Garagepoort: prijs per type, materiaal en extra kosten

De garagepoort prijs hangt af van een aantal verschillende factoren. Het soort garagepoort speelt een rol, maar ook de afmetingen en het materiaal spelen mee.

Voor een precieze inschatting van jouw situatie vraag je best een offerte aan, maar we geven wel vast een overzicht van de gemiddelde prijzen waar je rekening mee kunt houden.

garagepoort soorten

🚗 Graag een prijsofferte op maat? 🚗

Ontvang gratis en vrijblijvend prijsoffertes op maat voor je garagepoort van verschillende specialisten. Vergelijk en bespaar zo tot 30%. Vul snel het offerteformulier in!

👉 Gratis offertes ontvangen

Gemiddelde prijs garagepoort

Gemiddeld kost een goede poort je tussen de 1.500 à 2.000 euro. De prijs is inclusief montage en btw voor een poort met standaardafmetingen en een degelijke motor. Hieronder gaan we verder in op de specifieke prijzen per type en materiaal.

Garagepoorten: prijzen per type en materiaal

Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden voor een nieuwe garagepoort. De eerste belangrijke keuze die je dient te maken is of je manuele of automatische bediening wilt.

Voor automatische bediening betaal je een stukje meer, maar het voorziet je wel van veel meer gemak. De extra kosten zitten bij de automatische bediening voornamelijk in de aanschaf van een motor. Hoe groter jouw poort, hoe zwaarder (en duurder) de motor.

Daarnaast maakt ook de materiaalkeuze veel uit. Houten poorten zien er mooi uit en gaan lang mee, maar kosten wel een stuk meer dan bijvoorbeeld een poort van PVC.

Aluminium poorten zitten qua prijs meestal tussen PVC en hout in. Dan speelt ook de kleur van de garagepoort nog mee.

Meestal zijn de poorten in een aantal standaardkleuren verkrijgbaar. Wil je van deze kleur afwijken, omdat dat beter bij jouw woning past? Reken dan gemiddeld op een meerprijs van € 50 per m². In onderstaande tabel vind je een kleine indicatie van verschillende mogelijkheden.

Soort garagepoortGaragepoort prijzen
Automatische kantelpoort€ 1.000 tot € 2.500
Automatische schuifpoort€ 1.500 tot € 4.000
Automatische rolpoort€ 1.500 tot € 3.000
Automatische sectionale poort€ 1.500 tot € 4.000
Automatische aluminium kantelpoort€ 1.000 tot € 2.500
Houten draaipoort€ 1.500 tot € 4.000

Premies voor een nieuwe garagepoort

Als je een nieuwe garagepoort wil laten installeren, wil je dit natuurlijk zo voordelig mogelijk doen. Dan is het goed om te weten dat er premies bestaan waarmee je belastingvermindering kunt krijgen op je nieuwe garagepoort.

Als je nieuwe veilige garagepoort voldoet aan Weerstandsklasse 2 (WK2: inbraakweerstand van gevelschrijnwerk), kun je een vermindering van maximaal € 710 krijgen. WK2 houdt in dat de poort minimaal 3 minuten stand moet houden tegen inbraakpogingen met werktuigen zoals een tang of schroevendraaier.

Daarnaast is er een premie mogelijk voor als je 65+ bent en jouw bestaande garagepoort automatiseert.

Soorten garagepoorten

Er zijn verschillende soorten garagepoorten op de markt. Welke soort het beste is voor jou hangt af van jouw eigen voorkeuren, het budget en de mogelijkheden van jouw woning.

Vraag advies + GRATIS offertes

Garagepoort met deur

Wil je snel de garage in en uit kunnen lopen zonder dat je elke keer de gehele garagepoort dient te openen? Dan is een garagepoort met loopdeur iets voor jou. Jouw poort wordt dan voorzien van een extra deur, waardoor je heel makkelijk de garage in en uit kunt lopen.

Voor zo’n extra loopdeur ben je meestal tussen de € 600 en € 1.000 kwijt.

Automatische garagepoort

Als je niet telkens zelf de garagepoort wil moeten openen, dan is een automatische garagepoort de oplossing. Een garagepoort automatisch openen kun je door middel van een afstandsbediening, maar er zijn ook versies met codeslot, schakelaar of app op je smartphone verkrijgbaar.

Een automatische garagepoort zal je veel extra comfort en gemak opleveren ten opzichte van een manuele poort maar de elektrische garagepoorten prijs ligt ook hoger.

Sectionaalpoorten

Het grootste voordeel aan een sectionaalpoort is dat deze erg ruimtebesparend is. Een sectionaalpoort wordt, als deze geopend wordt, opgerold of horizontaal langs het plafond geschoven. Dat betekent dat deze veel minder ruimte nodig heeft dan bijvoorbeeld een kantelpoort.

