Zonnepanelen offerte | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Iedereen kent de voordelen van zonnepanelen, maar de prijzen per zonnepanelen offerte variëren sterk. Ben je ook overtuigd van zonne-energie, maar zoek je nog de juiste vakman die je de beste prijs-kwaliteit biedt? Vergelijk dan hier makkelijk tot 5 gratis vrijblijvende offertes.

We brengen je in contact met installateurs in jouw regio. Je kan snel en eenvoudig verschillende offertes vergelijken om uiteindelijk de beste prijs te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Wat is jouw (geschat) jaarlijks elektriciteitsverbruik?

2. Waar wens je zonnepanelen te plaatsen?

3. Op welk type gebouw wens je zonnepanelen?

4. Wanneer wil je liefst afspraak maken met de vakman (is nodig voor opmetingen)?

5. Wil je de zonnepanelen kopen of huren?

6. Projectomschrijving

7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
vergelijk offertes zonnepanelen

Hoe een zonnepanelen offerte aanvragen en vergelijken?

Wil je zonnepanelen kopen? Een online offerte voor zonnepanelen aanvragen is eenvoudig. We brengen je snel in contact met een aantal van de beste installateurs in je omgeving. Je kan al binnen een aantal dagen vrijblijvend prijsoffertes ontvangen.

Denk daarbij niet direct dat de goedkoopste offerte ook de meest voordelige is. Want bij zonnepanelen zijn er diverse variabelen .

Voor je offertes vergelijkt is het belangrijk om te weten hoeveel een standaard zonnepanelen installatie kost. Voor 16 zonnepanelen met een opbrengst van 4.000 Wp betaal je een gemiddelde prijs van 5.300 tot 8.200 euro. Zonnepanelen gaan tot 25 jaar mee en de gemiddelde terugverdientijd schommelt tussen de zes en tien jaar. Ook mag je rekenen op een rendement van 5 à 6 % per jaar.

Ontvang GRATIS offertes zonnepanelen

Aantal factoren waarop je best let bij het vergelijken van offertes

In elke prijsofferte staat aangegeven hoeveel zonnepanelen er zullen worden geplaatst. Het aantal zonnepanelen is sterk afhankelijk van je energiebehoeften en jouw dak (oppervlakte en hellingsgraad).

Op offertes wordt ook de prijs van de zonnepanelen vermeld. Omdat niet alle installateurs dezelfde merken panelen met hetzelfde vermogen gebruiken, kan dit best voor enige verwarring zorgen. Informeer je daarom vooraf over de gemiddelde prijzen van verschillende zonnepanelen.

Belangrijk is dat je bij het vergelijken van prijsoffertes goed let op het totale vermogen van de zonnepanelen. Uiteraard spelen ook de kwaliteit en duurzaamheid van de panelen een rol. Enkele goede merken zonnepanelen zijn: Aleo (Duitsland), LG Solar (Zuid-Korea), Panasonic (Japan), Heckert Solar (Duitsland), REC (Noorwegen), Sun Power (Amerika) en Jinko (China).

Prijs van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen is een belangrijke factor bij het vergelijken van offertes. Let zeker op dat de volgende elementen inbegrepen zijn in de prijsofferte:

  • De prijs van de omvormer. Dit apparaat zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om naar wisselstroom voor het elektriciteitsnet.
  • De kosten voor de draagstructuur van de panelen en installatiematerialen.
  • Arbeidskosten van de installateur.

Premie zonnepanelen 2022

De Vlaamse overheid biedt premies aan als je zonnepanelen laat plaatsen. Je maakt daarbij kans op een premie van maximum € 1.500 tot € 1.800, als je installatie aan alle voorwaarden voldoet.

groene energie

Soort en oppervlakte van je dak

Zonnepanelen plaatsen is op platte daken meestal eenvoudiger dan op een hellend dak. De oppervlakte van je dak heeft ook een invloed op het aantal arbeidsuren.

Installateurs plaatsen de meeste zonnepanelen bij voorkeur in groepen van 8, 12 of 16 panelen. Het maakt daarbij niet uit dat de panelen verticaal of horizontaal worden gelegd. De gemiddelde zonnepanelen hebben een formaat van 1 m op 1,65 m.

Garantie zonnepanelen

Bij het vergelijken van offertes zal je ook kunnen zien hoeveel jaar garantie een bedrijf biedt voor de zonnepanelen en de installatie ervan. Belangrijk is dat je weet dat er verschillende soorten garanties zijn.

Garantie op installatie van zonnepanelen

2 tot 10 jaar: Deze garantie geldt voor een foutieve installatie van de zonnepanelen.

Productgarantie

5 tot 10 jaar: Dit geldt voor defecten aan de zonnepanelen en/of de omvormer.

Vermogensgarantie

Tot 20 jaar: Deze garantie is van toepassing als je zonnepanelen op termijn minder opbrengen.

Welke soort zonnepanelen kiezen?

