Schuifraam prijs: informatie en plaatsing

Wat is de prijs van een schuifraam? Schuiframen voegen elegantie en ruimte aan je huis toe. Hier lees je wat een schuifraam plaatsen kost en welke verschillende soorten er bestaan. Scroll voor de prijs graag verder naar onder.

Wat we precies bedoelen met ruimte, vraag je jezelf af? Wel, schuiframen dienen als doorgang en hoeven niet opengezwaaid te worden. Ook kan je dingen op de vensterbank zetten, zonder ze er per ongeluk af te zwieren door de ramen open te zetten. Daarom is, zeker in kleinere woningen, een schuifraam plaatsen de ideale oplossing.

Een schuifraam plaatsen als doorgang is in feite een raam en een deur in één zetten. Ook zijn schuiframen makkelijk te onderhouden. Er wordt een minimum van kozijnen gebruikt waardoor ze snel en makkelijk te poetsen zijn, met een vochtige doek bijvoorbeeld.

Ontvang gratis advies en offertes

schuifraam prijs

Prijs schuifraam

De gemiddelde kostprijs van een schuifraam (2,5 x 2 m) is € 1.200. De prijs hangt wel af van het soort raam dat je wilt. Ook zullen grote schuiframen een hogere prijs hebben.

Aangezien het hang- en sluitwerk van schuiframen moeilijker te monteren is dan vaste ramen, ligt de kostprijs van een schuifraam ook iets hoger. In onderstaande opsomming vergelijken we de prijzen van de drie bovengenoemde materialen.

Het gaat telkens om een raamoppervlakte van 2,5 op 2 meter. Let op: deze prijzen zijn inclusief btw en isolatieglas, maar exclusief montage.

Soort raamschuiframen prijzen
Aluminium ramen€1.700 – €1.900 (duurste)
Houten ramen€1.200 – €1.400
PVC ramen€1.000 – €1.200 (goedkoopste)

Bespaar op je schuifraam en vergelijk offertes

Schuiframen zijn niet erg goedkoop, maar ze brengen veel licht én sfeer in je woning. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je kan besparen op je schuifraam. De beste manier is door de offertes van verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken.

Het invullen van een offerte duurt slechts enkele minuten en is eenvoudig. Als je dit doet, dan kan je wel tot 40% besparen op de kosten. Zo eenvoudig kan het zijn om geld te sparen!

Hoe nieuw schuifraam plaatsen?

Het zelf plaatsen van een schuifraam is moeilijker dan je denkt. Als je er zeker van wilt zijn dat het juist gedaan wordt, dan kan je er beter voor kiezen om deze ramen door een professional te laten plaatsen. Als je het heft toch in eigen handen neemt, dan kan het zijn dat er iets verkeerd loopt, waardoor je uiteindelijk nog meer zal betalen.

schuifraam plaatsen

 Soorten schuiframen

Er bestaan schuiframen in allerlei geuren en kleuren, maar ook in materiaal kunnen ze verschillen. Zo zijn er schuiframen gemaakt uit aluminium, hout en polyvinylchloride (pvc). Ze verschillen allemaal van prijs.

Aluminium schuiframen

De meest moderne look krijg je met schuiframen van aluminium. Het stevige aluminium materiaal heeft een hoge isolatie waarde zodat uw energieverbruik duidelijk vermindert. Zeker in combinatie met dubbel glas.

Hoewel het prijziger is dan pvc en hout, is aluminium wel er onderhoudsvriendelijk en is het een heel duurzaam materiaal. Een aluminium schuifraam geeft een gevoel van openheid en ruimte.

Aluminium schuifraam prijs: € 1.700 – € 1.900

Vraag advies aan experts

Houten schuiframen

Ben je minder voor een modern uitzicht, maar verkies je eerder het traditionele? Dan zijn houten schuiframen iets voor jou! Houten schuiframen geven je huis een warme en pittoreske uitstraling. Het is ook een ideaal materiaal om te schilderen in de kleur die je zelf wil, indien je de originele look beu wordt.

Houten schuifraam prijs: € 1.200 – € 1.400

Pvc schuiframen

Maakt de look je niet zo veel uit en kijk je vooral naar de kosten? Dan is pvc het antwoord! Niet enkel de aankoopkost is laag, ook zijn de pvc schuiframen makkelijk te onderhouden en gaan ze lang mee. Om het toch een beetje over uitzicht te hebben: een pvc raam brengt een frisse look met zich mee.

PVC-schuifraam prijs: € 1.000 – € 1.200

frameless schuiframen

Schuifsystemen

Hoeveel je voor je schuifraam zal betalen, zal sterk afhangen van het schuifsysteem dat je kiest. Het ideale schuifsysteem voor jou is niet enkel afhankelijk van je budget, maar ook van je interieurstijl. Dit zijn de mogelijkheden.

Enkelvoudig schuifsysteem

Als je op zoek bent naar een voordelige schuifdeur dan is het enkelvoudig schuifsysteem voor jou de beste optie. Deze schuiframen kosten gemiddeld rond de €1.300. Voor een scherpe prijs creëer je dus een gezellig interieur.

Hefschuifsysteem

Een schuifraam met een hefsysteem is erg populair. Het is voornamelijk een goede keuze als je kiest voor HR+++ glas, omdat dit glas zwaarder is. Bij zwaarder glas is het makkelijker om te kiezen voor een hefsysteem. Hetzelfde geldt voor het materiaal van de schuif ramen.

Deze schuiframen dien je kort op te heffen, voordat je ze schuift. Een ander groot voordeel aan het hefsysteem is de goede isolatie, doordat ze extra goed afsluiten. Combineer je HR+++ glas met een hefschuifraam? Dan zal dit zorgen voor de ideale combinatie om geld uit te sparen op je energierekening!

Dit schuifraam is ook goed wat betreft akoestische isolatie, het dempt vervelend geluid van buiten. Dit schuifraam systeem kost gemiddeld €2.100.

hoge isolatiewaarde schuifraam

Kiepsysteem

Kiepschuiframen kan je gedeeltelijk openzetten om een ruimte te verluchten. Dit systeem past goed bij schuiframen uit kunststof, omdat dit materiaal niet te zwaar is. Een schuifraam met kiepsysteem is een goede keuze voor ruimtes met een beperkt oppervlakte.

Schuiframen met dit systeem presteren ook goed op vlak van luchtdichtheid. Deze ramen kosten je gemiddeld 1300 euro.

Schuif- en draaisysteem

Een schuif- en draaisysteem is ideaal als je op zoek bent naar een oplossing die weinig plaats inneemt. Ze zijn dus de ideale keuze voor kleinere ruimtes. Dit type schuifdeur kan je bijna volledig openen.

Hierbij wordt een makkelijke overgang van binnen naar buiten gerealiseerd. Een schuif- en draaisysteem schuifraam is wel wat prijziger. Deze ramen zullen je gemiddeld rond de €2.300 kosten.

Schuifraam kopen: vergelijk prijzen

Heb je na het lezen van dit artikel interesse in een schuifraam? Via onderstaand formulier ontvang je tot 5 gratis offertes en kom je in contact met verschillende vakmannen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.