Motor garagepoort: prijs, plaatsing en aandachtspunten

Stel, je wilt je garagepoort motoriseren, zodat je nooit meer je bestaande garagepoort handmatig hoeft te openen. Waar kan je een motor voor een garagepoort kopen? Wie kan hem installeren of afstellen? Wanneer hij kapot gaat of defect is, hoe moet je een garagepoort met motor herstellen? Vind het antwoord op deze en andere vragen in dit artikel.

Ben je op zoek naar bijkomend advies en een garagepoort installateur in jouw regio? Vind de juiste vakman voor jouw klus via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wat is de prijs van een motor garagepoort?

Waarom garagepoort motoriseren?

De vraag is of je graag een losse motor zou willen kopen of dat er sprake is van een geheel nieuwe garagepoort. Een motor voor een garagepoort vind je in alle prijsklassen, maar de prijs varieert flink per merk en soort poort. Ook komen er eventuele montagekosten bij kijken. Wil je graag de nieuwste moderne snufjes hebben, dan telt dit ook snel op.

Het beste wat je kan doen is bij verschillende aanbieders zowel prijzen als offertes voor een (soortgelijke) garagepoort motor opvragen. Laat je in elk geval adviseren door een deskundige en laat je ook bij montage en het juist afstellen bijstaan door een specialist.

Kijk ook zeker eens na of het plaatsen van je gemotoriseerde garagepoort in aanmerking komt voor het verlaagde btw-tarief van slechts 6%.

Ontvang prijzen op maat

Garagepoort motoriseren? Enkele aandachtspunten

Als je graag een garagepoort met motor zou willen hebben, betekent dit niet dat je de bestaande garagepoort zonder motor meteen hoeft af te schrijven. Met een motoraandrijving kan je diverse soorten bestaande poorten automatiseren.

Doordat er een grote keuze is in het assortiment garagepoorten, is er ook een grote diversiteit in het soort aandrijvingen van motoren.

Het verschil en de keuze voor het soort aandrijving is afhankelijk van onder andere het gewicht (lichte of zware poort) en de beweegrichting van de bestaande garagepoort.

In principe kunnen alle soorten garagepoorten zoals kantelpoorten, sectionaalpoorten, roldeuren en openslaande deuren worden voorzien van een gemotoriseerd systeem. Bovendien kan het systeem ook gewoon bij bestaande bouw geïntegreerd worden.

Voordat je een garagepoort wilt motoriseren moet je even checken of de bestaande poort nog goed functioneert, door bijvoorbeeld de poort een aantal keren te openen en te sluiten om te zien of dit niet stroef verloopt.

Een stroeve garagepoort zal ervoor zorgen dat jouw aandrijfmotor overbelast wordt. Verder let je best op de volgende zaken:

  • Er moet genoeg inbouwruimte zijn tussen het plafond en de openstaande garagepoort.
  • En niet geheel onbelangrijk, is er een 230 V-stroompunt aanwezig dichtbij en liefst op de hoogte waar de motor wordt geplaatst? Dat is in elke situatie van belang bij het aanschaffen van automatische garagepoorten.
  • Natuurlijk moet je bij aanschaf ook rekening houden met de soorten garagepoorten. De meeste verkrijgbare garagepoort motoren zijn geschikt voor kantel- en sectionaalpoorten.
  • Belangrijk is het ook om meteen te checken of het systeem een noodstop ingebouwd heeft.

Welk type motor kiezen?

Voor het kiezen van een garagepoort motor moet op verschillende zaken gelet worden. Wil je een sectionaalpoort, een kantelpoort of een roldeur automatiseren? Is het een nieuwe of bestaande poort? En, wat is het gewicht van de poort?

Het poortgewicht en motortype zijn zeer nauw met elkaar verbonden. Afhankelijk van de zwaarte wordt er meer (of minder) van de motor gevraagd. Het type garagepoort en het gewicht, hebben invloed op de garagepoort motor prijs: Zwaardere garagepoorten hebben een hogere prijs.

De trek- en drukkracht van elke motor verschilt, maar de gemiddelde openingssnelheid is 17 centimeter per seconde. Zorg dat de garagepoort motor de capaciteit heeft om dat over te brengen op de garagepoort.

Bovendien hebben alle (bestaande) garagepoorten een ander soort motor. Zo heeft een sectionaal garagepoort een trek- en duwmotor nodig. Bij een trek- en duwmotor wordt de garagepoort bij het openen naar binnen getrokken en bij sluiten wordt hij naar beneden geduwd. Als je daarentegen een garagepoort uit één vlak hebt en naar binnen (of buiten) moet kantelen kies je het best voor een DR-motor.

