Monoblock airco: prijzen, voordelen en uitvoering

Het hebben van een airco in je woning kan voor een aantal voordelen zorgen. Zo zal het je lekker koel in de zomer houden en afhankelijk van het gekozen model, warm in de winter. Er bestaan tientallen modellen en soorten airco’s. Het kiezen van de juiste airconditioning kan dus een hele uitdaging zijn. Ben je zelf opzoek naar een nieuwe airco? Meer specifiek een airco zonder buitenunit? Dan zal een monoblock airco de perfecte keuze voor je woning zijn.

In dit artikel kom je meer te weten over de prijs, plaatsing en uitvoeringen maar ook alles over de plus en minpunten van een monoblock airco zonder buitenunit. Wens je extra informatie te krijgen omtrent het installeren van monoblock airco? Of wens je de perfecte airco specialist te vinden? Dan kan je via onze offertepagina je aanvraag invullen.

Ik ontvang advies en prijzen op maat

Wat is een monoblock airco?

Een monoblock airco bestaat enkel uit een binnenunit die de lucht koelt en afvoert. Ze hebben geen omvangrijke buitenunits nodig. Waar de airco in huis geplaatst wordt, maakt dus niet uit.

De monoblock airco zonder buitenunit bestaat in vaste of mobiele versie. Bent u op zoek naar een efficiënte manier om uw huis te koelen? Dan zijn monoblock airconditioners de perfecte oplossing.

Prijs monoblock airco

monoblock airco

Hoeveel een monoblock airco zonder buitenunit kost zal afhankelijk zijn van een aantal elementen waaronder: het gekozen merk, het design, de bereikbaarheid van de locatie van de airco, het vermogen en de extra opties die je zou bij nemen.

Naast de opgesomde elementen zal je prijs ook nog beïnvloed worden door de installatie van je airco. Kies je ervoor om een vast airco zonder buitenunit te plaatsen dan zal je beroep moeten doen op een installateur. De prijs van een vaste monoblock airco samengeteld met de installatie ervan zal een prijskaartje hebben dat tussen de 1.200 en 3000 euro ligt.

Ga je liever voor een mobiele monoblock airco? Dan zullen je prijzen variëren. Zo zal de startprijs ervan rond de 250 euro liggen. Kies je liever voor een luxueuzer design? Dan zal dit duurder zijn. Bij dit soort modellen ligt de startprijs rond de 900 euro. Bij mobiele monoblock airco’s kan je ervoor kiezen om deze zelf aan te sluiten. Dit zal je ook vermijden om extra installatiekosten te betalen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Monoblock airco zonder buitenunit: troeven en minpunten

Bij het kiezen van een monoblock airco moet je in je achterhoofd houden dat er een aantal voor- en nadelen zijn. Dit zijn de voordelen van een monoblock airco:

Snelle installatie

Het installeren van een airco zonder buitenunit is heel gemakkelijk en snel. Dit komt omdat er geen verschillende units aanwezig zijn en dus niet met elkaar verbond moeten worden.

Plaatsbesparend

Het neemt zeer weinig plaats in beslag. Zo kan je ervoor kiezen om je airco monoblock aan de muur of plafond te vestigen zodat deze geen plaats in je woning neemt.

Geen buitenunit

Aan de buitenkant komt er ook geen unit hangen wat voor een mooie uitstraling van je woning blijft zorgen. De twee roosters zullen voor de aan en afvoer van de lucht zorgen.

Naast de voor opgesomde voordelen zijn er een aantal nadelen die je in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van je nieuwe monoblock airco. Zo kan een monoblock airco voor geluidshinder zorgen. Dit komt door de compressor dat zich in de binnenunit bevindt en dus in je woning staat. Hiernaast kan het gebruik van een mobiele airco voor warmteoverlast zorgen. Door de afvoerbuis die je door een deur of raam moet plaatsen kan de warmte naar binnenkomen.

