Badkamer schilderen? Tips en inspiratie

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in je huis. Het is de plek waar je tot rust kan komen na een zware werkdag. Daarom is het ook zo belangrijk om je badkamer sfeervol in te richten en de juiste verf voor badkamer kan daar bij helpen. Maar hoe vind je goede verf om je badkamer te schilderen en waar moet je op letten?

Ontvang gratis offertes van schilders in je buurt

Waarom is het een goed idee om je badkamer te schilderen?

Als je wilt genieten van een nieuw interieur, zonder te veel te moeten betalen, dan is je badkamer laten schilderen een goed idee. Je badkamer schilderen brengt kleur en sfeer in je interieur.

Waarom badkamer schilderen?

Badkamer schilderen of betegelen?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste manier om je interieur te vernieuwen is schilderen de beste keuze. Indien je over budget beschikt kan je ook overwegen om tegels te plaatsen. Deze bestaan namelijk in oneindig veel kleuren.

Heb je al tegels in je badkamer, maar ben je ze beugezien? Geen zorgen, tegels zijn ook overschilderbaar! Het is wel belangrijk dat je hiervoor aangepaste tegelverf of lak gebruikt.

Waar moet je op letten voor je de badkamer schildert?

Voordat je van plan bent om je badkamer te schilderen is het handig om te weten welke soort en kleur verf je moet kiezen. We helpen je een handje!

Welke verf is geschikt?

Er zijn veel verschillende soorten verf op de markt. Koop nooit zomaar eender welke verf als je de badkamer wilt schilderen. Vooral voor de badkamer is het belangrijk dat je verf bestand is tegen vocht, want dit is een vochtige ruimte met veel hete dampen.

Gebruik enkel waterbestendige verf! Indien je over tegels wenst te verven is het aangeraden om de aankoop van gespecialiseerd tegelverf te overwegen.

Welke kleur verf zou ik best gebruiken?

Voor het schilderen van je badkamer zal je kunnen kiezen uit ontzettend veel kleuren. Welke kleur je het best kan kiezen is afhankelijk van je interieurstijl.

Vergelijk de prijs van professionele schilders

Industriële look

Een zachte grijze kleur staat altijd mooi in een industrieel interieur. Ben je niet bang voor gewaagde keuzes? Dan kan je voor donkere tinten grijs kiezen, of zelfs zwart.

industriële badkamer grijs

Landelijke badkamer: rust & wellness

Wil je graag meer rust in je badkamer brengen? Maak dan gebruik van warme natuurkleuren zoals bruin en groen in combinatie met natuurlijke materialen. Deze combinatie is ideaal voor het ultieme wellness-gevoel.

landelijke badkamer met warme kleuren en natuurelementen zoals hout

Vintage badkamer

Voor een delicate vintage badkamer is wit heel populair. Wie goed is met penselen kan het bestaand schilderwerk extra verfijnen met allerhande bloemenmotieven.

Voor een levendigere vintage badkamer kan je witte elementen ook laten afwisselen met zachte pastelkleuren zoals lavendel, appelblauwzeegroen en roze. Deze tinten voegen gegarandeerd een verfrissende en vrolijke touch toe aan jouw interieur.

Moderne badkamer

Koelere tinten staan ook mooi in een badkamer. Denk hierbij aan blauwtinten, maar ook aan munt- of smaragdgroen. Het is ook leuk om neutrale kleuren te gebruiken en dit te combineren met felgekleurde accessoires. Ideaal voor een modern interieur!

moderne badkamer met koele kleuren

Wat kan ik in de badkamer schilderen?

Als je je badkamer wilt schilderen kan je niet alleen de muren van een nieuw kleurtje voorzien, maar ook de vloer, het plafond, het badkamermeubel, enzovoort.

Badkamervloer schilderen

Ben je je badkamervloer beu gezien? Dan kan je ervoor kiezen om je badkamervloer te schilderen. Heb je een tegelvloer, vergeet dan niet om tegellak te gebruiken en om de voegen te verven.

Leuke kleuren voor de badkamervloer zijn: zwart, grijs voor een luxueuze sfeer, blauw voor een koele uitstraling en wit voor meer rust.

