Soorten garagepoorten: prijzen & materialen

Op zoek naar een geschikte garagepoort? Bereid je zoektocht dan zorgvuldig voor en weet welke soorten er op de markt zijn. Bekijk diverse soorten garagepoorten, materialen en kom meer te weten over de verschillende beschikbare stijlen in dit artikel.

Heb je bijkomend advies nodig? Of ben je op zoek naar installateurs en prijzen? Vul dan zeker het formulier in op onze offertepagina en ontvang al binnen enkele dagen de eerste prijsvoorstellen.

🏠 Jouw garagepoort aan de beste prijs-kwaliteit 🏠

De prijs en kwaliteit van een garagepoort hangen niet alleen af van het materiaal en de gekozen opties, maar ook van de specialist. Vergelijk daarom vrijblijvend prijsoffertes op maat van meerdere garagepoort installateurs en druk zo de kosten.

👉 Offertes aanvragen

Welke soorten garagepoorten bestaan er?

De meest voorkomende garagepoorten zijn de sectionale poort, de schuifpoort, de kantelpoort, de draaipoort en de rolpoort. Elk type heeft zo zijn voor- en nadelen.

1. Sectionale poort

Sectionale garagepoorten bestaan uit onderling aan elkaar verboden horizontale panelen. De garagepoort beweegt door middel van een handig bedieningsmechanisme loodrecht omhoog naar binnen langs de onderzijde van het plafond. Daardoor kan je de garage makkelijk openen en sluiten.

Het grote voordeel van sectionale poorten is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en dat ze ideaal zijn om op afstand te bedienen, zoals wanneer je met je auto de garage wil binnen rijden. Vaak zijn de lamellen gemaakt van stevig materiaal, waardoor ze een prima isolerende werking hebben.

Vandaag zijn is de sectionale poort zeer populair in Vlaanderen.

Sectionale garagepoorten

Ontvang tot 5 gratis offertes van installateurs

2. Kantelpoort

De populaire kantelpoort is een soort garagepoort die relatief goedkoop en eenvoudig te gebruiken is. De poort kantel je handmatig omhoog waardoor de deur naar binnen omhoog gebracht wordt.

De kantelpoort neemt meer ruimte in beslag in een garage doordat de deur naar binnen klapt in vergelijking met de sectionale poort die omhoog gebracht wordt. Maar het voordeel van de kantelpoort is dat het model zeer eenvoudig te installeren is.

Kantelpoort - rolpoort

3. Rolpoort

De rolpoort is in principe hetzelfde als een sectionale poort, maar heeft dunne lamellen in plaats van stevige dikke lamellen. Vaak zijn rolpoorten gemaakt van aluminium en zijn ze in opbouw- en inbouwmodel beschikbaar.

Rolpoorten zijn eenvoudig te installeren en hebben in vergelijking tot de sectionale poort en kantelpoort geen rails aan het plafond nodig. Deze garagepoorten zijn ideaal om grote oppervlaktes te beveiligen, zoals kantoorruimtes of loodsen.

4. Schuifpoort

De schuifpoort is een van de meest stijlvolle en veilige garagepoorten. Het systeem van een schuifpoort bestaat uit een plaat of hekwerk dat verticaal openschuift wanneer de poort geopend wordt.

Schuifpoorten zijn beschikbaar in tal van materialen en zijn zowel handmatig te openen als via een elektrisch systeem. Deze vorm van omheining wordt vaak gekozen voor het begrenzen van een oprit of een bedrijfspand aangezien ze niet echt een garage kunnen afsluiten.

Rolpoort - schuifpoort

Draaipoort

Een wat minder voorkomende garagepoort is de draaipoort. De draaipoort is een zeer stijlvolle en moderne manier van afsluiten en is beschikbaar in tal van stijlen. De poort draait open dankzij een mechanisch systeem en kan naar binnen en buiten worden gedraaid.

De draaipoorten zijn ideaal voor het begrenzen van een oprit of woonruimte maar zijn minder geschikt voor een garage. In tegenstelling tot een schuifpoort, neemt een draaipoort redelijk wat ruimte in beslag voor het openzwaaien van de poort en dien je dus over een grote ruimte te beschikken.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Materialen garagepoorten

Naast de diverse garagepoorten, zijn er tal van materiaalsoorten waaruit je kan kiezen. Over het algemeen zijn de meest gekozen materialen hout, metaal, aluminium en ijzer. Uiteraard is een combinatie van deze materialen ook mogelijk en is de keuze afhankelijk van het type woning en waarvoor je de poort wilt gebruiken.

1. Houten poorten

Hout geeft een natuurlijke en warme uitstraling aan je woning. Een houten garagepoort biedt dan ook iets unieks en is op verschillende manieren af te werken. Het grote voordeel is dat je het volledig kan personaliseren. Hout is een ecologische keuze en biedt daarnaast een stevige en betrouwbare kwaliteit.

2. Metalen poorten

Wellicht de meeste gekozen materiaalsoort voor een garagepoort is metaal. Metaal is sterk en inbraaktechnisch een veilige keuze. Metaal gaat daarnaast lang mee en kan uiteenlopende weersomstandigheden doorstaan. Voor een metalen poort betaal je dan ook vaak een hogere prijs in vergelijking tot andere materiaalsoorten.

3. Aluminium poorten

Een populaire materiaalsoort voor een garagepoort is aluminium. Aluminium is stevig en betrouwbaar en is daarnaast zeer licht. Dit maakt het materiaal heel geschikt voor handmatige poorten, zoals de kantelmodellen of de rolpoorten. Aluminium biedt daarnaast een goede bescherming tegen zware weersomstandigheden en is over het algemeen een goedkope optie.

4. IJzeren poorten

IJzer heeft een stijlvolle en strakke uitstraling. Een ijzeren poort biedt een extra veilig gevoel en is daarnaast op diverse manieren af te werken. Door het zware gewicht is het moeilijk om manueel het geheel naar boven te krijgen. Daarom zijn deze poorten vrijwel altijd elektrisch, waardoor ze eenvoudig te openen en te sluiten zijn. Het materiaal dient geregeld onderhouden te worden en is over het algemeen vrij prijzig.

Soorten garagepoorten: veelgestelde vragen

Voordat je de aanschaf van een garagepoort overweeg is het van belang om jezelf af te vragen welke soorten garagepoorten bij jouw woning passen. Hou daarbij zeker rekening met de bediening en de stijl.

Welke soort bediening kiezen?

Een garagepoort kan zowel mechanisch als handmatig worden geopend. Wanneer je een garagepoort installeert waar je geregeld in en uit gaat met de auto, is het aan te raden om voor een elektronisch model te kiezen. Met een elektronische bediening hoef je niet steeds in en uit te stappen om je garage te openen of te sluiten en kan je gewoon in je auto blijven zitten.

Installeer je de poort echter in een ruimte waar je minder vaak hoeft te zijn, zoals een loods of een opslagruimte, dan is het wellicht beter om voor een handmatige bediening te kiezen. De handmatige modellen zijn eenvoudig te installeren en zijn vaak gemakkelijk in gebruik.

Welke stijl kiezen?

Er zijn tal van stijlen waaruit je kan kiezen. Kijk welke soorten garagepoorten bij jouw woning passen en maak de look helemaal af. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een moderne en strakke stijl, zoals de mechanische metalen poorten, of voor een wat authentiekere en huiselijke stijl zoals de houten handmatige modellen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project

2. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.