Binnendeuren : Prijzen, soorten en inspiratie

Op zoek naar nieuwe binnendeuren? Deze bepalen de sfeer in huis en maken je interieur af. Er bestaat een ruim assortiment, een keuze maken is dus niet gemakkelijk. Wij helpen je hierbij! Lees verder voor prijzen en de soorten deuren, de soorten materialen en tips.

Binnendeur

Binnendeuren prijzen

Hoeveel kost een binnendeur? Aangezien er veel verschillende soorten deuren zijn en daarnaast ook de verschillende soorten materialen bestaan, lopen de prijzen heel erg uit elkaar. In onderstaande tabel vind je een handig overzicht.

Soort binnendeur Gemiddelde prijs
Draaideur €1.000 – 1.250
Pivot deur €1.000 – 1.250
Schuifdeur €700 – 4.300
Pendeldeur €250 – 1.000
Schilderdeur €100 – 200

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

Soorten binnendeuren: voordelen en nadelen

Er bestaat een ruim assortiment aan binnendeuren. Het is dus niet eenvoudig om een keuze te maken. Wij sommen de verschillende types op met elk hun voor- en nadelen.

Draaideur

Een gewone draaideur bestaat uit 3 à vier deurbladen. Deze wordt met scharnieren bevestigd aan het binnenkader.

Voordelen Nadelen
Privacy Beperkte afmetingen
Comfort Plaats nodig
Ideaal voor frequent gebruik
Geluidsisolerend

Binnendeur_draaideur-min-300x195.jpg

Pivotdeur

Pivotdeuren hebben een draaipunt in de vloer en het plafond en draaien om hun eigen as. Ze zijn stijlvol en maken je interieur strak. Daarom zijn ze populair bij moderne huizen. Ze zijn niet enkel mooi, maar bieden ook enkele interessante voordelen. Daarnaast zijn er ook enkele nadelen aan verbonden.

Voordelen Nadelen
Formaat is vrij te kiezen Niet volledig afgesloten
Draaipunt: centraal of excentrisch Niet voor elke ruimte
Zware deur is mogelijk
Diverse afwerkingsmogelijkheden
Strakke elegante uitstraling

Binnendeuren_pivotdeur-min-200x300.jpg

Schuifdeur

Bij schuifdeuren opent de deur verticaal evenwijdig met de muur. De deur schuift dan langs de wand of via rails langs het plafond. Dit is ideaal om een open ruimte te creëren. Ook kunnen ze in de wand schuiven, alleen is hierbij de herstelling en het onderhoud moeilijk.

Voordelen Nadelen
Creëert open ruimte Hogere prijs
Neemt weinig ruimte in Moeilijk schoon te maken
Kan grote en kleine openingen Laat geluid door
Kan niet dichtslaan Gevoelig voor slijtage

Binnendeur_schuifdeur-min-300x199.jpg

Pendeldeur

Een pendeldeur bestaat uit twee openslaande delen. Deze draaien open langs beide kanten, waardoor je ze op jouw gewenste manier kan openen. Daarnaast zijn ze makkelijk te gebruiken wanneer je jouw handen vol hebt. Dit type deur wordt vaak gebruikt als deur voor de douche, maar kan ook in de woonkamer. Ze bestaan meestal uit glas.

Voordelen Nadelen
Ruimtebesparend Minder geluidsisolerend
Tijdloos
Handig in gebruik
Voordelige prijs

Schilderdeur

Schilderdeuren zijn deuren die je zelf nog moet schilderen. Ze komen namelijk onafgewerkt en bestaan in verschillende soorten. Ze hebben hetzelfde werkingsprincipe als draaideuren. Omwille van de lage prijs zijn ze populair. Je betaalt namelijk tussen de €100 en 200.

Voordelen Nadelen
Goedkoop Minder geluidsisolerend
Verschillende afmetingen mogelijk Gevoeliger voor vuil en krassen
Naar eigen wens af te werken Na plaatsing zelf nog af te werken

Binnendeur: schilderdeur

Soorten binnendeuren volgens materiaal

Binnendeuren kan je verkrijgen in verschillende materialen. Namelijk staal, glas en hout. Voor welk materiaal je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeuren en smaak. Wij lichten de verschillende materialen toe.

Stalen binnendeuren

Een stalen binnendeur biedt een strakke look en lange levensduur. Het is makkelijk te combineren met glas en hout. Een stalen binnendeur kan voor elke smaak en stijl iets bieden. Daarnaast gaat het nog eens lang mee.

Glazen-binnendeuren-schuifdeur-300x169.jpg

Glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren zijn erg populair. Naast een trendy en stijlvolle uitstraling beschikken ze over heel wat troeven. Zo zijn ze grotendeels licht doorlatend en zorgen daardoor voor veel extra licht in huis. Hierdoor wordt er een aangename en open ruimte gecreëerd.

Ook hoef je je geen zorgen te maken omtrent privacy. Wanneer je kiest voor een matte afwerking kan je er namelijk nog steeds van genieten.

Er zijn verschillende soorten glas om uit te kiezen. Het glas is enorm sterk en makkelijk te onderhouden. Ten slotte hebben glazen deuren een lange levensduur.

Glazen_deur-min-300x300.jpg

Houten binnendeuren

Binnendeuren uit hout geven een warme en natuurlijke uitstraling aan je huis. Hout blijft een populaire keuze en biedt extra privacy. Er bestaan veel uitvoeringen.

Meestal kan je kiezen tussen twee materialen voor je houten deur, namelijk massieve houten binnendeuren en fineerdeur. Massief hout is erg kwaliteitsvol en met een fineerdeur kan je genieten van het hout aan een lager prijsje.

Houten_binnendeur-min-300x164.jpg

Soorten binnendeuren volgens stijl

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur qua stijl. Een binnendeur maakt je interieur af, het is dan ook belangrijk dat deze helemaal bij de stijl van het huis past.

Moderne binnendeuren

Hou je van een strakke en elegante uitstraling? Dan zijn moderne binnendeuren de juiste keuze voor in jouw huis. Zowel hout, staal als glas is geschikt als moderne binnendeur.

Modern_stijl-min-300x200.jpg

Landelijke binnendeuren

Landelijke binnendeuren zijn stoer en robuust, maar scheppen ook de sfeer in huis door hun charmante uitstraling. Hier is kenmerkend het gebruik van natuurlijke elementen, neutrale kleuren en krachtige deuren. Hierin heb je ook veel mogelijkheden.

Landelijke_stijl-min-300x136.jpg

Binnendeuren kopen en plaatsen: zelf of laten doen?

Werkman_deur-min-300x200.jpg

Zelf binnendeuren plaatsen

Het zelf plaatsen van binnendeuren is geen al te moeilijke klus, maar vergt nauwkeurigheid. Je dient volgende stappen uit te voeren:

  1. Kies de juiste deur
  2. Maak de deur op maat
  3. Bevestig de deur aan het deurblad
  4. Zorg voor de afwerking

Binnendeuren laten plaatsen

Wil je zeker zijn van kwaliteit en van een correcte plaatsing van je binnendeur, schakel dan de hulp in van een ervaren vakman. Die beschikt namelijk over de juiste gereedschap en kennis voor dit klusje.

Via onze offertedienst kan je een gratis offerte aanvragen. Vind zo vakmannen in jouw buurt, vergelijk ze en kom tot de juiste keuze!