Plafond schilderen badkamer

Voor het verven van je plafond gebruik je het best vochtbestendige plafondverf. Net zoals de vloer, zal een nieuw kleurtje op het plafond je interieur op een subtiele manier vernieuwen.

Als je de ruimte groter wilt laten lijken kies je het best een lichte kleur voor je badkamerplafond, maar met een donkerdere kleur kan je je badkamer knus en gezellig maken.

Ontvang tot 5 gratis offertes

badkamer schilderen

Badkamermeubel verven

Misschien dat je er niet meteen aan denkt, maar ook je badkamerkastjes kunnen perfect geverfd worden. Een houten badkamermeubel schilder je weliswaar het best met houtverf voor vochtige ruimtes.

Qua kleur doet wit het altijd goed, omdat je het goed kan combineren met allerlei andere kleuren. Wil je een retro badkamer? Durf dan je kastjes in okergeel schilderen.

Tip: ontdek ook hoe je badkamer goedkoop renoveren!

Schilderen van je eigen badkamer in 3 stappen

Je badkamer schilderen, hoe begin je daaraan? Een badkamer schilderen is in principe niet anders dan het schilderen van een andere ruimte. Het voornaamste verschil is namelijk dat de soort verf dat je plaatst vochtbestendig is.

Stap 1: Voorbereiding

Om te beginnen plak je alles mooi af en bescherm je de meubels en vloer.

Stap 2: Badkamer primeren

Na de voorbereiding kan het verven beginnen. Start met een grondlaag. Aangezien de badkamer de vochtige ruimte bij uitstek is, heb je een waterbestendig primer nodig. Let op, voor gladde oppervlakken gebruik je best geen gewone primer maar een dat hiervoor gemaakt is.

Stap 3: Badkamer schilderen

Nadat je de waterdichte primer hebt aangebracht (en de verf opgedroogd is), breng je de uiteindelijke verf aan. Voor een badkamer kan je het best twee lagen schilderen. Voor gladde oppervlakken gebruik je best lakverf.

Tip: als je van plan bent om zowel je vloer, plafond als muren te schilderen, dan begin je altijd het best bij het hoogste punt om spatten weg te kunnen werken.

Badkamer laten schilderen?

👉 Een badkamer schilderen lijkt eenvoudig, maar het neemt veel tijd in beslag en een mooi eindresultaat is geen garantie. Wil je een perfect geschilderde badkamer? Schakel dan een professionele schilder in.

Extra tips om je badkamer te schilderen

Het belangrijkste waar je moet op letten wanneer je een badkamer verft is de juiste verf gebruiken, maar er zijn nog een aantal extra aandachtspunten. We benoemen ze hieronder:

  • Voor het schilderen van radiatoren en een metalen douchekop, kies je het best roestwerende grondverf.
  • Voor het schilderen van tegels is er een tweecomponentenprimer nodig.
  • Vochtwerende acrylverf is de beste keuze voor badkamermuren.
  • Hou er rekening mee dat je een waterdichte primer moet gebruiken voor je de verf aanbrengt.
  • Wil je je je douchewand schilderen? Gebruik dan verf voor problematische ondergronden. Deze is beter bestand tegen vochtigheid.
  • Badkamers zijn vochtige ruimtes. Als je schimmels in de badkamer wilt vermijden dan kan je het best je badkamer voldoende ventileren. Dit kan je doen door een raam open te laten of een mechanisch ventilatiesysteem te installeren.

Ontvang gratis offertes voor jouw schilderwerken

Professionele schilders kunnen je veel moeite en tijd doen besparen voor jouw schilderwerken. Dit is extra interessant voor jouw badkamer omdat je die elke dag nodig hebt, de klus moet dus zo snel mogelijk af zijn.

Krijg via onderstaand formulier gratis offertes van professionele schilders in jouw buurt voor jouw schilderwerken. Zo kan je hun prijzen vergelijken opdat je zeker de voordeligste keuze doet.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar zal het schilderwerk plaatsvinden?
2*. Welke ruimte(s) wil je laten schilderen?
3*. Wanneer zou je van start willen gaan?
4. Projectomschrijving
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.