Aarzel niet om voor de installatie van een motor advies te vragen aan de betreffende leverancier. Hij zal je direct ook een installateur of monteur met de nodige ervaring en vakkennis aanraden.

Vraag advies en vergelijk offertes

Welke extra opties kiezen?

Alle leveranciers van garagepoort motoren bieden ontelbare opties aan in het kader van comfort, veiligheid en energiebesparing.

Zo moet je bij comfortopties denken aan afstandsbedieningen en handzenders, maar ook bediening via de smartphone of tablet. Ook kan je kiezen voor de integratie van led verlichting of de optie van een “soft-start en soft-stop” met minder geluid.

Zoals eerder aangegeven is het belangrijk te kijken of een noodstopsysteem is ingebouwd, maar dat is niet de enige veiligheidsoptie. Zo zijn bijvoorbeeld een noodbatterij, noodontgrendeling, sleutel- en codeschakelaars en een optilbeveiliging het overwegen waard.

Er zijn op het gebied van energiebesparing ook genoeg opties zoals bijvoorbeeld een stand-by schakeling, automatische vergrendeling of het gebruik van fotoelektrische cellen.

Motor garagepoort prijs

Welk merk kiezen?

Met zoveel aanbieders, uit welke garagepoort motor merken moet je dan kiezen? Op dit moment zijn Hörmann en Novoferm toonaangevend op dit gebied, maar zij zijn niet de enige aanbieders.

Hörmann biedt een exact op elkaar afgestemd compleet systeem aan, dat bestaat uit garagedeur, inrithek bijbehorende aandrijvingen, maar ook bieden zij de onderdelen (en bijbehorende opties) los aan. Zij bieden merkkwaliteit uit Duitsland en bieden daarom ook garantie op de door hen geleverde garagepoorten, wat is inbegrepen bij de garagepoort motor Hörmann prijs.

Novoferm biedt geavanceerde technieken met aandrijvingen met verhoogde duw- en trekkracht die vervolgens ook trendy en stijlvol voor de dag komen. Bovendien wordt meteen gelet op energie-efficiëntie, moderne led-techniek, stabiliteit en extra vermogen. Een groot deel kan via de smartphone worden bediend via een gratis app.

Schrikt u een klein beetje van de garagepoort motor Hörmann prijs? Kijk dan wat verder rond. Zo kun je voor een garagepoortmotor ook gewoon terecht bij de de lokale doe-het-zelf zaak of bouwmarkt.

Laat je adviseren door een vakman

Hoe wordt een garagepoort met motor geplaatst?

Hoe garagepoort motoriseren?

Na het contoleren en geschikt bevinden van de huidige poortinstallatie, wordt begonnen met het bevestigen van de raildrager. Allereerst moet daarvoor de handbediening, inclusief bijbehorende vergrendelingen, gedemonteerd worden.

  • De raildrager wordt, afhankelijk van het soort poort, in het midden of juist van het midden van de kader van de poort, boven de poort vastgeschroefd.
  • Vervolgens moet de poort worden bevestigd aan de opgehangen rail, te beginnen met het plaatje dat de poort met de aandrijfrail verbindt. Hang de rail in de raildrager en bevestig de achterkant van de rail met een anker aan het plafond.
  • De rail moet waterpas ten opzicht van de kader van de poort hangen. Met de meetrekker op de aandrijfrail verbindt je met de meegeleverde verbindingsstang het plaatje aan de poort.
  • Nu kunnen we de motor op de aandrijfrail installeren volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Het is heel belangrijk dat de tandwielen goed de rail kunnen schuiven, anders loopt de poort vast. Monteer vervolgens de eindaanslagen volgens de instructies van de fabrikant.
  • Tenslotte kan het systeem geprogrammeerd worden. Lijm de antenne van de ontvanger met montagelijm op een optimale plaats aan het plafond. Vervolgens kan de voeding van het aandrijfsysteem aangesloten worden. Verdere opties voor programmering zijn vaak afhankelijk van de fabrikant.

Wat zijn de voordelen van garagepoorten met motor?

Nu de garagepoort met motor geïnstalleerd is kan je heerlijk genieten van de voordelen. Je poort gaat open en dicht met één druk op de knop. Je hoeft niet langer door de regen om de poort handmatig te openen. Ook hoef je niet meer te duwen en te trekken aan die iets te zware poort.

Als je met je armen vol boodschappen loopt, is de poort nooit meer een probleem. En vergeet niet de luxueuze uitstraling van een geautomatiseerde garagepoort.

Wil je een elektrische garagepoort laten installeren nu je alle voordelen kent? Kies dan bij voorkeur voor een erkende vakman. Via onderstaand formulier vind je en ontvang je offertes van vakmannen in jouw regio.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project
2. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.