Beste Zonnepanelen In 2024: Dit Zijn De Mogelijkheden

Ben jij op zoek naar de beste zonnepanelen van 2024? De wereld van fotovoltaïsche panelen is groot, wat betekent dat er veel spelers zijn die de zoektocht naar de beste zonnepanelen in België kunnen bemoeilijken en langdradig maken. Ze bieden namelijk allemaal varierende prijzen en kenmerken.  

Maar hier wordt je soelaas geboden. In dit artikel worden een selectie van de beste merken van fotovoltaïsche panelen met elkaar vergeleken. Bovendien kan je onderaan ook een samenvatting vinden van belangrijke criteria waarmee je rekening zou moeten houden bij het vergelijken van zonnepanelen.

Vraag nu een offerte aan voor de beste zonnepanelen

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Beste merken zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen goedkoper geworden, maar ook beter. Toch zijn er nog een aantal merken waarvan de aanbiedingen er met kop en staart bovenuit steken. Enkele van de domeinen waarin ze dan uitblinken zijn rendement, levensduur en garantie. Je moet eerst en vooral weten dat er verschillende soorten zonnepanelen zijn die elk een ander rendement aanbieden.

Zonnepanelen van polykristallijn silicium

Beste zonnepanelen polykristallijn zonder dunne film

Dit zijn de zonnepanelen met een blauwe schijn die het vaakst gebruikt worden. De relatief goedkopere prijs zal daar vast wel voor iets tussen zitten. Ze worden vervaardigd uit versmolten silicium, wat ook in de meeste zonnepanelen gebruikt wordt als grondstof.

Het rendement ligt tussen zo’n 14 à 16 percent. Dat is iets minder dan bij monokristallijne panelen, maar dit wordt goedgemaakt doordat je een minder grote oppervlakte nodig hebt. Je kan er dus meer op je dak plaatsen voor een hoger rendement.

Zonnepanelen van monokristallijn silicium

Beste zonnepanelen monokristallijn zonder dunne film

Op vlak van rendement zijn monokristallijne panelen gewoonweg de beste die je op dit moment kan vinden. Daar tegenover staat wel de iets duurdere voorafgaande prijs. Natuurlijk verdien je dit dan wel weer terug. Opmerkelijk is dat deze panelen met een zwarte kleur bestaan uit afgeronde zonnecellen.

Zonnepanelen met dubbelzijdige werking

Dit zijn speciale panelen die ook via de achterkant gereflecteerd licht kunnen opnemen en omzetten in energie. Deze technologie is echt heel recent ontwikkeld en staat dus nog in de kinderschoenen.

Ontvang een prijs op maat

Wat zijn de beste zonnepanelen merken in 2024?

Welke zonnepanelen merken zijn het beste

Merken die zonnepanelen aanbieden schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. Het is heel moeilijk om er je weg in te vinden, daarom hebben wij alles even voor je uitgeplozen. Wat volgt is een selectie van merken die momenteel de beste zonnepanelen aanbieden.

SolarWatt

Dit Duitse bedrijf met ongeveer 400 werknemers was één van de eersten die zonnepanelen met een dubbelzijdige werking op de markt heeft gebracht. SolarWatt is ook enkel gericht op het fabriceren van zonnepanelen voor particulieren. Ze bieden panelen aan met een levensverwachting van minimum 25 jaar, waarbij je dan ook nog eens recht hebt op 15 tot 30 jaar garantie.

LG Solar

LG Solar is met zijn 220.000 werknemers net iets groter dan SolarWatt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf probeert vooral veel te investeren in onderzoek en ontwikkeling met de hoop dat daar innovatieve ideeën uit de bus komen. De zonnepanelen staan vooral bekend omdat ze een esthetische doch winstgevende oplossing zijn. Standaard is een garantie van 12 jaar inbegrepen.

QCells

Ook QCells is een Koreaans bedrijf met ongeveer 8.000 werknemers. Ze hebben al meerdere prijzen gewonnen met het ontwerp van hun zonnepanelen. Ze voldoen namelijk aan alle technologische standaarden en bieden een uitstekende kwaliteit van zonnepanelen. Hun garantie gaat van 12 tot 25 jaar.

AEG

Bij AEG kan je opnieuw rekenen op de Duitse precisie. De panelen zijn iets duurder dan die afkomstig uit Aziatische landen, maar ze bieden je wel zeer hoge opbrengsten per paneel. Ook de garantie van tussen de 20 en 30 jaar is een groot pluspunt.

SunPower

Natuurlijk kunnen de Amerikaanse bedrijven ook niet ontbreken. Zo is er bijvoorbeeld SunPower met zijn 9000 werknemers. Het rendement ligt hier heel hoog, om niet te zeggen dat een voorsprong hebben op veel andere merken. Een garantie van 10 tot 15 jaar is inbegrepen.

Canadian Solar

De naam wind er geen doekjes om, dit bedrijf is afkomstig uit Canada. Veel van de productie vindt echter plaats in China. De panelen zien er esthetisch uit en zijn ook nog eens zelfreinigend. Als enige zijn de aangeboden garanties van 10 tot 25 jaar ook verzekerd bij een derde partij.