Verschillen tussen monoblock airco-modellen

Er bestaan een aantal verschillen wanneer het gaat over monoblock aircotoestellen. Zo zijn er bijvoorbeeld vaste airco’s alsook mobiele airco’s. Hoe je de perfecte airco voor je woning kiest? Zal afhankelijk zijn van waar en hoe je hem wil gebruiken.

Vaste monoblock airco

vaste airco zonder buitenunit - monoblock

Wanneer je voor vaste airco zonder buitenunit kiest zal deze verkrijgbaar zijn in een aantal modellen namelijk; wandmodel, plafondmodel en vloermodel. Het kiezen van een split aircosysteem zal ervoor zorgen dat er een aan de buitenkant van je woning een buitenunit wordt geplaatst. De onderdelen dit zich in het buitengedeelte bevinden, vind je bij een monoblock in de binnenunit terug.

Dit zorgt ervoor dat een monoblock meer lawaai maakt dan een split airco. De enige zichtbare onderdelen zullen de twee roosters aan de buitenkant van je woning zijn. Deze zorgen voor de luchtaanvoer en afvoer van je airco.

Een groot pluspunt van een vast airco zonder buitenunit is het grotere koelvermogen. Hiernaast is een vaste airco ook efficiënter wat je meer comfort in je woning geeft.

Mobiele airco (zonder buitenunit)

mobiele airco

Heb je een klein budget of wens je minder uit te geven dan is een mobiele airco zonder buitenunit de gepaste oplossing. Naast het goedkoper zijn, zorgt deze airco voor het buitensluiten van extra kosten omtrent installatie.

Een mobiele airco kan je meteen gebruiken wanneer deze in het stopcontact zit. In tegenstelling tot vaste modellen die aan wanden, plafond of vloer bevestigd worden, is dit type airco heel flexibel en je kan hem op elke moment en in elke ruimte gebruiken

Als nadeel is een mobiele airco minder effectief. De afvoerslang die je door het raam of deur moet plaatsen kan voor warmteoverlast zorgen. Wat niet ideaal is bij het kiezen van een airco.

Laat je adviseren door airco-experts

Hoe airco zonder buitenunit installeren?

Je kan zelf heel eenvoudig een mobiele monoblock airco in werking zetten. Daarentegen is het bij een vaste airco zonder buitenunit veel moeilijker om deze in werking te zetten. Het is altijd belangrijk om het voorbereidende werk goed te doen.

Zo moet je zeker zijn dat je gekozen muur sterk genoeg is om het aircotoestel te dragen. Het is ook van belang om een vlotte luchtstroom te garanderen. Dit doe je door ervoor te zorgen dat er geen meubels of gordijnen in de weg staan. Dit geldt ook voor de buitenzijde van je woning! Niets mag de uitgaande luchtstroom belemmeren.

Een groot deel van de monoblock airco’s worden geleverd met sjablonen, waarmee je op de muren de exacte plaats van condensafvoer, luchtkanaal en gaten voor de bevestigingsbeugels kan aftekenen. Je moet in elke situatie rekening houden met de afstand tot de muur, het plafond en de vloer.

Na het boren van de nodige gaten kunnen de luchtbuizen geplaatst worden. Hierna volgen de bevestigingsbeugels.

De airco kan nu op zijn plaats bevestigd worden en na het checken van alle aansluitingen is hij klaar voor gebruik.

Monoblock kopen? Vraag offertes en vergelijk prijzen

Het hebben van een airco zorgt voor een groot aantal voordelen, de belangrijkste: je woning koel houden op hete dagen.

Wil je graag extra informatie over het kopen van een airco? Dan is het best om informatie te vragen bij verschillende aircospecialisten.

Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere gespecialiseerde installateurs tegelijk.

Zo kan je eenvoudig en snel de beste airco merken, diensten en prijzen met elkaar vergelijken, en de perfecte vakman voor jouw airco vinden. Het kiezen van een airco installateur zorgt gegarandeerd voor een perfecte uitvoering.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. In hoeveel ruimtes wil je een airco laten installeren?

2. Welk airco model verkies je?

3. Welke type airco wens je?

4. Wanneer wil je de airco laten plaatsen?

5. Omschrijf jouw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.