Je kunt de auto dichtbij de poort parkeren voordat je deze opent en ook in je garage heb je veel ruimte over voor alle nodige spullen.

Sectionale poorten prijs

De gemiddelde prijs sectionale poort geplaatst is tussen € 1.500 – € 4.000

garagepoort prijs

Materiaal garagepoort

De materiaalkeuze voor de garagepoort speelt een grote rol in de garagepoort prijs. Hoe duurzamer het materiaal, hoe hoger de prijs zal liggen. Je hebt de keuze uit PVC, aluminium, hout en staal.

Ik wil een nieuwe garagepoort

Houten garagepoort

Houten garagedeuren worden veel gekozen om het mooie, tijdloze uiterlijk. Hout past bij bijna elke woning en de deuren zien er stevig uit. Houten garagedeuren worden meestal als kantelpoort of als openslaande deuren geïnstalleerd. Vandaar dat kantelpoort kopen ook wat goedkoper is.

Er bestaan wel houten sectionaalpoorten, maar deze zijn minder sterk dan het gebruikelijke aluminium. Daardoor wordt er in deze constructie niet zo heel vaak voor hout gekozen. Hout heeft wel een aantal andere fijne eigenschappen.

Zo zijn houten garagepoorten duurzaam en hebben ze een goede isolatiewaarde. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende houtsoorten, die elk hun eigen kenmerken en uitstraling hebben. Zo is er altijd een houtsoort te vinden die perfect bij jouw woning past.

PVC garagepoort

Als je op zoek bent naar een onderhoudsarme garagedeur, is een PVC garagepoort een goed idee. Vaak zijn PVC garagepoorten een combinatie van kunststof en staal. De stalen constructie wordt toegevoegd voor de stevigheid, terwijl het PVC zorgt voor een mooie en onderhoudsarme afwerking.

Elk type garagepoort kan van PVC gemaakt worden en ook een extra loopdeur is geen enkel probleem. PVC is een goedkoop materiaal, waardoor een PVC garagepoort in prijs lager ligt dan de meeste andere materialen.

Het is een licht materiaal, waardoor je bij een automatische garagepoort geen super zware motor nodig hebt. Ook dat scheelt in de prijs.

Extra kosten die de prijs van een garagepoort beïnvloeden

Naast de materiaalkeuze, het type deur en de afmetingen zijn er nog meer dingen die van invloed zijn op de prijs van jouw nieuwe garagedeur.

Motor

De motor die jouw garagepoort elektrisch moet aandrijven speelt een belangrijke rol in de prijsopbouw van jouw nieuwe elektrische garagepoort. Hoe zwaarder en groter de garagepoort is, hoe sterker de motor moet zijn. Ook zit er een kwaliteitsverschil tussen verschillende motors.

Als je voor een goedkope optie kiest is de kans groot dat de motor wat minder soepel loopt, dan als je wat meer geld uitgeeft. Zorg er in ieder geval voor dat de motor geschikt is voor jouw type en materiaal garagepoort.

Trekveer

Goede trekveren zijn belangrijk, omdat ze zorgen voor de balans van de garagepoort. Ook compenseren ze het poortgewicht, zodat de poort eenvoudig open en dicht kan.

Als je voor manuele bediening hebt gekozen zijn goed trekveren geen overbodige luxe. Ze maken het een stuk eenvoudiger om de poort te bedienen en zullen jou veel frustratie kunnen schelen.

garagepoort kosten

Op zoek naar de beste garagepoort prijzen en aanbiedingen?

Als je besloten hebt welk type en welk materiaal poort je wil, is het tijd om prijzen te gaan vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

Vergelijk merken en prijzen

Vergelijk verschillende merken

Er zijn veel verschillende merken garagepoorten verkrijgbaar. Ben je op zoek naar een goed merk? Dan zijn Hörmann en Feryn zeker het overwegen waard. Deze merken bieden beiden de hoogste kwaliteit deuren.

Feryn heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het maken van garagepoorten. Het is een echt familiebedrijf dat staat voor Belgisch kwalitatief maatwerk.

Hörmann levert ook al lange tijd garagepoorten en staan voor de duurzaamheid en kwaliteit van hun producten. Alle onderdelen worden bij Hörmann zelf geproduceerd en ze willen graag dat generatie na generatie kan genieten van hun garagepoorten.

Garagepoorten van Hörmann hebben een prijs die past bij de kwaliteit van hun product. Beiden merken leveren allerlei verschillende soorten garagepoorten.

Vergelijk offertes

Om zeker te zijn van de beste prijs, is het verstandig om garagepoort offertes te vergelijken. De verschillen in prijzen zullen vooral zitten in het uurtarief van de vakman en de kwaliteit van de producten die hij gebruikt.

Vraag verschillende offertes aan en vergelijk welke optie voor jou de beste prijs-/kwaliteitsverhouding heeft. Dan rijd je binnenkort probleemloos je garage binnen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project

2. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.