Andere merken

Zoals eerder al vermeld is dit slechts een selectie uit het uitgebreide landschap van producenten. Op vele vlakken zijn dit de uitblinkers, maar andere merken hebben ook veel voordelen. Ga indien je dat wenst zeker eens op onderzoek uit.

Zonnepanelen vergelijken: Hoe pak ik dat aan? Enkele tips

Tip 1: Check de garantie

Heb je minder dan 10 à 15 jaar garantie, dan is dit een slecht teken. Vaak is de producent dan zelf ook niet overtuigd van de kwaliteit. Ga dus op zoek naar iets anders. Meestal heb je zelf tot 20 à 30 jaar garantie.

Tip 2: Rendement zonnepanelen

De beste zonnepanelen hebben meestal een rendement dat ergens tussen 20 en 22 percent ligt. Dit getal is echter alleen bepalend wanneer je maar een kleine oppervlakte vrij kan maken om de zonnepanelen te plaatsen.

Tip 3: Controleer de temperatuur coëfficiënt (Pmax)

Het klinkt misschien vreemd, maar zonnepanelen brengen minder op wanneer de temperatuur stijgt. Hoeveel efficiëntie verloren gaat wordt uitgedrukt in Pmax of % per °. Je gaat best op zoek naar een zonnepaneel met een zo laag mogelijke Pmax.

Tip 4: Wat is de tolerantie?

Dit geeft je informatie over de werkelijke capaciteit van de panelen. Het weergegeven percentage is de mogelijke afwijking van de geadverteerde capaciteit.

De beste Belgische installateurs van zonnepanelen

Wie goede zonnepanelen zegt, zegt een goede installateur. En inderdaad, de keuze van installateur met wie je in zee wil gaan speelt een belangrijke factor in de werking van je zonnepanelen. Hieronder kan je een opsomming vinden van de beste zonnepaneleninstallateurs in België. 

Beste zonnepanelen installateurs

CB Energy

CB Energy is een bouw- en renovatiebedrijf dat verschillende zaken uitvoert met betrekking om energiezuiniger leven. Je kan bij hen terecht voor isolatie, dakwerken, verwarming, timmerwerk… En wat zonnepanelen betreft, hebben ze al meer dan 10 jaar ervaring.

Voor het installeren van zonnepanelen aarzel dan niet om CB Energy te contacteren voor het opstellen van offertes en rendementsberekeningen.

Energreen

Energreen gespecialiseerde zich in de verkoop van fotovoltaïsche panelen. Ze beschikken over een groot gamma aan producten, ook verschillende soorten zonnepanelen (polykristallijn of monokristallijn).

Energreen heeft ook aanbiedingen voor diensten na de installatie: onderhoud, reiniging, herstellingen en diagnoses. Hiervoor hebben ze een speciaal team van vakmannen.

Energy Village

Energy Village is opgericht in 2008 als klein onderzoeksbureau dat ondertussen uitgegroeid is tot een waar expertise- en installatiebedrijf

Ze houden zich bezig met de plaatsing van zonnepanelen voor zowel particulieren als voor bedrijven. Hierbij bieden ze een 3D-model van jouw project, een schaduwstudie, een prestatieonderzoek en een thermografie aan.

Alle nodige diensten na de installatie worden ook door Energy Village gedekt. 

Beste zonnepanelen belgië

Engie

De Franse industriële industriegroep is een van de grootste spelers in de energiesector. Het is dan ook geen wonder dat hun kunnen zich ook toelegt op het plaatsen van zonnepanelen.

Engie belooft een persoonlijke opvolging van jouw project, voorafgegaan door een volledige studie van jouw gemiddelde energieproductie en welke fotovoltaïsche panelen het beste passen bij jouw situatie. De plaatsing zal slechts 1 à 2 werkdagen in beslag nemen. 

Je krijgt van begin tot einde een persoonlijk contactpersoon die je te hulp zal staan.

Energy vision

Deze Belgische onderneming onderscheidt zich van de anderen door het Brusol project: hierbij is het mogelijk om een gratis plaatsing en realisatie van je zonnepanelen te krijgen. Let wel je moet aangesloten zijn bij deze energieleverancier en woonachtig zijn in Brussel. 

Het bedrijf levert en installeert uw zonnepanelen voor jou en wordt in ruil daarvoor beloond met groene stroom-certificaten (energiebonussen) die je verkrijgt na de plaatsing van jouw panelen, voor een periode van 10 jaar. Zodra deze periode is bereikt, wordt je eigenaar van de zonnepanelen.

Vind en vergelijk zonnepanelen merken en installateurs

Beste zonnepanelen installateurs: aantal panelen

Om de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor de panelen te verkrijgen, is het vergelijken van de beste zonnepanelen installateurs, door het aanvragen van meerdere offertes, de ideale oplossing! 100% gratis en zonder verplichtingen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat is jouw (geschat) jaarlijks elektriciteitsverbruik?
2*. Waar wens je zonnepanelen te plaatsen?
3*. Op welk type gebouw wens je zonnepanelen?
4*. Wanneer wil je liefst afspraak maken met de vakman (is nodig voor opmetingen)?
5*. Wil je de zonnepanelen kopen of huren?
6. Wanneer wil je de zonnepanelen laten plaatsen?
7. Ben je ge�nteresseerd in een andere installatie?
8. Projectomschrijving
9. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.