Glazen binnendeuren: prijs en soorten

Ben je op zoek naar stijlvolle binnendeuren voor in jouw woning? Dan zijn glazen deuren zeker iets voor jou. Het moeilijke aan glazen binnendeuren is alleen dat er enorm veel mogelijkheden zijn en dat al deze mogelijkheden ook aan een verschillende prijs verbonden zijn. Dit artikel probeert daarover alvast duidelijkheid te scheppen.

Hoeveel kost een glazen binnendeur?

Zoals gezegd zijn er enorm veel mogelijkheden bij glazen binnendeuren die allemaal invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs. De prijzen variëren tussen de 600 à 1000 euro per deur.

Het materiaal speelt hierin een belangrijke rol: stalen binnendeuren met glas zijn een pak duurder dan binnendeuren uit hout of aluminium. Hou ook rekening met de plaatsingskosten die de specialist aanrekent.

Ontvang nu prijzen van specialisten in jouw regio

Gaat het om een renovatie? Kijk dan eens na of je in aanmerking komt voor het verlaagde BTW-tarief van slechts 6%.

Welke soorten binnendeuren zijn er?

Hieronder ontdek je de verschillende soorten deuren die er bestaan en zie je ook een opsomming staan van de voor- of nadelen die elke soort biedt.

Een schuifdeur

Glazen binnendeuren

Een schuifdeur is ideaal om het idee van een open ruimte te creëren. De glazen deur wordt evenwijdig met de muur geïnstalleerd en schuift wanneer nodig opzij. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een systeem waarbij het paneel volledig of deels in een muurholte verdwijnt. Een probleem is wel dat in dat geval het zeer moeilijk is herstellingen en onderhoud uit te voeren.

VoordelenNadelen
Vraagt zeer weinig ruimteHogere prijs
Een goede oplossing voor grote oppervlaktenMoeilijk om proper te houden en te onderhouden, waardoor het sneller gaat slijten
Ook geschikt voor minder grote ruimtesIsoleert minder op akoestisch vlak

Een draaideur

Dit is het klassieke type glazen deur dat je overal tegenkomt. Ze worden ook wel eens zwaaideuren genoemd. Het gaat hierbij over een paneel, de deur, die met scharnieren aan het binnenkader is bevestigd.

VoordelenNadelen
Isoleert akoestischDe volledige draaicirkel van de deur moet vrij blijven
Perfect voor frequent gebruik.

Een pendeldeur

Glazen binnendeuren

Draaideuren bieden een stijlvolle, elegante esthetiek voor elk huis. Ze openen in beide richtingen en zijn altijd gemakkelijk toegankelijk met een duwtje.

VoordelenNadelen
Opent langs beide kantenIsoleert minder op akoestisch vlak
Gemakkelijk te openen en sluiten wanneer je je handen vol hebt

Een pivoterende deur

Pivoterende glazen deuren hangen niet vast aan scharnieren, maar draaien rond een as die boven- en onderaan het paneel is vastgemaakt. De hoek die het paneel kan draaien kan u volledig aanpassen naar keuze tot 360°. Het is namelijk mogelijk om  een vergrendeling aan te brengen die de hoek verkleint.

VoordelenNadelen
Kan een ruimte verdelen op de gewenste momentenHogere prijs
Luxe uitstralingDe volledige draaicirkel van de deur moet vrij blijven

Dubbele deur

Glazen binnendeuren

Hierbij kan je kiezen voor een dubbele draaideur of een dubbele schuifdeur. De schuifdeuren zijn hierbij de populairste keuze, omdat ze toelaten de twee ruimtes in elkaar te doen vloeien of te scheiden wanneer nodig.

Uit welke soorten glas kan ik kiezen?

Naast het type glazen deur, kan ook het soort glas volledig aangepast worden. Je hebt de keuze uit een heel assortiment glas, bekijk hieronder wat het best bij jouw wensen aansluit.

Gehard glas

Glazen binnendeuren

Gehard helder glas is meestal de standaardoptie in binnendeuren. Doordat gehard glas een thermische behandeling is ondergaan is het ook vijf keer sterker dan gewoon glas. Wanneer het breekt, breekt het in kleine ongevaarlijke scherven, daarom noemt men dit ook wel veiligheidsglas.

Gelaagd glas

Dit soort glas wordt vervaardigd door 2 lagen thermisch aan elkaar te verbinden. Daarover kleeft men dan een folie (transparant of indien je dit wenst kleur), die ervoor zorgt dat in geval van een glasbreuk de scherven op hun plaats in de deur blijven. Gelaagd glas heeft ook een goede isolatiewaarde.

Gezuurd glas

Glazen binnendeuren

Dit soort glas is ideaal wanneer je privacy op prijs stelt. Om de matte afwerking van dit glas te bekomen, werd het behandeld met een bijtende stof. 

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas is vaak nog net iets perfectionistischer afgewerkt dan gezuurd glas. Ook hier heeft het glas een matte afwerking gekregen. Een verschil is dat het dit glas wel mogelijk is om slechts een deel van de deur mat te laten maken.

Twijfel je toch nog tussen glazen of houten binnendeuren ? Bekijk dan zeker eens dit artikel.

Kan ik glazen deuren zelf plaatsen?

Bij het plaatsen van een glazen deur kan je het best een erkende installateur inschakelen. Het is namelijk belangrijk om tijdens de plaatsing zeer voorzichtig met de glaspanelen om te gaan en geen enkele fout te maken. Bij een erkende vakman heb je ook recht op garantie

Om de beste prijs te bekomen vergelijk je best verschillende offertes van vakmannen in jouw regio.

Vraag offertes aan bij vakmannen in jouw regio

Ga steeds na wat er precies inbegrepen is in de offertes. Vergelijk dan op basis daarvan de offertes die hetzelfde aanbieden. Indien er iets niet duidelijk is, vraag dit direct na. Zo voorkom je dat er achteraf een onverwachte extra kost bijkomt. 

Vraag hieronder vrijblijvende offertes aan van specialisten in jouw regio.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.