Prijs dubbel glas? Vergelijk hier de prijzen!

Wil je dubbel glas plaatsen, maar weet je niet wat de prijs van dubbel glas is? Hier lees je alles over de voordelen en prijzen van de verschillende soorten dubbelglas.

Vraag advies en ontvang gratis offertes

Prijs dubbel glas: overzicht

Type beglazingRichtprijs (excl. plaatsing)U-waardeJaarlijse besparing
Dubbel glas€ 65 per m2 2,9 wmk € 160
Hoogrendementsglas HR€ 70 per m2 1,9 wmk € 220
HR + € 75 per m2 1,3 – 1,6 wmk € 280
Dubbel isolatieglas HR++€ 80 per m2 1,2 wmk € 300
Drievoudig isolatieglas HR+++ € 120 per m2 0,5 – 0,9 wmk € 320

Wat kost dubbel glas afhankelijk van soort

Voor dubbel glas betaal je gemiddeld € 65 per m2 . HR + + glas isoleert wel beter dan standaard dubbel glas, waardoor je er op termijn meer zal op besparen. Hoe beter een glassoort geïsoleerd word, hoe duurder het logischerwijs ook zal zijn. Je krijgt wel meteen resultaat door een verlaagde energierekening.

Er zijn 5 categorieën in glas, afhankelijk van de isolatiegraad. Dit wordt uitgedrukt in een U-waarde, lopend van 2,9 bij gewoon dubbel glas tot 0,5 bij HR+++ glas

Gewoon dubbel glas

Standaard dubbel glas is de goedkoopste soort en is niet echt geschikt voor verwarmde ruimtes. Die variant van dubbele beglazing kost rond de 65 euro vierkante meter.

Het isoleert uiteraard beter dan enkel glas, maar toch kies je beter voor een duurdere variant. Waarom? Omdat je de meerkost van dubbel isolatieglas (HR++) snel terug verdient op je energiefactuur. Gewoon dubbel glas heeft een U-waarde van 2,9.

prijs dubbel glas

Hoogrendementsglas (HR glas)

In een kwaliteitsvollere klasse vinden we hoogrendementsglas (HR). Het verschil met gewoon dubbel glas is dat er bij HR glas droge lucht tussen de twee glasplaten zit. Hoogrendementsglas is een enorme verbetering van dubbel glas betreffende de isolatie. De U-waarde is hier namelijk 1,9. De kostprijs van dubbel glas is rond de €70 per vierkante meter.

HR+ glas

Een nog betere isolerende versie is het HR+ dubbel glas. In plaats van droge lucht zit hier argongas of kryptongas tussen de twee glasplaten. De scheikundige elementen argon en krypton staan bekend om hun isolerende werking.

HR + dubbel glas kost rond de 75 euro per vierkante meter. De isolatiewaarde wordt ook steeds beter, hier ligt de U-waarde tussen de 1,3 en 1,6.

Dubbel isolatieglas (HR++ glas)

Na het HR+ glas hebben we nog HR++ glas. Dit dubbele isolatieglas bevat ook een edelgasvulling, maar heeft een lagere U-waarde dan HR+ glas. Dat komt door zijn verbeterde metalen coating.

Dubbel isolatieglas is dan ook het meest gebruikte glas. De kostprijs is 80 euro per vierkante meter. Dit soort glas heeft een U-waarde van 1,2.

Drievoudig isolatieglas (glas HR+++)

HR+++ glas is eigenlijk hetzelfde als dubbel isolatieglas maar dan met 3 glaslagen in de plaats van 2. Dit type glas is logischerwijs ook het meest isolerende van ze allemaal. De U-waarde bedraagt hier tussen de 0.5 en 0.9 w m k. Je betaalt voor dit dik glas ongeveer 120 per m2.

HR glas: hout pvc aluminium

Dubbel glas prijzen afhankelijk van materiaal

Bij de prijs van dubbel glas, moet je ook rekening houden met de materiaalkeuze van het raam. Pvc-ramen zijn namelijk goedkoper dan aluminium, hout of staal. Ontvang gratis offertes van een vakman bij jou in de buurt.