Bij een prijsofferte voor zonnepanelen mag je altijd zelf bepalen welke soort zonnepanelen je wilt. De installateur zal hooguit een aanbeveling doen. De meest gangbare soorten zonnepanelen zijn monokristallijn, polykristallijn, amorfe en glas-glas zonnepaneel.

Elk type heeft zijn plus- en minpunten. In België worden monokristallijne en polykristallijne panelen het meest geplaatst.

Ontvang gratis advies

offerte zonnepanelen

Mono- en polykristallijne zonnepanelen

Monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen zijn opgebouwd uit 60 vierkante cellen (15 x 15 cm) die de energie van de zon opvangen en omzetten naar elektriciteit. De toplaag van deze zonnecellen is bestaat uit silicium. Dit maakt het verschil tussen mono- en poly- zonnepanelen.

Bij de productie van mono-panelen wordt het silicium uit één groot kristal gesneden, terwijl bij poly-panelen het silicium van meerdere kleinere kristallen komt. Monokristallijne zonnepanelen hebben gemiddeld een hoger rendement (energieopbrengst per m2).

Ze kunnen 16 tot 18 procent van het zonlicht omzetten naar elektriciteit. Hun grootste pluspunt is hun zwarte kleur, waardoor ze minder opvallen.

Poly-panelen halen gemiddeld 14 tot 16 procent rendement en matchen door hun blauwe kleur niet altijd perfect met je dak. Dankzij hun lagere aanschafprijs zijn de blauwe panelen al jarenlang de goedkoopste investering voor zonnepanelen.

De standaard afmeting van mono- en poly-zonnepanelen is 1 m x 1,65 m (60 cellen). Er zijn ook grotere panelen van 1 m x 2 m (72 cellen) en kleinere panelen van 1 m x 1.3 m (48 cellen) op de markt. Bij klassieke zonnepanelen met een standaardafmeting ligt het vermogen tussen 240 Wp (Wattpiek) en 320 Wp.

Amorfe of dunne film zonnepanelen

Dit type zonnepaneel heeft een egaal zwart oppervlak. Het bestaat niet uit aparte cellen, omdat er silicium poeder wordt gebruikt. Amorfe zonnepanelen bieden daarom meer vrijheid wat betreft het formaat.

Vooral op daken met een ingewikkelde structuur kunnen ze handig worden ingezet. Een minpunt van dit type zonnepanelen is dat ze onder normale weersomstandigheden een lager rendement behalen: gemiddeld 10 tot 12 procent.

Op bewolkte dagen en op daken met zwakke lichtinval presteren dunne film zonnepanelen juist beter dan mono- en polykristallijne panelen.

zonnepanelen installeren offerte

Glas-glas panelen

Dit type zonnepanelen is relatief nieuw op de markt. Bij deze panelen zitten de zonnecellen tussen twee lagen glas. Zo heeft het zonnepaneel minder last van vocht, mechanische spanningen en temperatuurverschillen.

De panelen behouden hun vermogen langer en kunnen zelfs na 30 jaar nog circa 85 procent van hun originele vermogen leveren. Glas-glas zonnepanelen zijn wel ongeveer 20 tot 30 procent duurder.

Waarom zonnepanelen plaatsen?

Tot slot geven we je nog redenen waarom het loont om te investeren in duurzame energie en een zonnepanelen installatie in het bijzonder.

Reden 1: een goedkopere energiefactuur

Een zonne-installatie is één van de meest eenvoudige manieren om je energiefactuur te laten dalen. De zon is een onuitputtelijke en ecologische energiebron. Door zonnepanelen te plaatsen, voorzie je zelf energiebevoorrading. Je betaalt bijgevolg minder voor (externe) energie. Daarnaast help je het milieu een handje door te investeren in groene energie.

Reden 2: een duurzame en rendabele investering

Met de historische lage rente levert je spaargeld amper nog iets op. Een milieuvriendelijke en rendabele investering als zonnepanelen is dan een veel betere optie. Zeker met de steeds hogere energieprijzen. De gemiddelde terugverdientijd van een zonne-installatie is 7 jaar. Kortom: de panelen betalen zichzelf terug en leveren al na 10 jaar winst op.

Reden 3: onafhankelijk van het elektriciteitsnet

Elektriciteit is de laatste jaren alleen maar duurder geworden. De Vlaamse energieregulator (VREG) berekende dat een gemiddeld gezin voor zijn jaarlijks verbruik nu al 350 euro meer betaalt dan in 2015. Reden genoeg om zonnepanelen te plaatsen en je eigen energie op te wekken.

Offertes vergelijken zonnepanelen en combinaties?

Zonnepanelen kan je combineren met bijvoorbeeld een thuisbatterij of warmtepomp. Wil je een offerte voor zonnepanelen en een Thuisbatterij? Of een offerte voor een warmtepomp en zonnepanelen? Geen probleem, het kan allemaal. Door prijzen te vergelijken kan je de beste optie vinden.

Vergelijk tot 5 gratis offertes