Minimax waterontharder: Prijs, voordelen en review

De Minimax waterontharder is de beste oplossing tegen hard water en kalkaanslag. We geven je alle informatie die je best weet voordat je een waterverzachter koopt.

Ontvang gratis offertes en vergelijk prijzen

minimax waterontharder

Minimax waterontharder: wat is het?

Minimax is de merknaam van Halutec. Het is de engiste waterontharder van het Engels-Belgische bedrijf dat hard water omzet in gezond water. De Minimax is een waterontharder op zout.

De ontharder werkt dus met kleine, homogene harsmoleculen die kalk uit het hard water filteren. De harstank is gevuld met onthardingszout, dat de magnesium- en calciumionen door natriumionen neutraliseert in hard water. Hierdoor wordt het water zacht en smaakt het beter.

De Minimax waterverzachter is uniek omdat deze twee onthardingstanks heeft.

Hoeveel kost een Minimax waterverzachter

De prijs van een Minimax waterontharder ligt tussen de € 1.500 en € 2.500, inclusief installatie. De meeste waterontharders van Minimax werken op zout en kosten gemiddeld € 2.000. Uiteraard is de prijs afhankelijk van het type en de grootte van de waterverzachter.

Voordelen

Vergeleken met andere waterverzachters, heeft de Minimax waterontharder een aantal uitstekende kwaliteiten. De waterontharders van Minimax verkopen niet voor niets het beste in België.

Voordeel 1: eersteklas waterontharder

Minimax staat bekend om kwaliteit. De waterontharder zorgt ervoor dat de kalkaanslag in de leidingen verwijderd wordt. Met deze waterverzachter heb je altijd onthard water, zelfs tijdens regeneratieproces.

Voordeel 2: het is milieuvriendelijk

De Minimax heeft een geoptimaliseerde automatische reiniging, waardoor het waterverbruik beperkt wordt. Met de Minimax waterontharder zal de levensduur van huishoudelijke apparaten verlengd worden.

Voordeel 3: compact

Minimax waterverzachters zijn zeer compact. Daardoor kunnen ze overal in huis worden geïnstalleerd. Hij past zelfs in een kast of onder de gootsteen. De Minimax waterverzachters zijn trouwens ook volledig geruisloos.

Voordeel 4: mechanische ontharder

De Minimax is een mechanische waterverzachter. Hij verbruikt dus geen elektriciteit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken bij een stroompanne. De waterverzachter zal gewoon blijven werken.

Voordeel 5: zoutblokkensysteem

De Minimax waterontharder is makkelijk bij te vullen, dankzij het gebruiksvriendelijk zoutblokkensysteem. Je kan het gewoon aanvullen met twee zoutblokken van 4 kg in plaats van te sleuren met zout van 25 kg.

Het zout in een Minimax vervangen gaat als volgt

  • Stap 1: verwijder de kap van het zoutreservoir.
  • Stap 2: kijk na of het zout de rode streep heeft bereikt.
  • Stap 3: plaats twee nieuwe zoutblokken op de vorige.
  • Stap 4: zet de kap terug op de waterontharder.

Minimax review: welke garanties?

Omdat de Minimax enkel bestaat uit vakkundig materiaal en bekend staat om de vakkundige installatie, heeft Minimax een goede reputatie.

Minimax biedt ook een garantie van 10 jaar. De garantie dekt:

  • Herstelling
  • Vervanging van defecte onderdelen
  • Verplaatsingskosten

Het Minimax team biedt ook het onderhoud van de waterverzachter aan. Dit gebeurt meestal in de vorm van een onderhoudscontract. Dankzij een regelmatige onderhoudsbeurt, worden defecten vermeden.

Ook handig: je hebt bij Minimax maar één contactpersoon. Dit zorgt ervoor dat de communicatie veel gemakkelijker gebeurt.

Minimax waterontharder: gratis offertes vergelijken

Wil je een Minimax waterontharder? Of wil je toch graag nog wat waterverzachters vergelijken? Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis offertes van waterverzachter installateurs in je buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Is het een nieuwbouw project?
3*. Waar wens je de waterontharder te plaatsen?
4*. Welke voorzieningen zijn er op de deze plaats reeds aanwezig?
5*. Wat wens je van de vakspecialist?
6. Projectomschrijving
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.