Soorten pleisterwerken & prijs per m²

Met hoogwaardige pleisterwerken zorg je voor een goede afwerking van jouw muren en plafonds. Hierdoor ziet je woning er schoon en fris uit en kun je eventuele scheuren en beschadigingen eenvoudig wegwerken. Wil je graag jouw woning laten bepleisteren maar heb je geen idee hoeveel dit zal kosten?

Lees hier alles over de verschillende soorten pleisterwerken en hoeveel je er gemiddeld voor zal betalen.

Pleisterwerken: prijs per m2

Binnenbepleistering kost gemiddeld rond de €5 tot €20 per m². De prijs voor buitenbepleistering ligt tussen de €15 en €75 per m².

  • Binnenbepleistering wordt aan de binnenkant van de woning aangebracht en bestaat vaak uit spuitpleister, spachtelputz of sierpleister.
  • Buitenbepleistering heeft een andere functie dan binnenbepleistering en wordt met name aangebracht op de isolatiewaarde van de woning te verbeteren. Populaire pleisterwerk soorten voor buiten zijn raapwerk, crepi en betonstuc.

De pleisterwerken prijs hangt samen met het aantal vierkante meter, de materiaalsoort en de loonkosten van een professional.

Pleisterwerken prijs per uur

Voor kleine pleisterwerken wordt vaak een uurtarief gerekend. Gemiddeld kosten pleisterwerken € 30 tot € 45 per uur.

Ontvang je prijs op maat

Prijs per type pleisterwerk

De goedkoopste vorm van pleisterwerk is spuitpleister. Gemiddeld betaal je hier ongeveer €5 tot €20 per m² voor. Behangklaar stucen en spachtelputz kosten evenveel. Beide vormen van binnenbepleistering zijn relatief goedkoop en kosten ongeveer €7 tot €25. Een wat prijzigere vorm van pleisterwerk voor binnenbepleistering is sierpleister, wat gemiddeld rond de €15 tot €85 kost.

De prijs per m2 voor buitenbepleistering ligt gemiddeld hoger dan voor binnenbepleistering. Voor raapwerk betaal je bijvoorbeeld rond de €20 tot €80. De prijs voor betonstuc ligt rond de €80 tot €120 per m2. Voor crepi kunnen de kosten oplopen tot maar liefst €150 per m2.

Wat is de prijs voor pleisterwerken?

Gemiddelde pleisterwerken prijs per kamer

Wil je graag meerdere kamers binnen je woning laten bepleisteren? Dan is het handig om de kosten per ruimte te berekenen. Hiermee kun je een goed overzicht creëren van de totale kosten en kom je niet voor vervelende verassingen te staan.

Om de totale pleisterwerken prijs te berekenen is het van belang om het aantal m2 per kamer op te meten. Belangrijk hierbij is dat je de oppervlakte van deuren en ramen niet meerekent.

Tip: bekijk ook alles over PVC ramen prijs, voordelen en premies

Wanneer je het aantal m2 per kamer hebt, kun je dit vermenigvuldigen met de kosten voor het materiaal per m2. De rekensom geldt dan als volgt: aantal m2 x prijs per m2 = totale prijs per kamer.

Voor pleisterwerk met spuitpleister voor een gemiddelde woonkamer van rond de 50 m2 betaal je voor zowel de muren als het plafond (20 m2) rond de €700 (muren+plafond= 70m2 x prijs voor spuitpleister à €10 = €700)

Voor kleinere ruimtes, zoals een badkamer, keuken of toilet, ben je stukken goedkoper uit. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een toilet van ongeveer 10 m2 inc. het plafond €100 (10 m2 x €10 per m2 = 100.)

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Wat bepaalt de kosten van pleisterwerken?

De prijs van pleisterwerk hangt af van diverse factoren en is daarom lastig om in kaart te brengen. Zo verschilt de prijs per stukadoor, het te bepleisteren oppervlakte, per materiaalsoort en is de prijs afhankelijk van de manier waarop je de muur of het plafond wilt afwerken.

Elke stukadoor berekent zijn totaalprijs vaak anders. Zo vraagt de ene extra geld voor hoogwerken of schuine constructies en vraagt de ander extra kosten voor het werken met bepaalde materiaalsoorten.

Om niet voor verassingen te komen staan is het belangrijk om deze extra kosten en omstandigheden voorafgaand altijd keurig in kaart te brengen.

Wanneer de ruimte die je wilt laten bepleisteren veel hoeken en schuine constructies heeft, kost het bepleisteren meer werk en moeite. Zo is het niet makkelijk om precies te werk te gaan in kleine ruimtes of op plekken met veel schuine lijnen.

Tenslotte is de totaalprijs afhankelijk van de materiaalsoort en de manier van afwerken. Wanneer je een muur of het plafond laat bepleisteren, kun je kiezen om de muur met een ruw of glad weefsel af te werken. Een gladde structuur kun je vaak nog bewerken en afwerken met een laag verf of behang.

Bij het plafond bezetten komen extra materiaalkosten bij kijken en de kosten voor het inhuren van een goede plakker, schilder of behanger.

Wat is de prijs van pleisterwerken?

Hoe besparen op je pleisterwerken prijs?

Om kosten te besparen op je pleisterwerk kun je er uiteraard voor kiezen om het zelf te doen. Hiervoor is echter enige kennis en ervaring nodig. Ook ben je vaak veel tijd kwijt wanneer je besluit om zelf je pleisterwerk uit te voeren en zal je wellicht diverse materialen moeten aanschaffen.

Een andere manier om op je pleisterwerk te besparen en wanneer je het werk toch graag wilt uitbesteden is door al je bepleisterwerk in een keer uit te besteden. Vaak is het mogelijk om korting te ontvangen boven een aantal m2 en is het dus voordelig om direct voor een volledige bepleistering te kiezen.

Bespaar op je pleisterwerken

Hierdoor kun je flink besparen op je pleisterwerk en kan je woning er langdurig op vooruit. Informeer wellicht ook bij je buren en bespreek wat de mogelijkheden zijn. Door een grote klus in een keer uit te laten voeren bespaar je op voorrijkosten en profiteer je van kwantumkorting.

Tenslotte kun je op het pleisterwerk besparen door zelf een aantal voorwerk klussen te doen. Hiermee bespaart de stukadoor tijd uit en kan hij sneller te werk gaan. Denk hierbij aan het vrij maken van de muren, zoals het verwijderen van verf, verplaatsen van meubelstukken en het verwijderen van stof en vuil.

Ook kun je de muren of het plafond alvast volledig vrij maken van gaten en scheuren door middel van een handig opvulmiddel. Zorg er ook voor dat de stukadoor overal eenvoudig bij kan komen en dat de vloer goed beschermd is tegen vlekken en beschadigingen.

Bekijk ook de KlussenTips.nl voor doe-het-zelvers!

Vergelijk offertes van verschillende vakmannen

Wil je jouw pleisterwerk graag uitbesteden aan een professional? Bekijk en vergelijk dan vrijblijvend de diverse offertes van vakmannen bij jou in de buurt en kies voor kwaliteit en vakmanschap.

Een professional heeft de klus zo geklaard en zorgt ervoor dat jouw pleisterwerk strak en professioneel wordt aangebracht. Hiermee kan jouw woning er weer lange tijd tegenaan en kan je weer genieten van een fris en schoon huis.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Welk ruimtes wil je laten stuken?
2*. Wat wil je laten stuken?
3*. Hoe oud is de woning?
4*. Wanneer wil je van start gaan met de stucwerken?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.