien niet meteen aan dat bij een terrasoverkapping met glas voor extra sfeer zorgt. Het creëert een gevoel van ruimtelijkheid. Omdat glas een geluidsdempende werking heeft, zal neerslag of zelfs zomerhagel je gesprekken niet verstoren. En als je nog mooie sfeerverlichting en terrasverwarmers toevoegt, kan de avond niet meer stuk.

Nadelen van glazen terrasoverkapping

Een glazen terrasoverkapping heeft veel voordelen. Er zijn echter enkele zwakke punten die vermeld moeten worden.

  • Het glas moet volledig gelaagd zijn om de veiligheid te garanderen. Dit betekent ook dat de structuur van de terrasoverkapping sterk genoeg moet zijn om het gewicht van het glas te dragen. Gelaagd glas zal niet snel breken.
  • Mede door het zwaardere gewicht zijn glazen terrasoverkappingen iets duurder dan kunststof terrasoverkappingen.
  • Vereist dakbalken om het gewicht te dragen. Deze nemen een deel van het invallende licht weg.
  • Omdat glas een transparant materiaal is, zie je gemakkelijk stof, bladeren en vuil. Voor sommige mensen kan zonlicht ook storend zijn. Je kunt dit probleem oplossen door een melkglas te kiezen, wat natuurlijk een deel van je zicht wegneemt.

Tot slot: Wat is de prijs van een glazen terrasoverkapping?

Blijft de vraag: hoeveel kost een glazen terrasoverkapping? Grofweg moet je rekenen op een prijs tussen de € 3000 en € 7000. Dat grote verschil komt door de vele factoren die de prijs bepalen. De grootte van de overkapping, het glas dat je kiest, het materiaal voor het frame, de installatie en extraatjes zoals zonnewering of verlichting, beïnvloeden allemaal de prijs. Je kan zonder probleem een overkapping plaatsen naast glazen schuifwanden.

Een laatste tip: kies voor een ervaren installateur! Het glas installeren is immers een precisiewerkje. Vraag daarom nu je offertes aan, want met een vakman ben je zeker van een perfect en elegant resultaat. Jij hoeft alleen maar vrienden uit te nodigen, de barbecue aan te steken en de hele nacht genieten onder je nieuwe terrasoverkapping uit glas!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.