Stalen binnendeur: Prijs, soorten en voordelen
Je ziet het steeds vaker, een stalen binnendeur. Wil jij mee zijn met de trend en ook een deur van staal kopen? Dan ben je in dit artikel zeker op de juiste plaats. We geven je hieronder alle informatie die je nodig hebt en vertellen je meteen aan welke prijs je je moet verwachten.
Wat is de prijs van stalen binnendeuren ?
De prijs van stalen deuren is niet gemakkelijk in 1 getal samen te vatten. Er zijn heel wat dingen die meespelen in het bepalen van de prijs. Bijvoorbeeld het soort beglazing, dubbele glas prijs ligt hoger dan enkel glas. Sowieso ligt de prijs ook wat hoger omdat het hier gaat over een duurzaam materiaal waar je levenslang geniet van hebt.
Prijs van een stalen binnendeur die op maat gemaakt is
Wanneer je stalen binnendeuren op maat laat maken, kan je toch rekenen op een prijs die ergens tussen 2500 à 3500 euro ligt. Dit is dus niet goedkoop, maar het gaat dan wel om maatwerk van kwaliteit.
Alles hangt natuurlijk af van welke soort deur je wil nemen. Daarbij komen vaak ook nog de kosten die een installateur aanrekent.
Besparen op de kosten van een installateur
Je kan heel gemakkelijk besparen op de kosten van een installateur door op voorhand verschillende offertes van vakmannen in jouw regio te vergelijken. Bekijk wel steeds goed of de offertes die je met elkaar vergelijkt wel dezelfde diensten inhouden. Zo voorkom je ook dat er achteraf onverwachte kosten komen bovendrijven.
Vraag verschillende offertes aan bij vakmannen in je buurt
Soorten stalen binnendeuren
Zoals reeds gezegd bepaalt het soort deur dat je kiest sterk hoe hoog de prijs zal liggen. We overlopen hieronder uit welke soorten je allemaal kan kiezen.
Een complete stalen binnendeur
Complete stalen binnendeuren zonder enig raam zijn minder frequent. Als je echter bezig bent met isolatie kan je hiervoor zeker kiezen. Ze laten nauwelijks warmte of koelheid ontsnappen. Een extra voordeel dat je hopelijk nooit nodig zal hebben, is dat deze deuren enorm brandveilig zijn.
Een stalen binnendeur met glas
Ook bij de binnendeuren met glas zijn er opnieuw onderverdelingen die we graag even voor je op een rijtje zetten.
Taatsdeuren
Een taatsdeur of ook wel pivotdeur genoemd heeft geen scharnieren en draait rond een verticale as. Ze gaan heel gemakkelijk open en dicht wanneer je je handen vol hebt en hebben vrijwel geen last van slijtage.
Schuifdeuren
Je kan bij schuifdeuren gaan voor een systeem waarbij de vleugel evenwijdig met de wand schuift of een systeem waar de vleugel volledig in de wand verdwijnt. Er is dus geen draaicirkel die vrij moet blijven. Hou er wel rekening mee dat wanneer je de vleugel laat verdwijnen in de wand het iets moeilijker is bij onderhoud of als er iets herstelt moet worden aan de schuifdeur.
Draaideuren
Draaideuren kennen we allemaal. Dit type deur draait aan de hand van scharnieren die op het kader gemonteerd zijn. Vind je zichtbare scharnieren maar niks, dan kan je er steeds voor opteren om ze te verstoppen met verdekte scharnieren. Je hebt hierbij ook de optie om voor een dubbele deur te gaan.
WIl je een prijs op maat ontvangen voor een deur naar keuze? Vraag dan een offerte aan bij vakmannen in jouw regio.
Wat zijn de voor- en nadelen van stalen deuren?
Vooraleer je overgaat tot de koop van een stalen deur, wil je vast en zeker eerst weten wat de voor- en nadelen zijn. Gelukkig voor jou hebben wij deze zoektocht al uitgevoerd en hebben we onze ondervindingen in de overzichtelijke tabel hieronder gegoten.
Voordelen | Nadelen |
---|---|
Passen in elk interieur en zien er tijdloos uit. | Iets duurder, maar wel een lange levensduur. |
Zeer duurzaam. | Deze deuren zelf plaatsen is zeer moeilijk. |
Beschikbaar in veel kleuren en ontwerpen. | |
Isoleren beter dan gewone binnendeuren zowel akoestisch als thermisch. |
Ben je toch nog niet overtuigd van stalen binnendeuren? Vergelijk dan even met alle andere soorten binnendeuren.
Kan ik stalen deuren zelf plaatsen ?
Zoals we in de tabel al aanhaalden, is het plaatsen van stalen deuren een zeer moeilijke klus. Het is daarom aan te raden dat je dit toch overlaat aan een professional. Wanneer je met een installateur werkt, heb je ook het voordeel van garantie op de werken.
Vraag verschillende vrijblijvende offertes aan bij vakmannen in je buurt door onderstaand formulier in te vullen.