Pvc veranda: goedkoper dan hout en aluminium

Als je over wenst te gaan tot de bouw van een veranda, heb je verschillende materialen waaruit je kan kiezen zoals hout, aluminium, maar ook pvc. Het grote voordeel aan pvc is de lage prijs, wat niet wil zeggen dat het geen duurzaam karakter heeft. Met een pvc veranda verzeker je jezelf van een betaalbare veranda met een lange levensduur!

Vergelijk vrijblijvend tot 5 gratis offertes

Pvc in vergelijking met hout en aluminium

PVC veranda: goedkoper dan aluminium

Een pvc veranda is zeker de beste keuze wanneer het gaat over een lage prijs en weinig onderhoud. Hecht je eerder belang aan de beste isolatie die je kan vinden, dan is hout misschien een betere keuze.

Net als hout, bestaat pvc in tientallen verschillende kleuren en afwerkingen. Zo vind je zeker een gepaste look die perfect aansluit bij de rest van je woning. Bij een aluminium veranda heb je minder keuzevrijheid. Naast dit brede aanbod aan pvc-soorten, zijn er nog heel wat andere voordelen om je te overtuigen:

Ik wil een PVC veranda

De voordelen van een veranda in pvc

Profielen hebben geen onderhoud nodig

Hout moet regelmatig beschermd worden tegen vocht en aftakeling. Pvc is zo stevig en duurzaam dat het materiaal amper onderhoud nodig heeft. Een emmer sop volstaat voor een simpele poetsbeurt wanneer nodig.

Goedkope prijs

Een veranda in hout kan je maar liefst 30% duurder uitkomen dan wanneer je dezelfde veranda in pvc zet. Hetzelfde geldt voor aluminium, wat 15% duurder is.

Recycleerbaar karakter

Veranda pvc profielen kunnen na hun lange levensduur versmolten worden en dienst doen in een ander gedaante. Dat is bij hout niet het geval. Aluminium kan ook opnieuw gebruikt worden.

Sterk in isolatie

Met pvc ben je er zeker van dat je geen warmte verliest. Dankzij het sterke isolerende karakter beperk je warmteverliezen voortaan tot een absoluut minimum.

De nadelen van een veranda in pvc

Het is jammer genoeg niet allemaal rozengeur en maneschijn. Soms lijkt een houten of aluminium veranda een betere overweging. Om de sterkte van aluminium profielen te evenaren, moeten pvc-profielen heel dik gemaakt worden. Dat oogt niet altijd even elegant. Gelukkig bestaan er tegenwoordig al nieuwe soorten pvc die die compensatie niet nodig hebben.

Heb je via via vernomen dat pvc soms de neiging heeft om te verkleuren? Dan moet jij je daar geen zorgen over maken. Vandaag de dag is het materiaal zo ontwikkeld dat het niet meer verkleurt zoals dat vroeger het geval was. Misschien moet je de buurvrouw eens uitnodigen om met je nieuwe veranda in pvc te kunnen pronken?

Wat is de exacte prijs van een veranda in pvc?

Veranda met PVC profielen prijs veel lager dan hout, aluminium

Zoals je hierboven al las, is een pvc veranda zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Zo zal je al veel kosten besparen op onderhoudsmiddelen als verf en hout lak. Daarnaast is pvc een materiaal dat minder prijzig is en toch een hoge kwaliteit kent. De prijs van een pvc veranda ligt gemiddeld tussen € 10.000 en € 25.000.

Dit maakt een veranda in pvc dan ook een gewild product wanneer je een hoogwaardige veranda wenst. Ook als je je niet al te veel wil bezighouden met onderhoud, is een veranda in pvc een uitstekende keuze. Maar wat kost zo’n veranda nu precies?

Soorten veranda’s in pvcRichtprijs
StandaardTussen € 10.000 en € 25.000
Houtnerf afwerkingTussen € 20.000 en € 25.000

Ontvang je prijs op maat

Prijs van een standaard veranda in pvc

De prijs van een standaard veranda in pvc ligt tussen de 10.000 en 25.000 euro. Hierbij kies je voor een standaard maat veranda, die niet voor jou op maat gemaakt hoeft te worden.

Deze standaard maat komt met bijna alle huizen overeen en kan dan ook gemakkelijk worden gebouwd. Een standaard veranda pvc of aluminium kan zonder zonwering en hoogrendementsglas worden geleverd, als je extra op de kosten wil besparen. Het is goed om te weten dat pvc van zichzelf al een behoorlijk isolerende werking heeft.

Een standaard pvc veranda biedt je dan ook alles wat je nodig hebt om je huis op een keurige manier uit te breiden en een stukje comfortabeler te maken. Goed om te weten is dat een standaard grote veranda in pvc vaak prefab is, waardoor deze ook nog eens eenvoudig en snel in elkaar kan worden gezet voor jouw project.

Veranda: bereken de prijs pvc profielen

Prijs van een veranda in pvc met houtnerf

Heb je graag een houten veranda, maar wil je niet zoveel tijd verliezen aan het onderhoud van je houten profielen? Kies dan voor een pvc veranda met houtnerf. Hierbij wordt je vloer zo geprepareerd dat het lijkt alsof je een houten veranda hebt.

Hierdoor heb je toch het gevoel dat je in een houten veranda zit, zonder al het onderhoud. In combinatie met de pvc veranda wanden, kan je behoorlijk op de kosten besparen. Houtnerf is een duurder systeem dan de standaard veranda pvc platen, omdat ze bewerkt moeten worden.

Uiteraard ben je met deze afwerking nog steeds vele malen goedkoper af dan met echt hout. Houtnerf geeft je veranda een net iets luxueuzere uitstraling en dat kan het comfort verhogen.

De prijs van een pvc veranda met houtnerf is ligt tussen de € 20.000 en € 25.000. Deze prijs schommelt afhankelijk van de grootte en van welke extra luxe je nog toe wil voegen aan de veranda.

Overige factoren die een invloed hebben op de prijs

Andere factoren die de prijs van je veranda beïnvloeden zijn onder andere de grootte en of je speciaal hoogrendementsglas, zonwering of andere luxe toevoegingen wil.

Daarnaast zal een veranda ook goedkoper zijn wanneer je kiest voor een prefab, standaard maat. Een grote veranda kan daarnaast ook speciaal op maat gebouwd worden.

Heb ik een vergunning nodig?

Vraag je je af of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een veranda aan jouw woning? Lees dan dit uitgebreide artikel.

Bespaar op je veranda door offertes te vergelijken

Wij raden aan om verschillende offertes voor je pvc veranda te vergelijken. Hierdoor krijgt je namelijk een goed beeld van de mogelijkheden en de prijzen voor jouw project. Zo is ook de kans groter dat je een ideaal product vindt dan ook binnen je budget past.

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan bij een erkende verandabouwer.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor serre wens je?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte)?
3*. Wanneer wens je de serre?
4. Projectomschrijving
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.