Premie buitenmuurisolatie en gevelbekleding: premiewijzer

Door de verdubbeling van de premie voor buitenmuurisolatie vanaf 2021 wordt het steeds aantrekkelijker om de isolatie van je gevel te combineren met een nieuwe gevelbekleding. Waarom? Vind het antwoord op deze en andere vragen in deze handige premiewijzer.

🏠 Gevel bekleden? Isoleer hem ineens! 🏠

Wil je je gevel bekleden met crepi, spuitkurk, steenstrips, thermowood, pvc gevelpanelen of nog iets anders? Dan is dit de ideale gelegenheid om je gevel ook te isoleren.

De premie voor buitenmuurisolatie werd dit jaar namelijk verdubbeld van 15 naar 30 euro per m²! Maar ook voor gevelbekleding is er nog steeds een premie. Ontdek alle premies in dit artikel!

Op zoek naar de juiste gevelspecialist met de beste prijs? Vraag hier offertes op maat en vergelijk vrijblijvend. 👉 Gratis offertes ontvangen

Premies buitenmuurisolatie

Premie netbeheerder

Om het verduurzamingsproces van bestaande woningen te stimuleren voorzien de Vlaamse overheid en andere overheidsniveaus een waaier van premies. Voor buitenmuurisolatie kan je onder meer aanspraak maken op de Premie buitenmuurisolatie 2021.

Tot eind 2020 bedroeg de basispremie 15 euro per m². Sinds januari 2021 is dat basisbedrag opgetrokken naar 30 euro per m². De premie voor muurisolatie is vandag dus dubbel zo voordelig vanaf 2021. Mooi meegenomen, niet?

De premie van de netbeheerder voor buitenmuurisolatie geldt voor een woning, een wooneenheid of een gebouw in het Vlaamse gewest dat vóór 1 januari 2006 is aangesloten op het distributienet.

In grote lijnen gelden voor deze premie de volgende voorwaarden:

  • R-waarde van de isolatie = minstens 3,0 m2 K/W
  • Je laat de werken uitvoeren door een aannemer
  • Basispremie: € 30 per m2 > in combinatie met asbestverwijdering: € 38 per m2
  • Beschermde afnemers of klanten met uitsluitend nachttarief: € 45 per m2

Totaalrenovatiebonus

De Totaalrenovatiebonus is voor al wie die in een periode van 5 jaar in 3 of meer energiebesparende maatregelen tegelijkertijd investeert. Je kan hiervan profiteren boven op de vergoedingen van andere premies.

Meer weten? Vraag extra advies

premie buitenmuurisolatie

Premies gevelbekleding

Vlaamse renovatiepremie (uitdovend)

De uitdovende Vlaamse renovatiepremie geldt voor iedereen die al een eerste deel van de premie heeft gekregen. Indien je deze ontvangen hebt, kan je nog binnen de 2 jaar een tweede aanvraag indienen (tot 31 januari 2021).

Daarnaast wordt er naar je inkomen, woning, eigendommen en je facturen gekeken om te kijken of je voor de premie in aanmerking komt.

Overkoepelende renovatiepremie

Voor het afwerken van je buitenmuren met gevelsteen, gevelbekleding of gevelbepleistering kan je in aanmerking komen voor de overkoepelende rennovatiepremie.

Deze premie is in voege sinds februari 2019. Om deze premie te kunnen aanvragen dien je wel aan enkele voorwaarden te voldoen.

De premie bedraagt 20 tot 30 % van de goedgekeurde facturen (excl. btw) en kan oplopen tot een vergoeding van maximaal 10.000 euro.

Gemeentelijke premies

Ook kan je voor het isoleren van je woning en het opnieuw laten bekleden van je gevel in aanmerking komen voor gemeentelijke premies. De hoogte van de premie gevelrenovatie 2021 en of je er als huiseigenaar voor in aanmerking komt, hangt af van de regels in jouw gemeente.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

premie buitenmuurisolatie en gevelbekleding

Waarom buitenmuurisolatie en gevelbekleding combineren?

Door te kiezen voor een nieuwe gevelbekleding én voor buitenmuurisolatie maak je de woning weersbestendiger: regen, hitte, koude … Je woning blijft optimaal beschermd en zal bovendien in waarde stijgen.

Beide klussen vragen een redelijk hoge investering. Door ze te combineren en tegelijk te laten uitvoeren, kan je profiteren van schaalvoordelen. Een specialist kan beide klussen tezamen uitvoeren en de woning op die manier verduurzamen.

Tip: ontdek ook premies voor ramen vervangen!

Hoe premie buitenmuurisolatie en gevelbekleding aanvragen?

Om een premie te kunnen aanvragen voor gevelbekleding en muurisolatie dien je aan verschillende voorwaarden te voldoen. Ook dien je een procedure te doorlopen en verschillende stappen te volgen.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Voorwaarden

Om een premie voor gevelbekleding en buitenmuurisolatie aan te kunnen vragen dien je te voldoen aan verschillende voorwaarden. Zo wordt er gekeken naar je inkomen, woning, bezit en facturen.

Procedure(s)

Om de premies aan te kunnen vragen dien je een procedure te doorlopen. Je dient te beschikken over de facturen van de gemaakte kosten. Daarnaast moet je een aanvraagformulier invullen en een reeks documenten kunnen voorleggen.

buitenmuurisolatie plaatsen

Extra advies nodig? Vraag info en prijzen bij specialisten

Een erkende vakman helpt je met het zorgvuldig uitvoeren van de isolerende werken en het vernieuwen van je gevelbekleding.

Wanneer je een specialist inschakelt, profiteer je bovendien van één of meerdere premies, en van een verlaagd btw-tarief.

Tip: laat je informeren wanneer een vergunning vereist is en hoe je ze kan aanvragen!

Verlaagd btw-tarief: 21 % versus 6 %

Als je de isolatiewerken en de gevelbekleding laat uitvoeren door een erkende vakman, betaal je slechts 6 % btw in plaats van het normale btw-tarief van 21 %. Mooi meegenomen!

Ontvang en vergelijk offertes in 1 aanvraag

Via het onderstaande offerteformulier ontvang je direct meerdere prijsoffertes van vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de zoektocht naar een professionele vakman aanzienlijk inkorten. Handig, toch?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Hoeveel gevels wil je renoveren of reinigen?
3. Wanneer zou je van start willen gaan?
4. Projectomschrijving
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.