Ontvang gratis offertes dubbel glas

Voordelen dubbel glas

Het plaatsen van dubbel glas, heeft enkel voordelen. De direct merkbare voordelen van dubbel glas zijn enorm. Zo bespaar je vanaf dag één op je energierekening die vervolgens ook nog een groter veiligheidsgevoel met zich meebrengt. Geen luide muziek van buren meer met de verhoogde geluidsisolatie en als bonus ben je ook nog eens milieubewust bezig.

Je bespaart op je energierekening

Goede isolatie zorgt ervoor dat je niet meer zo hard moet verwarmen, en je bespaart meteen op je energierekening. Hoe goed de isolatie is, kan je aflezen uit Ug waarde, dit is de isolatiegraad van ramen.

Hoe lager Ug waarde is, hoe beter de ramen geïsoleerd zijn. Zo heeft dubbel glas een Ug waarde van 2,8 terwijl dat van enkel glas 5,8 is. Dit komt overeen met een besparing van 20m3 gas per m2 per jaar. Dat klinkt dus als een investering waar je snel van profiteert.

Dubbel-glas-lagere-energierekening

Dubbel glas zorgt voor prima geluidsisolatie

Naast de thermische voordelen zijn ook de geluids-voordelen niet over het hoofd te zien. Veel woningen hebben namelijk veel geluid om zich heen.

Denk maar aan een nabijgelegen drukke weg, luide buren die graag feestjes geven, de hond van je overbuur die nooit stopt met blaffen enzovoort enzoverder. Isolatie houdt dusniet enkel de zomerse warmte en de winterse koude buiten maar ook dempt het veel storend lawaai.

Isolatieglas geluidsdemping

Dubbel glas biedt een hoger veiligheidsgevoel

Dubbel glas is vanzelfsprekend dubbel zo sterk dan enkel glas. Enkel glas is relatief gemakkelijk te breken. Denk maar aan voetballen in de tuin, voordat je het weet vliegt er een bal door de ruit. Ook dieven geraken makkelijker binnen door glas dat snel kapot gaat.

Zo is het bij dubbel glas al heel wat behendiger om hierdoor te kopen, en moest het lukken dan gaat het gepaard met zeer veel lawaai. Je zal hier door ontwaken uit je slaap, iets wat inbrekers niet graag hebben.

Dubbel glas hoger veiligheidsgevoel

Duurzaam en milieuvriendelijker

Besparen door minder verwarming te gebruiken is niet alleen fijn, maar ook duurzamer. Dubbel glas is ook goed voor het milieu. Door je lagere energieverbruik stoot je namelijk minder CO2 uit. Enkel maar voordelen!

Dubbel glas duurzaam en milieubewust

Premies voor dubbele en hoogrendementsbeglazing

De Vlaamse overheid beloont haar burgers indien ze dubbel glas plaatsen, ook als je nieuw glas in bestaande ramen laat plaatsen. Per vierkante meter dubbel glas dat je plaatst, krijg je een premie van 10 euro. Deze premie geldt voor werken die uitgevoerd worden in 2017 of 2018.

Ben je meer aan het renoveren? Bij de combinatie dubbel glas en het plaatsen van een zonneboiler, ventilatiesysteem en/of het beginnen van renovatiewerken kom je ook in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus die varieert van 625 euro tot liefst 4.750 euro.

Dubbele beglazing condensatie

Condensatie van het glas

Misschien vraag je je af wat nu eigenlijk het verschil is met enkel glas? Wel, bij enkel glas zal de warme, vochtige binnenhuislucht afkoelen aan het raam, omdat die gekoeld wordt door de frisse buitenlucht.

Als de temperatuur van de binnenlucht daalt tot onder het dauwpunt, zullen er zich waterdruppeltjes op je glas vormen. Dit fenomeen noemen we condensatie. Heb je een condensatieprobleem? Lees dan hier hoe je vocht in huis kan oplossen.

Ook isoleert dubbel glas beter tegen geluid. Denk maar aan spelende kinderen buiten, nachtlawaai van uitgaande jeugd of een autosnelweg langs je huis.

Dubbel glas plaatsen? Vergelijk gratis offertes

Tijd om dus stiller te leven en te besparen op je energiefactuur? Kortom, nood aan dubbele beglazing? Vraag makkelijk, vrijblijvend en snel gratis offertes aan van meerdere vakmannen, om dubbel glas te laten zetten. Vul gewoon even onderstaand formulier in.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.